Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Zuid-Amerika Tayrona National Natural Park Colombia 8

Published on december 2nd, 2013 | by admin

Tayrona National Park: Colombia’s nieuwe hotspot

Tien jaar geleden nog het strijdtoneel van de FARC en de Colombiaanse regering, nu een tropisch backpackparadijs: het Tayrona National Park.

In 2003 ontvoerde de FARC acht toeristen in het Tayrona National Park. De stranden vormden er tevens de uitvoerbasissen van smokkelbootjes met cocaïne. Inmiddels herinnert niets meer aan deze zwarte periode. Het Tayrona National Park wordt (her)ontdekt als tropisch paradijs en highlight van Colombia. De regering investeert er fors in en liet onder meer eco-lodges bouwen.

PARQUE~1

Het Tayrona National Park ligt op een uurtje rijden van de noordelijke kuststad Santa Marta. In de 150 vierkante kilometer vind je ongerepte jungle, mangroves, regenwoud, archeologische schatten van de Tayrona-indianen en vooral ook: veel schitterende tropische palmstranden! Daarnaast is het een plek met een enorme flora en fauna, ook geliefd onder vogelspotters.

Tip: Riksja Colombia biedt meerdere rondreizen aan die ook een bezoekje brengen aan Tayrona National Park. Ook kun je hier jouw geheel eigen rondreis samenstellen.

Tayrona National Park

Accommodatie

Binnen het Tayrona National Park doe je alles lopend. Er zijn een paar uitvalsbasissen met accommodaties en (lokale) restaurantjes/bars. De ingang van het park is bij Cañaveral, waar je kan verblijven in fraaie maar dure eco-lodges (‘ecohabs’, zie de foto’s hieronder). Op een uurtje lopen ligt de park-uitvalsbasis Arrecifes, waar je ook goedkopere cabanas vindt (á 40 euro per nacht). Loop hier nog wat verder door tot waar de reggaemuziek klinkt; hier kun je ook kamperen of hangmatten huren á 5 euro per nacht.

Tayrona National Natural Park Colombia 2 Tayrona National Natural Park Colombia 2

Stranden

Hoe aanlokkelijk het water er bij Arrecifes al uitziet: de stroming is hier sterk en gevaarlijk. Zwemmen en snorkelen kan het best bij de fraaie natuurlijk baai van La Piscina, zo’n 20 minuten verderop klauterend over rotsen en door jungle. Hier vind je ook deze fijne eco lodge. Nog een half uur verder lopen ligt El Cabo San Juan Guía, een campingplek en restaurant temidden van tientallen schitterende stranden en palmbomen. Vanuit hier kun je ook trekkings maken door de jungle naar onder meer El Pueblito, een unieke ruïne van de Tayrona indianen.

Lees hier meer over de mooiste stranden in Colombia.

Tayrona National Natural Park Colombia 8 Tayrona National Natural Park Colombia 8Tayrona National Natural Park Colombia 8El-pueblo-Tayrona-trek-980x735

Tayrona National Park (Colombia) – hoe kom je er?

Je moet eerst zorgen dat je in kuststad Santa Marta komt, op dik 3 uur per bus van Cartagena of 16 uur van hoofdstad Bogotá (vanwaar ook dagelijkse binnenlandse vluchten naar Santa Marta gaan).  Vanuit Santa Marta brengt een lokale bus je in een uurtje naar de rand van het park, vanwaar het nog 4 kilometer (lopen of per jeep) is naar de officiële ingang bij Cañaveral. Je kunt een ook taxi regelen die je rechtstreeks naar Cañaveral brengt.

Georganiseerde Colombia-reizen die het Tayrona National Park aandoen zijn déze van bijvoorbeeld Sawadee en Koning Aap. Bij SNP Natuurreizen kun je een speciale vogelreis boeken naar Colombia.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Colombia in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Tayrona National Natural Park Colombia 6

Tayrona National Park – beste reistijd

Er zijn twee regenperiodes: van mei t/m juni en van september t/m november. De rest van het jaar is prima, met temperaturen altijd zo tussen de 25 en 32 graden.

Meer van dit soort artikelen? We hebben uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar, Jamaica en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld.

TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee, Koning AapTravel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑