Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Othoni Corfu Griekenland

Published on januari 28th, 2014 | by admin

0

Onthaasten op ‘geheim’ Othoni (Griekenland)

Even helemaal weg van de alledaagse stress, maar dan ook écht? Ga naar mini-eilandje Othoni, een van Griekenlands best bewaarde geheimen.

Ten westen van het bekende Corfu ligt het minuscule Griekse eilandje Othoni. Het is slechts 11 vierkante kilometer en heeft 600 inwoners die leven van de visserij of olijventeelt. Er is één officieel hotel (maar ook enkele b&b’s), een handjevol tavernes dat verse vis serveert en een paar winkeltjes bij havendorpje Ammos, waar ook een mooi zandstrand ligt. Verder louter olijfbomen, rotsen, een paar byzantijnse kerkjes, een oude vuurtoren en enkele verstopte (en deels verlate) minidorpjes in de heuvels. Wat er niet is: toerisme. Wel: rust en authenticiteit. Oh ja, een héél helderblauw water, waarop het fantastisch kanoën of zeilen is.

Othoni Corfu Griekenland Othoni Corfu Griekenland nostimon-imar

Grot en prachtstrand

Hoogtepunt van Othoni – los van de absolute authenticiteit en dagelijkse verse vis – is de fraaie Kalypsos grot. Volgens de Griekse mythen is dit de grot waar Calypso Ulysses gevangenen hield. De grot is ongeveer 100 meter lang en is 20 meter hoog. Vlakbij vind je ook het schitterende strandje Aspros-ammos (betekenis: wit zand) strand. Zowel de grot als het strand zijn alleen per boot te bereiken.

Othoni Corfu Griekenland othoni-calypso 74538773

Reizen naar Othoni / Corfu – hoe kom je er?

Tenzij je een eigen boot huurt of een op maat gemaakte boottrip regelt, moet je eerst op Corfu zien te komen. Vanuit Dusseldorf Weeze of Brussel Charleroi kun je goedkoop vliegen met budgetmaatschappij Ryanair. Vanaf Schiphol vliegen o.a. TUI en Corendon direct op Corfu; kies je hiervoor dan kun je bij TUI of Corendon eigenlijk net zo goed een pakketreis inclusief hotel of appartement op Corfu boeken, dit is soms zelfs nog goedkoper dan losse retourtickets. Zo kun je dus eerst (of op het eind) nog een tijdje op Corfu zelf verblijven! Tip, in dat geval: de sfeervolle plekjes van Eliza was Here of die van specialist Ross Holidays voor een bijzondere vakantie Griekenland.

Vanuit Corfu Stad gaat elke dinsdag- en zaterdagochtend om 6.30 de veerboot ‘Alexandros’ naar Othoni. In de zomermaanden vaart deze ook op zondag. Deze boot gaat langs meerdere eilandjes en Othoni is de laatste stop; de trip duurt vier uur. Een snellere optie is echter de boot vanuit Agios Stephanos, die in 1,5 uur naar Othini vaart. Deze vaart elke maandag en donderdag. Vanuit de havens van Sidari en Roda gaan in de zomer ook boten, die er twee uur over doen.

Othoni 27195113 74538989


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑