Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa La Maddalena Archipel Sardiniè

Published on december 15th, 2013 | by admin

La Maddalena Archipel (Sardinië): de Europese Caraïben

Een eilandarchipel van verzonken bergketens met verstopte baaitjes, lege witte zandstranden tussen de granieten rotsen en het helderste zeewater in kleurvariaties van smaragdgroen tot turqoise waarin dolfijnen zwemmen. Gaat het hier over een onontdekt stukje Thailand? Een gebied in de Caraïben? Nee! De schitterende La Maddalena Archipel ligt gewoon in Europa, ten noorden van Sardinië.

De La Maddalena Archipel bestaat uit 7 kleine hoofdeilanden en circa 55 nog kleinere (onbewoonde) eilandjes. Het belangrijkste eiland is La Maddalena (20km2), dat via een 600 meter lange brug verbonden is met Caprera, het eiland waar Giuseppe Garibaldi overleed. De andere vijf ‘grotere’ eilanden zijn Budelli, Razzoli, Santa Maria, Santo Stefano en Spargi. Enkel La Maddalena, Caprera en Santo Stefano zijn momenteel bewoond.

La Maddalena Archipel Sardiniè La Maddalena Archipel Sardiniè

La Maddalena stad

Meer dan 95% van de 20.000 inwoners woont op hoofdeiland La Maddalena, waar zich de enige echte ‘stad’ bevindt met bars, restaurants, winkels en hotels of bed & breakfasts. La Maddalena is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de wonderschone eilandarchipel, waar je waant in een ver paradijselijk oord. Overal aan de kust liggen verstopte strandjes en baaitjes met water zo helder als uit de kraan en gekleurd als dat op de Malediven.

La Maddalena Archipel Sardiniè

Boottrips

La Maddalena ligt voor de beroemde ‘smaragdkust’ van Sardinië, waar de jetset graag vertoeft. Toch blijven de eilandjes van La Maddelena relatief rustig. Tot 2008 bevond zich op een van de eilanden een NAVO-basis die de meeste bewoners van werk voorzag. Pas sinds de sluiting richt men zich meer op toerisme, maar loeidruk is het er nooit.

Vanuit de havens van Maddalena-stad en Panau (op het vaste land van Sardinië) worden verschillende boottrips georganiseerd, meestal inclusief lunch en diverse zwemstops op prachtige plekken. Liever zelf alles ontdekken? Met Sunsail kun je deze eilanden ook allemaal aandoen met een eigen zeilboot. Vanuit Cannigione (ook op het vaste land van Sardinië) is het maar een korte tocht naar het prachtige gebied. Zeilers beschouwen de archipel als de mooiste zeilplek van Europa. Vooral de meest noordelijke eilandjes Budelli, Razzoli en Santa Maria zijn van een ongekende schoonheid.

Tip: hier bij Getyourguide kun je diverse La Maddalena boottours boeken, waaronder deze ultieme boottocht van 7 uur!

La Maddalena Archipel Sardiniè La Maddalena Archipel Sardiniè

Vakantie Sardinië | La Maddalena – hoe kom je er?

Toegangspoort is de noordelijke kuststad Palau, vanwaar in de zomer elke 15 minuten veerboten naar La Maddalena gaan (vaartijd: 20 minuten). Om in Palau te komen, kun je het best op Olbia vliegen (in het laagseizoen al v.a. €115) om vanaf hier binnen een klein uurtje met de huurauto naar Palau te reizen. Heb je liever dat het allemaal voor je geregeld wordt? Kijk dan bij de goedkope pakketvakanties van bijvoorbeeld De Vakantiediscounter (tip!). Je kunt vanuit Palau ook dagtrips boeken per boot die je langs de mooiste plekjes van de archipel brengen, dus je hoeft niet per se op La Maddalena zelf te verblijven. Doe je dat wel, dan is het luxe Resort Ma & Ma een aanrader of het budgetvriendelijke Villa del Parco.

Reizen naar Sardinië worden aangeboden door bekende touroperators als TUI, maar ook door Italië-specialist Fundadore en mooie-plekjes-expert Eliza was Here.

Tip: check ook dit blog met 10x mooiste hotels Sardinië!

La Maddalena Archipel Sardiniè La Maddalena Archipel Sardiniè

La Maddalena | Sardinië – beste reistijd

Vermijd de drukste maand augustus en ga als het kan in het voorjaar of najaar. Beste maanden zijn mei, juni en september, als het weer meestal al/nog heerlijk is en het hoogseizoen nog moet komen (of al voorbij is).

 

Meer mooie plekjes ontdekken in Europa? Check ook deze reportages over de Plitvicemeren van Kroatië, het Griekse eilandje Santorini, het Schotse Isle of Skye, het Turkse natuurfenomeen Pamukkale, de Italiaanse prachtkust bij Amalfi of de schilderachtige dorpjes van de Cinque Terre. Ook niet te missen: onze specials met de Mooiste Stranden van Europa en over het hoe en waar van reizen naar het Noorderlicht.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

La Maddalena Archipel Sardiniè

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑