Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Halong Bay vietnam

Published on juni 12th, 2014 | by admin

0

Boottrip door Halong Bay: hoogtepunt van Vietnam

Een van de mooiste plekken in de wereld voor een boottocht: de uitgestrekte, schilderachtige baai van Ha Long, oftewel Halong Bay, in het noordoosten van Vietnam.

Uitgestrekte rijstvelden, de machtige Mekong, krioelende scooters door levendige straten vol open keukens, een fascinerend oorlogsverleden en puur binnenland vol inheemse stammen. Vietnam – ook wel het land van de rijzende draak genoemd – is gezegend met een variëteit aan indrukken. Maar absoluut hoogtepunt van elke reis naar Vietnam is toch wel een boottocht door de schilderachtige Halong Bay, beroemd om de grote rotsformaties die als kleine eilandjes uit de zee steken.

Halong Bay vietnam Halong Bay vietnam

Kalkstenen eilanden en rotsen
Halong Bay ligt bij de stad Hạ Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat maarliefst 1500 vierkante kilometer. Wat de baai uniek maakt, zijn de bijna 2000 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top, die spectaculair oprijzen uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten zoals de prachtige Hang Đầu Gổ (Houten Stokken Grot). Ook kom je langs drijvende vissersdorpjes en afgesloten baaien waar je kunt kajakken.

Hang Đầu Gổ Halong Bay vietnam Halong Bay vietnam halong-bay-kayaking-f750

Cat Ba Island
Veel boottrips doen ook het fraaie Cat Ba Island en nabijgelegen Monkey Island aan. Op Cat Ba kun je fietsen langs ongerepte kustlijnen en hiken in het National Park. Er is een aantal mooie, kleinschalige accommodaties, zoals Secret Garden Hostel of Cat Ba Homely.

Cat Ba island 2012-05-29_11_14_53-2012-05-21_10_29_11-monkeyislandresortoverviewflash1

Reizen naar Vietnam / Halong Bay – hoe kom je er?

1. Zelfstandig reizen naar Vietnam

Een vlucht vanaf Amsterdam naar Hanoi of Ho Chi Min City is altijd met één tussenstop, meestal in Bangkok, Kuala Lumpur of Hong Kong. Voor heenvliegen op Hanoi en terug via Ho Chi Min (of andersom) betaal je op ticketsites minstens €900,-. Goedkoper is om het retourtje Bangkok en de twee enkele vluchten los te boeken. Retourtjes Bangkok zijn er vanaf €425 en twee losse enkeltjes met Air Asia kosten je samen zo’n €100 à €125.

De zelfstandige reiziger kan in Hanoi overal tours boeken naar Halong Bay. Boek een cruise met minstens één overnachting op zee. Wees in je tourkeuze niet te zuinig: hoe meer je betaalt, hoe mooier je junk (traditionele, houten schip) en des te beter het eten (verse vis als ontbijt!). De goedkoopste cruises zijn er vanaf zo’n 30 euro voor 2 dagen/1 nacht, oplopend tot vele honderden euro’s voor meerdaagse tours op luxere schepen. Het uitzicht bij ondergaande zon is onvergetelijk, net als het kajakken langs de rotsformaties, vaak onderdeel van de tours.

2. Georganiseerde groepsrondreizen Vietnam

Bijna alle georganiseerde groepsreizen door Vietnam doen Halong Bay aan, vaak is een 2- of 3daagse cruise onderdeel van het reisprogramma. Vergelijk de reisprogramma’s, groepsgroottes en prijzen hier bij onder meer Sawadee, Koning Aap, Fox Verre Reizen, SNP, Shoestring en Kras.

3. Georganiseerde individuele reizen Vietnam

Wil je wel van te voren een georganiseerde Vietnam-reis boeken, maar niet in een groep reizen, dan kun je terecht bij o.a. Fox Verre Reizen, Tenzing Travel, 333 Travel, Van Verre, SNP en Kras.

4. Zelf je reis samenstellen met bouwstenen

Een soort hybdride vorm tussen zelfstandig en georganiseerd reizen: bij specialisten als Riksja Vietnam, Vietnam2Go, 333travel en Van Verre kun je een eigen reisroute en –programma samenstellen aan de hand van bouwstenen.

Halong Bay

Vakantie Vietnam – beste reistijd

Vietnam is het hele jaar door te bereizen. Het land is langgerekt en kent verschillende klimaatzones, dus het is moeilijk om een specifieke beste reistijd aan te wijzen. In het noorden eindigt het regenseizoen eerder (maart t/m september) dan in het zuiden (mei t/m oktober). Beste reismaanden over het algemeen zijn november tot en met februari.

Tip: kijk op 27vakantiedagen.nl voor Vietnam-ervaringen en tips van reizigers die er geweest zijn.

Meer paradijsjes op aarde ontdekken zoals Halong Bay? Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het paradijs El Nido op de Filippijnen, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.

We hebben ook uitgebreide artikelen over Mauritius, Frans-Polynesië , de Seychellen en de Malediven, of specials met de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Australië, Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar, Jamaica en Costa Rica, of overzichten van de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii, de ABC-eilanden en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑