Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Midden-Amerika

Published on oktober 23rd, 2013 | by admin

0

Robinson Crusoe op Kuanidup (Panama)

Een tropisch droomeilandje (bijna) voor jezelf, voor 50 euro per nacht? Totáál afgesloten van de bewoonde wereld, in de schitterende San Blas-archipel van Panama, ligt het minuscule droomeilandje Kuanidup. Kleiner dan een voetbalveld en met een tiental simpele hutjes gemaakt van bamboo: de zogenaamde Kuanidup Island Lodge.

Ontbijten met verse sap uit een kokosnoot, ’s ochtends even snorkelen, boekje lezen, potje volleyballen, dan een dutje in een hangmat tussen de palmen, wakker worden voor je avondeten van net-gevangen krab, dan nog wat koude biertjes en daarna lekker naar bed. Zo’n beetje álle mogelijke activiteiten op Kuanidup opgesomd in één zin. Er is hier niets dan wit zand, palmbomen en blauwe zee. En 16 doodeenvoudige bungalowtjes opgetrokken uit bamboo. Mobiel bereik is er niet; elektriciteit eveneens, je moet het ’s avonds met kerosinelampen doen.

San Blas archipel Panama

Kuanidup is één van de San Blas-eilanden, een archipel van in totaal bijna vierhonderd eilandjes voor de Caribische kust van Panama. De archipel behoort tot Kuna Yala, een indianengebied (comarca) in Panama met de status van provincie, waar met name Kuna-indianen leven. De Kuna hebben hun eigen taal, bestuur en economie en elke gemeenschap wordt geleid door het plaatselijke hoofd. Ze leven voornamelijk van de export van cocosnoten en vis. Vanuit de Kuanidup Island Lodge zijn boottours te boeken naar traditionele Kuna-communities en diverse onbewoonde andere eilandjes in de San Blas-archipel. Een overnachting op Kuanidup kost ongeveer 75 dollar per nacht, inclusief drie (bescheiden) maaltijden per dag.

Reizen naar Kuanidup / San Blas – hoe kom je er?

Per 4×4 of binnenlandse vlucht (Air Panama) eerst naar Rio Sidra, beide vanuit Panama City. In Rio Sidra wordt iedereen die bij Kuanidup Island Lodge reserveert opgepikt door een bootje. KLM vliegt bijna dagelijks op Panama-stad, vanaf €800 retour. Voor meer (en goedkopere) vliegopties, check Skyscanner. Onder meer SNP en Riksja bieden reizen en/of bouwstenen in Panama en de San Blas-archipel aan, echter niet naar de kleinschalige lodge op Kuanidup.

Kuanidup / San Blas – beste reistijd

Temperaturen op San Blas zijn het hele jaar door tussen de 25 en 35 graden. Wie wil relaxen in een hangmat met droge, zonnige dagen moet tussen december en april gaan. Het ‘natte’ seizoen loopt van mei tot november en is de beste tijd voor duiken, snorkelen en vissen. Regenbuien zijn vaak kort en alleen in de namiddag en avond. Juni, juli en augustus zijn de beste maanden in de regentijd, met de meeste droge periodes/dagen en het beste zicht onderwater.

Kuanidup Island Panama San Blas Kuanidup Island Panama San Blas Kuanidup Island Panama San Blas Kuanidup Island Panama San Blas Kuanidup Island Panama San Blas Kuanidup Island Panama San Blas Kuanidup Island Panama San BlasKuanidup Island Panama San Blas Kuanidup Island San Blas PanamaBronnen: Kuanidup Island Lodge & Jason Ewa / Flickr

 

Meer onbekende paradijsjes ontdekken? Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.

We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld en onze artikelen over reizen naar Mauritius, Frans-Polynesië , de Seychellen of de Malediven.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!


Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑