Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Ternate, Indonesië

Published on september 27th, 2013 | by admin

Sultans paradise: Ternate

Ooit, in een ver verleden, konden de sultans uit Ternate zich tot de machtigste sultans van het Indonesische rijk rekenen. Ternate was politiek en economisch dominant en een van de grootste leveranciers van allerhande specerijen.

Ternate eiland. Het paradijs voor sultans

Heden ten dage is dit kleine eiland in het Noorden van de Molukken in tegenstelling tot nabijgelegen eilanden nog niet ‘verloren’ aan moderniteit en/of toerisme. Slechts enkele toeristen weten het te vinden. Het Hollandse verleden, veel groen, vulkanen en kneuterige dorpjes: hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Ternate, Indonesië

Met in de rug de vulkaan Gamalama die als grote broer over de streek waakt, biedt het eiland een enorme diversiteit aan natuurschoon: van het zwarte zand op Sulamadaha Beach en de vlakbijgelegen Saomadaha-baai met zijn prachtige koraal tot het met blauwgroen water (en krokodillen) gevulde water van het Danau kratermeer en de groene, bergachtige binnenlanden waar het avontuurlijk wandelen is. Proef ook de lokale specialiteit Nasi bambu: in bamboe geroosterde rijst met kruiden

Ternate, Indonesië

Naar Ternate reizen – beste reistijd

In de noordelijke Molukken is het weer vrij onvoorspelbaar, zelfs de locals weten niet wanneer precies hun regenseizoen is. Het is op Ternate het hele jaar door heet en vochtig, en regenbuien kunnen altijd voorkomen. Juli en augustus zijn doorgaans het natst en het beste te vermijden.

Reizen naar Ternate – hoe kom je er?

Per binnenlandse vlucht (o.a. Garuda, Wings) vanuit Makassar (beide Sulawesi), waar je weer heenvliegt vanuit bijvoorbeeld Bali of Jakarta. Andere optie: per boot uit Bitung (6 uur varen) of Sorong (18 uur varen). ) Onder meer Sawadee, Koning Aap en Merapi bieden het eiland in hun reisprogramma’s aan. Indonesië-specialist Van Verre biedt een aparte 4-daagse bouwsteen naar Ternate aan.

Werkvakantie en vrijwilligerswerk Indonesië
Op werkvakantie of vrijwilligerswerk doen in Indonesië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

Meer van dit soort artikelen? We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar, Jamaica en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld.

TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee of Koning AapTravel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑