Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Koh Rong, Cambodja

Published on oktober 13th, 2013 | by admin

1

Koh Rong: Cambodja’s geheime droomeiland

Kilometers onaangeraakt strand met wit zand en kalm turquoise water. Een ongerepte jungle. Geen wegen en pinautomaten; elektriciteit slechts na het donker. Koh Rong is hét geheime paradijsje van Cambodja, met enkele van de mooiste stranden van heel Azië.

Koh Rong is wat veel Thaise eilanden decennia geleden waren: een maagdelijk, tropisch droomeiland zonder grootschalige bebouwing. Met 23 hagelwitte stranden waar je voeten nog knarsen in het onbelopen zand. Met wonderschone koraalriffen voor de kust waar het fantastisch snorkelen is. Met een binnenland vol tropisch oerwoud met duizenden palmbomen, beboste heuvels en watervallen (ideaal is voor avontuurlijke trekkings!).

Te voet
Wegen zijn er niet op Koh Rong, alles moet te voet. De duizend locals wonen verspreid over vier simpele dorpjes. Het aantal accommodaties (allemaal eenvoudig en goedkoop) is nog steeds op enkele handen te tellen. Kijk hier voor een overzicht van accommodaties op Koh Rong. Onze verblijftip: de Coconutbeach Bungalows direct aan het strand. Maar wees er snel bij, want een grote investeringsmaatschappij is van plan Koh Rong om te bouwen tot bestemming voor luxe eco-resorts. Toerisme groeit al langzaam, maar het gevoel van een ‘onbewoond eiland’ blijft vooralsnog.
TIP: het Monkey Island Resort, met handgemaakte houten strandbungalows voor 20 tot 30 dollar per nacht.

Koh Rong, Cambodja

Koh Rong, Cambodja

Koh Rong, Cambodja

Koh Rong, Cambodja

Reizen naar Koh Rong – hoe kom je er?

Koh Rong ligt op 2½ uur varen (40km) met de boot vanuit de Cambodjaanse kustplaats Sihanoukville (15 euro retourticket). Sihanoukville ligt op ca. 4 uur per bus vanaf hoofdstad Phnom Penh en 5 uur van de Thais/Cambodjaanse grens bij Koh Kong en Hat Lek. Via Vliegtickets.nl en WTC.nl kun je jouw vliegticket boeken naar Sihanoukville of Phnom Penh. Voor het samenstellen van je eigen Cambodja-reis d.m.v. bouwstenen: check Riksja Cambodja. Onder meer Van Verre en Koning Aap bieden verschillende georganiseerde rondreizen door Cambodja. 333travel biedt een 14-daagse familiereis aan en FOX een 16-daagse privé rondreis (mét chauffeur!). Beide reizen doen ook Koh Rong aan.

Koh Rong / Cambodja– beste reistijd

Het droge seizoen loopt van november t/m april en is doorgaans de drukste periode, maar vooral in de latere maanden (maart en april) erg heet en vochtig. Van mei t/m oktober regent het af en toe. De ideale tussenperiode (droog, maar niet te heet) is half oktober t/m december.

Meer onbekende paradijsjes ontdekken? Check ook onze specials over de bekende Thaise eilanden of juist de onbekende parels van Thailand, of over Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.
Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the AuthorOne Response to Koh Rong: Cambodja’s geheime droomeiland

  1. Johannes says:

    Mooi!

Back to Top ↑