Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Paalhoofden, Zeeland

Published on april 17th, 2019 | by admin

0

De 8 mooiste stranden van Zeeland

Achter de duinen en de dijken zonnen op de schoonste en mooiste stranden van Nederland? Het kan in Zeeland. Hier hebben ze meer dan 600 kilometer aan kust en meer stranden dan een willekeurige andere provincie in Nederland. Dat wordt natuurlijk moeilijk kiezen! Daarom zetten wij de 8 mooiste Zeeuwse stranden voor je op een rij, inclusief tips voor overnachten aan zee en campings aan zee

Door Mandy Kraakman

1. Strand van Domburg

Strand van Domburg, Zeeland
Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en het strand is al meerdere keren uitgeroepen tot het schoonste van heel Nederland. De sfeervolle, historische stad in combinatie met het brede zandstrand en het prachtige duingebied maken dit tot een topbestemming – zomer én winter, oprecht een van de mooiste plekken van Nederland. Ook surfers kunnen hier hun hart ophalen. Het Westerstrand ligt tegenover Domburgcentrum, terwijl het Oosterstrand in de buurt ligt van natuurgebied de Manteling, een prachtig eikenbos direct aan het strand. Het strand is van alle gemakken voorzien: douches, toiletten, speeltoestellen, EHBO-post, een naaktstrand, strandpaviljoens en de karakteristieke strandhuisjes waar je een prima avondje kunt spenderen op het strand.

3 verblijftips in Domburg:
B&B Huys aan Zee
Vakantiepark Hof Domburg
Houten Finnhouse

2. Strand van Zoutelande

Strand van Zoutelande, Zeeland
Dankzij de beschutte ligging, het Zuiderstrand en de wandelboulevard wordt deze plek ook wel eens liefkozend de ‘Zeeuwe Rivièra’ genoemd. De blauwe vlag, een internationale milieu onderscheiding om aan te tonen dat het strand schoon en veilig is, wappert hier trots. Dit heerlijke strand is al door meer mensen ontdekt, dus als je liever in je eentje geniet van het fijne zandstrand kun je hier het best op een mooie voorjaarsdag naartoe gaan.

3 verblijftips in Zoutelande:
Appartement in het centrum op 50 m. van het strand
Duinhotel Haga
Minicamping & Kloostertuin Werendijke

3. Strand van Renesse

Strand van Renesse, Zeeland
In het noorden van het Schouwen-Duiveland eiland ligt Renesse, een gezellig toeristendorpje. Jong of oud: je vindt er voor ieder wat wils. En dat is niet anders op het uitgebreide zandstrand van maar liefst 17 kilometer lang. Om voor iedereen het perfecte stranddagje te creëren, is de kust opgedeeld in verschillende zones. Zo zijn er aparte familie-, natuur- en (water)sportstranden. Ook zijn er aparte secties gereserveerd voor naaktrecreatie en extreme sporten. Voor elke zone gelden aparte regels die je aan het begin van elke strandopgang op de borden terugleest. Zo kan iedereen optimaal genieten van een dagje op het strand. huisje te huren in Nederland

3 verblijftips in Renesse:
Vakantiepark de Soeten Haert
Camping de Brem
Hotel De Vier Seizoenen

Tip: check ook dit uitgebreide blog met de 20 mooiste & leukste vakantieparken van Nederland!

4. Strand van Cadzand

Strand van Cadzand, Zeeland
Cadzand is de meest zuidelijk gelegen badplaats van Nederland: als je een stukje te ver doorrijdt ben je in België. De brede wandelboulevard ‘De Wielingen’ is met 1100 meter aan neoklassieke zuilen een van de hoogtepunten van het dorp. In Cadzand vind je 11 kilometer aan zandstrand, waarvan de meeste stranden trots met een blauwe vlag pronken. Waar de stranden het meest bekend om staan, zijn de haaientanden die hier voor de gelukkige vinder voor het oprapen liggen. Elk getij spoelen er eeuwenoude haaientanden aan op het strand, vooral op het strand bij de Zwingeul heb je kans er een te vinden. Een andere leuke bezigheid zijn de kleurige vliegerfeesten op de stranden.

3 verblijftips in Cadzand:
Vakantiepark Noordzee résidence Cadzand-bad
Camping Molecaten Park Hoogduin
Vakantiehuis voor 6 personen in Cadzand-bad

5. Strand van Vlissingen

Strand van Vlissingen, Zeeland
Uniek aan deze locatie is de combinatie tussen stad en strand. Binnen enkele minuten sta je vanaf de binnenstad met je voeten in de branding. Het strand kan grofweg opgedeeld worden in drie gebieden. Vanaf de langste boulevard van Nederland vol gezellige restaurantjes, terrasjes en winkeltjes – ‘Boulevard Evertsen’ – wandel je zo het Badstrand op, daarom ook wel bekend als Boulevardstrand. Het Nollestrand is populair onder gezinnen, toeristen en locals. TIP: deze leuke slaapstrandhuisjes van Roompot bieden de unieke ervaring op het strand te slapen en wakker te worden met een fenomenaal uitzicht. Tot slot is er Westduin. Hier geen strandpaviljoens, -cabines of -huisjes, alleen maar rust, ruimte en de paalhoofden die zo karakteristiek zijn voor Zeeland. En het mag geen verrassing meer zijn: ook dit strand is bekroond met een blauwe vlag.

3 verblijftips in Vlissingen:
Largo Noordzee Resort Vlissingen
Vakantiehuis aan het strand van Vlissingen voor 6 personen
Hotel Solskin

6. Strand van Vrouwenpolder

Strand van Vrouwenpolder, Zeeland
De stranden van Vrouwenpolder behoren tot de breedste stranden van Nederland, zo ook het strand van Breezand dat wel 500 meter breed is. Vanaf hier heb je een echt Zeeuws uitzicht op het deltawerk de Oosterscheldekering en deltapark Neeltje Jans. De kinderen kunnen zich vermaken op het speelschip dat zich halverwege het strand bevindt of op de speelplaats van strandrestaurant De Dam. Wie liever aan zoetwater ligt, kan naar het nabijgelegen strand van het Veerse Meer. In de zomermaanden kun je bij Breezand in één van de Beachhouses op het strand slapen.

3 verblijftips in Vrouwenpolder:
Bed & Breakfast MeerZee
Camping de Zandput
Vakantiehuisje voor 4 personen in de Vrouwenpolder

7. Strand van Nieuwvliet-bad

Strand van Nieuwvliet-bad, Zeeland
Nieuwvliet-bad heeft een breed strand in een prachtig duingebied en nog belangrijker: het is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Bij eb wordt de volle breedte van het zand zichtbaar en blijft er water achter op het strand waardoor her en der kleine poeltjes ontstaan. Doordat deze ondiep zijn, warmen ze snel op en vormen ze de perfecte speelplaats voor de kleine waterrat. Ook handig: je kunt op het strand badhokjes huren waar je je om kunt kleden en je spullen kunt achterlaten. Of je kunt hier in een huisje de nacht op het strand doorbrengen.

3 verblijftips in Nieuwvliet:
Droompark Bad Meersee
Natuurhuisje voor 6 personen in Nieuwvliet
Hotel De Stadsherberg

8. Strand van Breskens

Strand van Breskens, Zeeland
Ook hier wappert de blauwe vlag boven het goudgele strand dat uitzicht biedt op de Vlissingse skyline. Vanaf het strand wandel je zo het centrum van het dorpje binnen waar je een vers visje op de kop kunt tikken. Langs de stranden van Breskens loopt de Panoramaweg. Dit is één van de weinige plekken in Nederland waar je met de auto aan de zeekant van de dijk kunt rijden. Maak onderweg vooral een stop bij de vuurtoren van Breskens, de oudste gietijzeren vuurtoren van Nederland. In de buurt, bij Groede, vind je een naaktstrand dat vooral onder Belgen zeer populair is.

3 verblijftips in Breskens:
Droompark Schoneveld
Natuurhuisje in Breskens voor 2 personen
Bed & Breakfast De Passant

Meer lezen

De mooiste en leukste waddeneilanden: de verschillen en welke te kiezen
Mooiste plekken Nederland: top-10 vakantieregio’s in eigen land
De 11 mooiste stranden van Europa

Lees hier meer Zomervakantie 2021 tips.

Meer lezen
De 12 mooiste stranden van Nederland
De 11 mooiste stranden van Europa
De mooiste en leukste Waddeneilanden: de verschillen en welke te kiezen
Mooiste plekken Nederland: de 10 leukste vakantieregio’s
Vakantie Zeeland: de mooiste stranden, plaatsen & bezienswaardigheden
Vakantie Veluwe: mooiste plekken & highlights
Vakantie Drenthe: de mooiste dorpjes, beste bezienswaardigheden & leukste uitjes

Tags: , ,


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑