Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Midden-Amerika Little Corn Island Nicaragua

Published on januari 21st, 2014 | by admin

0

Corn Islands: de eilandparadijsjes van Nicaragua

Bij Nicaragua denk je wellicht niet meteen aan tropische hangmateilanden met helderblauw water, verstopte stranden en palmbomen zover het oog reikt. Toch is dit precies wat je krijgt op de heerlijke Corn Islands.

De Corn Islands liggen op 70 kilometer van de Caraïbische oostkust van Nicaragua. Verwacht geen grootse archipel: je hebt Big Corn Island (10 km2, circa 6000 inwoners) en Little Corn Island (3 km2, dik 500 inwoners) en dat is het. De voornamelijk Engelssprekende locals – beide eilanden behoorden lange tijd tot 1894 tot het Verenigd Koninkrijk – komen er vooral rond van de kokosnootproductie en visserij; het levenstempo is er heerlijk traag.

Little corn island 13

Dankzij de vele schitterende koraalriffen voor de kust worden de eilanden langzaam ook populairder als toeristische bestemming: je kunt er goed duiken, snorkelen en vis-trips maken. Maar: de Corn Islands zijn ook ideaal voor het Grote Nietsdoen, met hangmatten en houten strandbarretjes all over the place.

Little Corn Island Nicaragua Little Corn Island Nicaragua

Verschillen Big Corn & Little Corn

Ons advies: als je toch de moeite neemt om naar de Corn Islands te gaan, bezoek dan ook Little Corn. Dit voelt echt als een afgelegen eilandparadijs. Wegen zijn er niet en elektriciteit alleen in de avonduren, als de generatoren het tenminste doen. In twee uur loop je het hele eiland rond, maar toch er zijn meerdere schitterende strandjes te ontdekken. Wie honger of dorst krijgt plukt z’n eigen mango’s, avocado’s of kokosnoten uit de bomen.

Er is op Little Corn slechts een handjevol simpele restaurantjes, barretjes en accommodaties, waaronder diverse houten bungalowtjes aan het strand voor enkele tientjes, zoals Little Corn Beach and Bungalows.

Little Corn Island Nicaragua Little corn island 12 Little Corn Island Nicaragua Little Corn Island Nicaragua

Op Big Corn is de keuze qua accommodaties en eten wat groter, ook is er een bescheiden nachtleven. Het is er iets minder idyllisch als op Little Corn. Al kun je alles er ook prima lopend doen, er is een kleine ringweg rond het eiland met wat geasfalteerde zijstraten waarop auto’s en kleine taxi’s rijden. De stranden op Big Corn zijn kleiner in aantal en langgerekter in omvang; mooiste is het strand van South West Bay waar je ’s avonds de schitterende zonsondergang bekijkt onder het genot van de beroemde Nicaraguaanse rum. Een fiets is ideaal om op relaxte wijze het binnenland te ontdekken.

naamloos ensuenos_ramon

Reizen naar de Corn Islands – hoe kom je er?

Big Corn heeft een kleine landingsstrip en wordt dagelijks 2x aangevlogen vanuit hoofdstad Managua door La Costena Airlines. Het zijn kleine propellorvliegtuiges voor slechts 15 à 20 passagiers. Je kunt ook met de veerboot vanuit kuststad Bluefields, maar dit is een erg lange trip; bijna alle toeristen vliegen naar de Corn Islands. Reken op 100 à 150 euro voor een retourtje. Bekijk en vergelijk jouw opties op Skyscanner.nl om de beste vliegtickets te vinden.

Georganiseerde reizen die de Corn Islands aandoen zijn te boeken bij o.a. SNP Natuurreizen of Tenzing Travel. Of combineer Nicaragua en de Corn Islands met Costa Rica met de bouwstenen van Riksja Costa Rica en YourWay2GO. Vanuit Amsterdam kun je met o.a. KLM met één overstap naar Managua vliegen; reken op circa €900-€1000 retour. Met andere maatschappijen en meer overstappen zijn soms ook tickets vanaf €650 mogelijk. Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Managua in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Little Corn Island Nicaragua Little corn island 3 Little corn island 6

Vakantie Corn Islands – beste reistijd

November t/m april, dan vermijd je sowieso de natte maanden. De temperatuur is het hele jaar door prima, rond de 30 graden.

Little Corn Island Nicaragua

(foto’s via Thisamericangirl.com, Stophavingaboringlife.com, Rightsideguide & Bigcornisland.com)

Nog meer paradijselijke tips en foto’s? Check dan bijvoorbeeld hiér hoe je op budget naar de Malediven kan, of lees over onontdekte eilandparadijsjes zoals Karimunjawa (Indonesië), Koh Rong (Cambodja), de Koh Chang-archipel (Thailand), de San Blas-eilanden (Panama) of een van de vele andere droombestemmingen op Bluezzz!

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑