Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Bluezzz vliegtickets – tips

Jouw ticket to paradise? De wereld der onlinevliegtickets is een jungle. Maar met gezond verstand en veel vergelijken vlieg je voor een habbekrats de wereld over.

Grofweg zul je drie soorten sites tegenkomen:

  1. Sites van vliegmaatschappijen.
  2. Vliegticketsites die de vluchten en prijzen van verschillende vliegmaatschappijen met elkaar vergelijken en namens hen tickets verkopen.
  3. Zogenoemde aggregators, zoeksites die de vluchten en prijzen van zowel vliegmaatschappijen als vliegticketsites met elkaar vergelijken, maar zelf geen tickets verkopen.

Bij het zoeken op vliegticketsites geldt eigenlijk maar één advies: vergelijken, heel veel vergelijken.  Ook al maken vliegticketsites veelal gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen. Sommige sites maken speciale deals met vliegmaatschappijen, of stunten in bepaalde periodes met één of enkele bestemmingen. Ook rekenen ze allemaal andere toeslagen en extra kosten. Ook hier dus doorklikken tot aan het boekingsveld om een compleet beeld van de prijzen te krijgen.

Onze 5 favorieten:

1. Skyscanner
De compleetste van allemaal. Vergelijkt niet alleen alle vliegmaatschappijen, maar ook alle overige vliegticketsites weer met elkaar. Plus: je kan een aankomst- en vertreklánd opgeven, in plaats van specifiek het vliegveld al te moeten noemen. Hij zoekt dan vanzelf de goedkoopste vliegvelden voor je, ook die in buurlanden. Ga naar website.

2. Vliegwinkel
De grootste en bekendste Nederlandse vliegticketsite. Goeie service, betrouwbaar, overzichtelijke site, boeken is eenvoudig en transparant. Bieden ook tickets van lowcosters als Ryanair aan en hebben vaak strakke acties. Aanrader, ook! Ga naar website.

3. TunaFish
Ideaal voor backpackers of reizigers die langer dan een maand ver weg willen en/of een ticket bestaande uit meerdere bestemmingen/routes zoeken, zoals ‘around the world’ tickets. Geef je reisroute op en Tunafish zoekt vrijblijvend de goedkoopste tickets voor je (mensenwerk! Geen software). Ook voor reisverzekeringen, hostels, vrijwilligerswerk, etc. Ga naar website.

4. World Ticket Center
Net als bij Ebookers de mogelijkheid om vliegtickets te boeken samen met hotel en/of auto. Vooral gebruiken bij acties, aanbiedingen of kortingscoupons, want ze zijn doorgaans niet de goedkoopste. Ga naar website.

5. Vliegennaar
TIP! De Flight Alert Service van Vliegennaar. Geef een bestemming op waar je vaker heen vliegt óf altijd nog eens heen wilt, maar het geld niet voor hebt. Geef een bijbehorende maximum budget op, en je wordt automatisch per e-mail op de hoogte gebracht van actuele aanbiedingen naar de opgegeven bestemming binnen het opgegeven budget. Ga naar website.


Comments are closed.

Back to Top ↑