Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Noord-Amerika Makena Beach, Makena State Park (Maui)

Published on januari 14th, 2014 | by admin

1

Reizen naar Hawaii: de mooiste eilanden & stranden

Een vakantie naar Hawaii: je droomt er misschien wel eens van. Alleen die naam al roept beelden op van de prachtigste stranden en ruige landschappen. Maar welk eiland is het mooist? Welke verschillen hebben de eilanden? Welke stranden zijn een ‘must see’? En hoe kom je er überhaupt?

(Tekst: Dirkjan Berkhout)

De eilandengroep Hawaii vormt de 50e staat van Amerika en ligt midden in de grote oceaan, op zo’n 5,5 uur vliegen vanaf Los Angeles. Hawaii bestaat uit 19 eilanden waarvan er 8 bewoond zijn; hoofdstad Honolulu ligt op het eiland Oahu.  Goedkoop is het niet om naar Hawaii te gaan. Maar je krijgt er wel héél veel voor terug….

Hawaii – de eilanden en hun verschillen

Kauai & Maui

Elk eiland van Hawaii is weer anders. Zo staat Kauai Island bekend op zijn prachtige natuur. Kauai wordt ook wel ‘Het eiland van de vele tuinen’ genoemd, omdat het er zo groen is met veel kleurrijke planten en bloemen. Maui is het op één na grootste eiland van de archipel. Het bestaat eigenlijk uit 2 vulkanen, gescheiden door een grote vallei. Het eiland wordt daarom ook wel ‘The Valley Isle’ genoemd. Op Maui worden vooral relax-vakanties gehouden op de vele resorts. De hoge golven aan de noordkant, die vooral in de wintermaanden de kust onveilig maken, zijn een echte bezienswaardigheid. Hier wordt op de hoogste golven ter wereld gesurfd!

Kijk hier voor overzichten van hotels op Kauai en hotels op Maui.

Kauai
Kauai HawaiiIao Valley Park, Maui
Maui-Iao_Valley_Park

Hawaii – ‘The big island’

Op Big Island (de originele naam is gewoon Hawaii) kun je genieten van het ruige vulkanische landschap met zijn prachtige watervallen en wilde, groenbegroeide kliffen en rotsen. Met nog dagelijks veel vulkanisch activiteit is dit eiland het ‘jongste’ van alle andere eilanden. Je kunt er van heel dichtbij lava zien stromen, of de mooiste sterren zien vanaf diverse koepels op de top van Mount Mauna Kea (foto onder). Kijk hier voor een overzicht hotels op Hawaii.

Mount Mauna Kea Hawaiiitem0_rendition_slideshowWideHorizontal_helicopter-tour-big-island-falls
Oahu

Op Oahu is het meeste toerisme te vinden, met veel hotels aan het beroemde (maar drukke en volgebouwde) Waikiki Beach. Andere bezienswaardigheden van Oahu zijn de beroemde Pearl Harbour, aangevallen in de 2e wereldoorlog door de japanners, en de noordkant van het eiland (North Shore), die wereldwijd bekend is om zijn surfspot ‘Pipeline’.

Kijk hier voor hotels op Oahu.

Pipeline-Hawaii-Backpackers-Oahu-North-Shore-Surfing-Waikiki beach Hawaii

Hawaii – de mooiste (rustige) stranden

Kua Bay Beach Park (Big Island)

Kua Bay Beach Park is een perfect spierwit zandstrand, ideaal voor zwemmers. Het ligt in het Kekaha Kai State Park aan de westkant van ‘The Big Island’. Kua Bay is een klein strand, maar vormt een juweeltje tussen de veelal rotsachtige kust van dit eiland. Het is makkelijk bereikbaar door de borden te volgen naar het nationaal park vanaf Highway 19 aan de westkant van het eiland. Een parkeerplaats ligt zo goed als áán het strand. Vanaf daar is het klimmen en klauteren over de rotsen, want een echt pad is er niet.

Op Kay Bay is geen strandwacht aanwezig, dus zwemmen is op eigen risico. De zee is azuurblauw en vaak zijn er bodyboarders aanwezig op de hoge golven. Vooral in het winterseizoen, als de golven het hoogst zijn. Ook kan het zomaar voorkomen dat je dolfijnen of walvissen spot, die regelmatig opduiken in de wintermaanden.

Kua Bay Beach Park hawaii
Ka’ena Point Beach (Oahu)

Ka’ena Point Beach is een strand aan de westkust van het eiland Oahu, in het Ka’ena Point State Park (aan het einde van highway 93). Het is een kuststrook die snel diep wordt waardoor er veel ‘shorebreaks’ zijn. Het is geen zwemstrand, maar ideaal om te bodyboarden of te surfen. Een vrijwillige strandwacht is aanwezig. Ook heb je vanaf deze plek een prachtig uitzicht over de gehele westkust van Oahu. Vanaf het strand kun je een prachtige wandeling maken naar Ka’ena Point, het noordwestelijke punt van Oahu waar de westkust samenkomt met de noordkust.

Ka’ena Point Beach, O’ahu.

Ke’e State Beach Park (Kauai)

Aan het einde van de hoefijzer-vormige snelweg 560, langs de kust van het eiland Kauai, ligt Ke’e State Beach Park. Dit is een ideale plek om te genieten van de natuur van Kauai. Het is niet voor niets dat de weg hier ophoudt. Vanaf hier begint namelijk de Kalalau Trail. Een route die lopend verder afgelegd wordt, door de ruige natuur van het fantastische Na Pali Coast State Park.

Elke minuut verandert je aangezicht weer van schitterende vergezichten tot verlaten baaitjes. Vanaf het strand van Ke’e State Beach Park heb je een geweldig uitzicht op de schitterende steile kliffen van Na Pali Coast State Park. Het is een geweldige plek om te snorkelen: het stikt er van de kleurrijke vissen en schildpadden.

Ke’e State Beach Park, Kauai Island.

Lanikai Beach (Oahu)

Lanikai Beach is gelegen aan de oostkant van Oahu in de plaats Kailua. Het wordt gezien als één van de mooiste stranden ter wereld vanwege z’n natuurlijke schoonheid, hagelwitte zand en kraakheldere turquoise water. Lanikai Beach wordt dan ook veelvuldig gebruikt door fotografen en modellen. Lanikai is overigens het Hawaiiaanse woord voor ‘hemels water’. Het strand is ook bekend om de prachtige maanopkomst boven de Mokulua Islands. Vooral bij volle maan is dit aangezicht er fabuleus mooi.

Doordat het strand vlakbij een sjieke woonwijk ligt, is er weinig openbare parkeerruimte. Lanikai is dan ook alleen te bereiken via kleine paadjes tussen de huizen door, maar het strand is dus wél openbaar.

Lanikai beach hawaiii

Makena Beach, Makena State Park (Maui)

Eén van de beste stranden van Maui is Makena Beach, ook wel ‘Big Beach’ genoemd. Het is gelegen aan de zuidkust van Maui tussen twee gebieden van lava-gesteente in, ten zuiden van het plaatsje Wailea. Dit is een goed alternatief om de beroemde maar druk bezochte stranden van Ka’anapali (hét bekendste strand van Maui) en Lahaina te vermijden.

Naast Big Beach ligt ‘Little Makena Beach’. Deze twee stranden worden gescheiden door een stukje landtong van de oude vulkaan. Vanaf deze vulkaan, die niet hoog is, heb je overigens een geweldig uitzicht over beide stranden. Er zijn goede zwem- en snorkelcondities, maar er kunnen ook ‘shorebreaks’ voorkomen, wat het zwemmen gevaarlijk maakt (maar wel weer ideaal is om te bodyboarden!). Via Makena Road is er een goede verbinding naar de stranden toe, ook is er genoeg parkeergelegenheid.

Makena Beach, Makena State Park (Maui)

Reizen & vliegtickets Hawaiii – hoe kom je er?

Een reis maken naar de eilanden van Hawaii kan je zo duur maken als dat je zelf wilt. Over het algemeen zijn prijzen voor accommodatie en restaurants er hoog, maar er zijn zeker ook low-budget hotels te vinden. De meeste internationale vluchten landen op hoofdstad Honolulu op Oahu. Voor een retourticket vanaf Amsterdam ben je gemiddeld ongeveer 1000 euro kwijt. Het ligt er net een beetje aan of je in het hoog,- of laagseizoen vliegt.

Vliegen op Hawaii is altijd met tussenstop, in bijvoorbeeld Los Angeles. Onder meer KLM (i.s.m. Delta Airlines) en British Airways brengen je in 20 uur naar Oahu, via Los Angeles. Bekijk de verschillende opties en prijzen op sites als Vliegwinkel, Cheaptickets en WTC. Tip: abonneer je op de gratis Cheap Flight Alert van Vliegennaar.nl, en je krijgt een seintje als er een Hawaii-aanbiedingen binnen jouw budget is!

Tussen de eilanden zelf kan je je vervoeren met verschillende vliegmaatschappijen zoals o.a. Hawaiien Airlines of Delta Air. Tickets kosten zo’n 100 euro per enkele reis. Met de boot is ook een optie. Dan betaal je ongeveer 50 à 80 euro, afhankelijk van de afstand tussen de eilanden. Op de eilanden zelf zijn genoeg mogelijkheden om een auto te huren, maar je kunt ook de lokale bussen pakken die goed betaalbaar zij. In de wat grotere steden is het openbaar vervoer naar hotels of stranden goed geregeld.

Georganiseerde reizen naar Hawaii vind je onder hier meer bij SNP en Tenzing Travel.

Hawaii

(Afbeeldingen via gohawaii.com, hawaiiluxurylistings.com, backpackershawaii.com, hirsttravels.com, khongthe.com, stylefile.julesb.co.uk, elstika.com, bdavidcathell.com, ovationdmc.com)

Vakantie Hawaii – klimaat en beste reistijd

Hawaii kan op zich het hele jaar door bezocht worden. Er heerst een tropisch klimaat waarbij de temperaturen vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 31 graden Celsius liggen. In de wintermaanden (december t/m maart) zijn er hogere golven en valt er wat meer regen, ook is het dan wat koeler. Dit is de meest populaire ‘overwinteringsperiode’ bij vooral Amerikanen, waardoor de prijzen een stuk hoger liggen. Ook de zomermaanden (juni t/m augustus) zijn behoorlijk druk. Over het algemeen zijn voor- en najaar (onze vroege lente en late herfst) goede periodes om aangenaam weer met scherpere prijzen te combineren.

In de bergen kan het fris zijn en op de hoogste bergen (Mount Mauna Kea, Mauna Loa en Haleakala) kan in de wintermaanden zelfs sneeuw vallen. De regen valt alleen op bepaalde plekken van sommige eilanden. Dat komt door de hoge luchtvochtigheid en de harde passatwind die tegen de bergen aanwaait. Hierdoor valt er aan de loefzijde van een berg soms meters neerslag per jaar. Toppunt: de berg Wai’ale’ale is met meer dan 12 meter neerslag per jaar de natste plek op aarde! Aan de andere kant van de berg kan het dan zomaar extreem droog zijn. Er zijn dus grote verschillen qua weer op de eilanden. Kijk hier voor meer klimaatinfo.

Tip: sla essentiële spullen in via bijvoorbeeld Tropenreisartikelen.nl.

Meer van dit soort artikelen? We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Goa (India)Sri Lanka, Mexico en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorOne Response to Reizen naar Hawaii: de mooiste eilanden & stranden

  1. arretje says:

    Arretje Noff //Om ze te zien ben ik ooit helemaal naar Hawai afgereisd,nou dat was me ff een afknapper zeg wat een droevige sfeer op zo een zwart strand en de magie van Hawai is ook fake het zijn gewoon de Canarische eilanden van USA met iedere dag jumbojets vol met paupervolk die plastic bloemenkransen omkrijgen….de wereld is zo langzamerhand een grote touristtrap geworden hoe ver je ook gaat……

Back to Top ↑