Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Algemeen Tosua Ocean Trench (Samoa)

Published on november 5th, 2013 | by admin

1

5 unieke natuurlijke zwembaden

Als wij van Bluezzz nou de rest van ons leven nog maar op vijf plekken mochten zwemmen, zouden het déze paradijsjes zijn. De mooiste zwembaden ter wereld, door de natuur gebouwd!

Tosua Ocean Trench (Samoa)

To Sua betekent ‘groot gat’, en dat is feitelijk ook wat dit unieke natuurlijke zwembad is. Het is een van de meerdere natuurlijke gaten bij het dorpje Lotofaga, aan de zuidkust van het eiland Upolu op Samoa. Deze gaten zijn naar verluidt ontstaan door lava.

Een lange ladder leidt je het 30 meter diepe oceaanwater in en weer uit. De plek wordt omgeven door schitterende kleurrijke tuinen. Voor meer info check Samoa Travel.

Tosua Ocean Trench (Samoa) Tosua Ocean Trench (Samoa) Tosua Ocean Trench (Samoa)Bron: Amazing Places on Earth

 

Ik Kil cenote, Yucatan (Mexico)

In het noorden van  Yucatan vind je zogenaamde ‘cenotes’, unieke poels met zoetwater die deel uitmaken van een netwerk van ondergrondse rivieren, grotten en meren, die hier en daar aan de oppervlakte komen. De mooiste heet Ik Kil en ligt vlakbij het stadje Pisté, nabij de beroemde ruïnes van Chichen Itza.

De cenote is openbaar toegankelijk en zwemmen is er toegestaan. Hij ligt 26 meter onder het grondniveau en is bereikbaar via een stenen trap. Echter, je moet weten dat de Maya’s de cenote naar verluidt vroeger gebruikten om mensen in te offeren… Voor georganiseerde reizen naar Yucatan check onder meer Arke, Kras en Sawadee.

Ik Kil cenote Yucatan Mexico3 Ik Kil cenote Yucatan Mexico3 Ik Kil cenote Yucatan Mexico3Bron: 8 Things to To

Hidden Beach, Marita Islands (Mexico)

De Marita Islands is een eilandengroep in de Banderas Bay, voor de kust van Mexico. Hier vind je het fantastische ‘Hidden Beach’. Om dit ecologische wondertje te bereiken, moet je door een korte tunnelzwemmen.

Voor meer info en foto’s, check elders op onze site.

marieta eilanden mexico marita islands 8c marieta eilanden mexico marita islandsBron: Twisted Sifter

Enchanted River, Mindanao (Filippijnen)

Op het Filippijnse eiland Mindanao ligt de Hinatuan rivier, die door de lokale bewoners ook wel ‘Enchanted River’ genoemd wordt. Vanwege zijn prachtige uiterlijk en kraakheldere, blauwe water. Maar ook omdat de rivier geen bron zou hebben, en zou stromen door magie.

Ook naar de Filippijnen? Undiscovered is specialist in Filippijnen reizen, zowel individuele rondreizen als reizen op maat.

Enchanted River, Hinatuan  Mindanao (Filippijnen) Enchanted River, Hinatuan  Mindanao (Filippijnen) Enchanted River, Hinatuan  Mindanao (Filippijnen)Bron: Bernil en Bubble News

Havasu Falls, Arizona (VS)

De Havasu Falls in het Amerikaanse Supai, Arizona, zijn een van de meest bezochte watervallen in de wijde omtrek. Het water, dat vanaf 37 meter naar beneden klettert, is opgebouwd uit dermate veel mineralen, dat de kleur ervan hele jaar door kan afwisselen: van blauw tot groen en alles er tussenin. Vlakbij de waterval liggen enkele fantastische zwemplekken.

Voor meer foto’s, check hier.

Havasu Falls Arizona Havasu Falls, Arizona --- Image by © Ocean/Corbis

Missen we nog unieke natuurlijke zwembaden? Geef je tips hieronder in een reactie!

Check ook onze uitgebreide fotoserie met de mooiste stranden ter wereld!

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the AuthorOne Response to 5 unieke natuurlijke zwembaden

  1. DeniseM says:

    In één van de 5 heb ik gezwommen: de cenote in Yucatan, Mexico!

Back to Top ↑