Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Midden-Amerika Frenchman's Cove Jamaica

Published on april 15th, 2014 | by admin

0

De 5 mooiste stranden van Jamaica

Jamaica is meer dan rasta, rum, reggae en de all-in resorts van toeristenhotspots Montego Bay en Ocho Rios. De mooiste en meest relaxte stranden vind je ver daarbuiten. We zetten er 5 op een rij.

1. Half Moon Beach (Negril)

Het beroemde 7 Mile Beach van Negril is hagelwit en omgeven door azuurblauw water. Maar: al wel behoorlijk bebouwd en druk met toeristen. 20 minuten ten zuiden van Negril vind je het kleine Half Moon Beach. Hier geen Amerikaanse toeristen, proppers of rasta’s die je ganja aanbieden. Wel: hangmatjes, vers eten uit de zee en spelende hondjes. Met een biertje en boekje is het leven hier goed, heel goed.

1.	Half Moon Beach (Negril) Jamaica

2. Winnifred Beach (Portland)

Het authentieke en fotogenieke Winnifred Beach is misschien wel het best bewaarde strandgeheim van Jamaica. Al jaren steggelen de locals met de overheid om te voorkomen dat er resorts op gebouwd worden, en voorlopig met succes. Het strand ligt in de ‘parish’ Portland, in het noordoosten van Jamaica, waar de meeste fotogenieke stranden te vinden zijn. Winnifred Beach ligt op de weg van Port Antonio naar Long Bay, aan het einde van een dramatisch slecht keienpad. Ook de locals zwemmen hier in het kraakheldere water, of runnen er houten barretjes en restaurantjes waar verse vis of gekruide ‘jerk chicken’ op de barbecues ligt. Vanaf Winnifred Beach kun je een bootje regelen dat je naar de nabijgelegen Blue Lagoon en Cocktail Beach vaart (beide bekend ‘van de films’).

2.	Winnifred Beach (Portland) Jamaica 2.	Winnifred Beach (Portland)

3. Frenchman’s Cove (Portland)

De kleine, fotogenieke Frenchman’s Cove in tegenstelling tot het nabijgelegen Winnifred Beach, niet vrij toegankelijk;  je betaalt een bescheiden entree van 8 dollar als je niet in het nabijgelegen resort verblijft. En strandstoelen zijn 2 dollar. Maar het is de moeite: deze kloof aan zee is ingesloten tussen twee groenbegroeide rotsen; vlakbij de zee eindigt ook een mooie rivier die ontaard is een heldere waterpoel. Zwemmen kan dus in de zee óf de rivierpoel. Het strandje is klein, maar bijna nooit druk. Het restaurantje serveert koud bier en uitstekende ‘jerk chicken’.

Frenchman's Cove Jamaica

4. Long Bay (Portland)

Portland is het groenste en vruchtbaarste deel van Jamaica. Denk een soort Highway-no.1-meets-Amalfikust-in-de-tropen. Een schitterende kustlijn, langs een zee in alle kleuren blauw en groen en fraaie klippen en baaien, met overal palmen. De meeste toeristen rijden niet verder oostwaarts dan Port Antonio of Boston Bay, maar ga nog wat verder en je komt langs het prachtige, uitgestrekte strand van Long Bay. Een handjevol simpele guesthouses en houten strandbarretjes in een verder puur Jamaicaans strandstadje;  een handjevol backpackers en verder alleen het geraas van de zee!

Long Bay Jamaica

5. Treasure Beach (St. Elizabeth)

Treasure Beach, aan de amper bezochte en (nog) resortloze zuidkust van Jamaica, is niet één strand, maar de verzamelnaam voor een community rond een viertal baaien. De ietwat bruinige stranden zijn er niet eens heel mooi. Toch is dit dé plek in Jamaica waar je langer blijft hangen dan gepland. Of voor eeuwig blijft cq terúgkomt, zoals het handjevol expats dat hier sinds jaar en dag mixt met de vriendelijke locals. Daar zitten wat karakters tussen. Er is Kirby, de dorpsgek, en Rooster, de klusjesman. Je hebt Lobster Man, die verder geen naam schijnt te hebben, maar wel altijd kreeften. En natuurlijk rasta Eggy, van de enige strandbar op Frenchman’s Bay, waar iedereen einde middag verzamelt. De vaste gasten brengen je het bier; Eggy zelf overziet vooral het leven met een spliffje. Zó’n plek dus, Treasure Beach. Ontbijten doe je bij Smurf’s, lunchen bij Pardy’s en de pittigste Jerk Chicken eet je ’s avonds bij Strikey’s, een houten kotje gerund overigens door een ‘Jamerikaan’ die de andere helft van het jaar geprezen kok is in een sterrenrestaurant in de VS. Wat het is, weet niemand. Maar er hangt hier iets in de lucht. Een bepaalde sfeer of vibe. Terwijl er feitelijk niets te doen is. Een beetje fietsen door de heuvels in de buurt, kleppen met de locals en hangen op het strand. Heerlijk!

Jamaica - Treasure Beach (2)

Reizen naar Jamaica – hoe kom je er?

Jamaica heeft twee internationale vliegvelden: Norman Manley International Airport in Kingston en Sangster International Airport in Montego Bay. De meeste maatschappijen vliegen op Montego Bay, tickets zijn er gemiddeld vanaf €700 retour. Onder meer TUI vliegt direct op Montego Bay vanaf Amsterdam, met soms acties vanaf wel €570 retour. Tip: abbonneer je op de gratis Cheap Flight Alert  en je krijgt een seintje als er een Jamaica-aanbieding binnen jouw budget is!

Georganiseerde rondreizen naar Jamaica worden aangeboden door bijvoorbeeld Tenzing Travel, (TIP: deze 15-daagse autorondreis ), TUI heeft een aantal pure strandvakanties naar Jamaica en ook dit ‘Startpakket Jamaica’ waarbij de retourvlucht, transfer en eerste twee overnachtingen zijn geregeld, maar je de rest zelf kunt bepalen. Voor de goedkoopste vakanties, check de Jamaica-aanbiedingen van De Vakantiediscounter. Check prijsvergelijkingssite Trivago voor hotels en hun prijzen.

Vakantie Jamaica – de beste reistijd

In Jamaica is het altijd warm en klam. De droge periode is van ongeveer half december tot eind april, voor strandvakanties de meest geschikte periode. Tussen mei en half oktober regent het geregeld, met de meeste buien en soms zelfs stormen in de maanden augustus, september en oktober.

Tip: lees hier Jamaica reiservaringen en tips van mensen die er geweest zijn.

Meer van dit soort artikelen? We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld en onze artikelen over reizen naar Mauritius, Frans-Polynesië , de Seychellen of de Malediven.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑