Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Karimunjawa Indonesië

Published on december 30th, 2013 | by admin

0

Karimunjawa: de onontdekte droomeilanden van Indonesië

Moederziel alleen in de Javazee, ten noorden van midden-Java, bevindt zich één van Indonesië’s bestbewaarde geheimen: de Karimunjawa Archipel.

De Karimunjawa Archipel in Indonesië bestaat uit 27 tropische bounty-eilandjes omringd door azuurblauwe zee en prachtig koraal. De meeste eilanden zijn onbewoond. De lokale bevolking concentreert zich op de twee ‘grotere’ eilanden Karimunjawa Island en Kemujan Island, die via een brug aan elkaar verbonden zijn. Eerstgenoemde hoofdeiland heeft één klein dorpje, een heuvelachtig binnenland en poederwitte zandstranden. Kemujan is wat platter en heeft veel mangroves, ook bevindt zich hier de 900 meter lange landingsstrip voor kleine vliegtuigjes.

Karimunjawa Indonesië Karimunjawa Indonesië
Accommodatie

Er zijn op Karimunjawa en Kemujan veel locals die een ‘homestay’ aanbieden voor een euro of tien. Zo heb je in de Blue Coral Homestay al een tweepersoonskamer v.a. €15. Daarnaast zijn er enkele eenvoudige hotels, zoals het Ayu Hotel en een fantastisch vijfsterrenresort op een nabijgelegen eilandje.

Karimunjawa Indonesië Karimunjawa Indonesië

Duiken en snorkelen

Net als bij die andere onontdekte Indonesische droomarchipel (Raja Ampat) kun je ook bij Karimunjawa fantastisch duiken. Duik- en snorkeltrips zijn te regelen bij diverse hotels. Nog geen 20 meter in de zee is het al alsof je ‘je hoofd in een tropisch aquarium steekt’, aldus Tripadvisor. Ook zijn er scheepswrakken in de buurt en vind je zeldzame zeeschildpadden.

Vooral de duikspots bij Menyawakan Island zijn fantastisch; bij Menjangan Kecil Island kun je zwemmen met witpuntrifhaaien.

Karimunjawa Indonesië Karimunjawa Indonesië Terumbu-Karang-Raja-Ampat Karimunjawa Indonesië

Vervoer

Om het binnenland en de vele eenzame strandjes en baaitjes te verkennen kun je een auto, brommer of zelfs fiets huren, al is het aanbod beperkt. Regel een lokaal motorbootje met stuurman om je de omliggende eilandjes te laten zien en de mooiste Robinson Crusoe-stranden te vinden.

Op de bewoonde elanden vind je ook simpele warungs (lokale restaurants) waar je voor weinig geld gebakken rijst en vis kunt krijgen.

Geleang_Island_Karimunjawa Karimunjawa IndonesiëKarimunjawa Indonesië
Reizen naar Karimunjawa  – hoe kom je er?

Wie in een van de exclusieve resorts verblijft, wordt vanuit de Javaanse stad Semarang opgehaald met een klein Cessna-vliegtuigje. Onafhankelijke reizigers kunnen vanuit de nabijgelegen stad Jepara de trage veerboot nemen (6 uur, 4 euro per enkeltje) of de snellere speedboten uit Semarang of Jepara (2 à 3 uur, ca 10 euro).

Wie liever een georganiseerde Java-reis maakt met Karimunjawa in het programma, kan terecht bij de Indonesië-specialisten Merapi, 333travel en Van Verre. Hier kun je ook vrijblijvend offertes aanvragen voor welke (afwijkende) wens dan ook. Of kijk bij Better Places, waar je samen met een lokale reisspecialist een individuele rondreis door Indonesië kunt samenstellen.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Java/Jakarta in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service. Ook kun je voor goedkope vliegtickets kijken op WTC.nl of vliegtickets.nl.

Karimunjawa Indonesië(foto’s via Indoliberty, Fotopedia, Wikicommons, Gedebekan & Mylittlebookofdays)

Karimunjawa / Java – beste reistijd

De periode van mei t/m oktober is het best, eventueel april en november nog. Tussen december en maart is de regenperiode en kun je Karimunjawa het beste mijden.

Werkvakantie en vrijwilligerswerk Indonesië
Op werkvakantie of vrijwilligerswerk doen in Indonesië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

 

Meer van dit soort artikelen? We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar, Jamaica en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld.

TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee, Koning Aap of Smart Holidays (voor georganiseerde verre reizen), Travel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑