Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië

Published on juli 20th, 2013 | by admin

1

De pracht van Palawan

Hagelwitte, eenzame ministrandjes vol palmbomen, omringd door kraakhelder water in alle soorten blauw (turqoise, felblauw, lichtblauw, paarsblauw), verstopte lagunes tussen groenbegroeide karstrotsen, kleurige vissen boven onaangeraakt koraal vol details en een felschitterende zon reflecterend op het zee-oppervlak.

El Nido

Ja, zo mooi is de Bacuit Archipel bij het dorpje El Nido in Palawan (Filippijnen). El Nido is een toeristenstadje in het uiterste noorden van de prachtprovincie Palawan, die ook wel als ‘last frontier’ van de Filippijnen wordt beschouwd. Hier kun je geweldige boottrips maken langs onbewoonde eilandjes en verstopte lagunes en lunchen op de vele strandjes van de Bacuit Archipel. El Nido is supergezellig met diverse barretjes en eettentjes, maar blijft kleinschalig vergeleken bij zulke prachtplekken in bijvoorbeeld Thailand. En het mooie: toeristen zijn er in tientallen, geen duizendtallen! Onze tip voor een avontuurlijk verblijf op El Nido is Dryft Darocotan Island.

Port Barton

Ook een heerlijk plaatsje in Palawan: het verstopte slaapdorpje Port Parton, met de mooiste zonsondergangen ter wereld (zie laatste foto’s, met o.a. de auteur van Bluezzz in Port Barton). Hier is het helemaal rustig en zijn hooguit 3 barretjes op het strand en kun je verder helemaal niéts behalve luisteren naar het geblaf van honden en kijken naar de ondergaande zon, iedere dag weer…

Ook prachtig, maar moeilijker bereikbaar: Coron Islando. Tot slot: absolute must do is een boottochtje over de ondergrondse rivier bij Puerto Princesa. Reserveer hiervoor wel tijdig, er kan per dag maar een beperkt aantal mensen naar binnen.

Reizen naar Palawan – hoe kom je er?

Vliegen op Manilla (via Bangkok, Guangzhou of Kuala Lumpur), dan een binnenlandse vlucht op Puerto Princesa (met bijvoorbeeld Cebu Pacific = cheap!) en verder met de hobbelige bus: ca. 3 uur naar Port Barton en ca. 5-6 uur naar El Nido. TIP: ga eerst een paar daagjes helemaal niks doen in Port Barton en regel vanaf hier een privé-boot die je naar El Nido vaart. Onvergetelijke trip! Check Skyscanner voor de verschillende vliegopties en prijzen en boek je tickets bij WTC of Vliegwinkel. Check prijsvergelijkingssite Trivago voor een overzicht van hotels en hun prijzen.

Tip: kijk op 27vakantiedagen.nl voor Filipijnen-reiservaringen en tips van Nederlandse reizigers.

Wil je georganiseerd naar de Filipijnen? Undiscovered is specialist in Filipijnen reizen. Je kunt er je eigen reis samenstellen of kiezen uit vaststaande individuele rondreizen.

Palawan – beste reistijd

Voor Palawan zijn januari tot en met april de beste reismaanden, met gemiddelde temperaturen rond de 29-30 graden en amper neerslag. December en mei zijn tussenmaanden en kennen soms iets meer regen, maar zijn ook prima opties, want het regent nooit de hele dag! Vooral vanaf juli tot en met november is de kans op langdurige neerslag en cyclonen aanwezig.

TIP: sla essentiële spullen in via bijvoorbeeld Tropenreisartikelen.nl.


Meer onbekende paradijsjes ontdekken? Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.

We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld en onze artikelen over reizen naar Mauritius, Frans-Polynesië , de Seychellen of de Malediven.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorOne Response to De pracht van Palawan

  1. Stefanie says:

    Hoi! In januari vertrek in naar de Filipijnen ! Ik wil eigenlijk meteen door reizen naar Palawan! Ik vind jullie stuk echt super om te lezen. Zou je mij tips willen geven hoe ik het beste de route kan afleggen? De eerste dagen wil ik lekker even relaxen en uitrusten. Ik dacht eigenlijk aan Port barton en dan via een boot naar el nido? Dan terug naar puerto princessa… Hebben jullie nog tips voor hotels!? Groetjes STefanie en alvast bedankt!

Back to Top ↑