Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Oceanië Whitsunday eilanden Australië

Published on november 2nd, 2013 | by admin

Tropische parels van Australië: de Whitsunday eilanden

Eén van de mooiste eilandengroepen ter wereld ligt ‘gewoon’ bij Australië: de Whitsunday eilanden. Check de oogstrelende foto’s en lees hoe je er komt.

Whitsunday eilanden

74 hagelwitte en prachtig begroeide eilanden, middenin het Great Barrier Reef van Australië, voor de tropische kust van Queensland. De Whitsunday eilanden zijn fabuleus. Ga op een cruise, of nog beter per zeilboot, en ontdek de felgekleurde onderwaterwereld. Combineer je boottrip sowieso met een bezoekje aan Whitehaven Beach. Witter en tropischer dan dit zul je een strand niet gauw vinden. Dit strand van ongeveer 5 km lengte ligt aan de oostkant van Whitsunday Island. Door het hoge siliciumgehalte is het zand hagelwit. Whitehaven Beach vind je ook terug in ons overzicht met mooiste stranden ter wereld.

Whitsunday Island, Hook Island & Hamilton Island

De grootste twee eilanden in de regio zijn Whitsunday Island en Hook Island. Beide eilanden hebben de status van Nationaal Park. Op Hook Island aan de zuidkant, is een onderwaterobservatorium en een klein resort, gericht op backpackers. Het belangrijkste eiland in de regio is Hamilton Island, waar de meeste (duurdere) resorts en accommodaties zijn. Het heeft een eigen vliegveld, geschikt voor vliegtuigen tot Boeing 767, met dagelijkse vluchten naar Brisbane, Cairns en Sydney.

Check de prachtige videobeelden en foto’s hieronder! Lees ook Australië reisverhalen en tips van andere reizigers.

Whitsunday eilanden Australië Whitsunday eilanden Australië Whitsunday eilanden Australië

Vakantie Whitsundays – beste reistijd

De seizoen in Australië zijn tegenovergesteld van ons: de beste reisperiode is de ‘winter’ in Whitsundays, tussen juni en september, met aangename temperaturen rond de 22 en 23 graden. Ook oktober is vaak nog een goede maand. De zomer – tussen november en maart – is heet en vochtig, met aardig wat regen. Van november t/m mei is bovendien het ‘stinger season’, als de oostkust geplaagd wordt door giftige kwallen en je alleen in een beschermende wetsuit het water in kan.

Whitsunday eilanden Australië Whitsunday eilanden Australië Whitsunday eilanden Australië Whitsunday eilanden Australië Whitsunday eilanden Australië

 

Reizen naar de Whitsundays – hoe kom je er?

Het plaatsje Airlie Beach is het vertrekpunt van het vasteland naar de Whitsunday Eilanden. Vanuit Airlie Beach (Queensland) worden diverse boot- en vliegtuigtrips aangeboden naar de eilanden, meestal inclusief Whitehaven Beach. De Whitsundayeilanden hebben  twee belangrijke vliegvelden. Proserpine ligt op het vasteland, op een kleine 30 km van Airlie Beach. Dit vliegveld wordt bediend door de low cost maatschappijen Virgin Blue en Jetstar. Op Hamilton Island ligt Whitsunday Airport, de gateway naar de regio. Qantas en Jetstar vliegen hiervandaan dagelijks meerdere malen naar Cairns, Brisbane, Sydney en Melbourne.

Zeiltochten op Whitsundays worden in Nederland aangeboden door o.a. Tenzing Travel en Australiëonline. Cruise Travel biedt diverse cruises die de Whitsundays aandoen.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Australië in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Whitsunday eilanden Australië Whitsunday eilanden Australië

 

Werkvakantie, vrijwilligerswerk & taalreis Australië
Op werkvakantie, vrijwilligerswerk doen of Engels studeren in Australië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

 

Meer onbekende paradijsjes ontdekken?
Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑