Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Monterosso al Mare, Bloemenriviera

Published on februari 27th, 2017 | by admin

0

De 7 mooiste stranden aan de Bloemenriviera

De prachtige Bloemenriviera is een groene strook kust in noordwest Italië en kan onderverdeeld worden in een oostelijk deel (Riviera di Levante) en een westelijk deel (Riviera di Ponente), waarbij de stad Genua in het midden ligt. Het westelijk deel heeft meer rotsen dan het oostelijk deel, maar beide hebben mooie zandstranden. Waar je de mooiste en beste stranden vindt? Dat lees je hieronder.

1. Ventimiglia

Ventimiglia is een van de eerste Italiaanse dorpen die je tegenkomt als je de grens vanuit Frankrijk oversteekt. Het heeft een rijke geschiedenis, leuke marktjes, maar vooral ook prachtige stranden. Deze bestaan vaak uit kiezels en niet uit zacht zand en zijn erg bijzonder. Neem bijvoorbeeld privéstrand Spiaggia dei Balzi Rossi. Dit strandje wordt omgeven door roodbruine kliffen en wilde planten en bloemen. Het is goed afgeschermd van de wind en het water is azuurblauw en erg helder, erg geschikt om te snorkelen.

Ventimiglia, Bloemenriviera
Ventimiglia, Bloemenriviera
Fotocredit www.balzirossi.it

Accommodaties in Ventimiglia vind je o.a. hier bij Booking.com en Belvilla. Tip: Villa Eva! Een heerlijke camping in de buurt, iets landinwaarts, is Camping Delle Rose!

2. Albenga & Alassio

Rondom Albenga vind je vele mooie stranden. De meeste stranden hier hebben fijn zand waar je heerlijk op kunt ontspannen en zonnen. Dankzij een koel briesje krijg je het niet snel te warm en dit maakt het ook mogelijk om te zeilen en surfen. De stad zelf kun je als geschiedenisliefhebber ook niet overslaan: het is één van de drie oude Romeinse dorpen in dit deel van de Riviera en is zeer goed bewaard gebleven. Iets ten zuiden ligt ook de sfeervolle klassieke badplaats Alassio met zijn gekleurde huizen pál aan het fijne stadstrand.

Albenga, Bloemenriviera

Leukste uitvalsbasis voor dit stukje Bloemenrivièra is Alassio. Enkele accommodatietips zijn Hotel Regina, Grand Hotel Alassio en Grand Hotel Spiaggia. Een camping vlak in de buurt is Camping C’Era Una Volta.

3. Finale Ligure

Vlak achter dit goudgele strand ligt de met palmbomen omlijnde promenade waar je vele pizzeria’s en ijssalons vindt. Hier kun je het zonnen en luieren dus uitstekend afwisselen met lekker eten, zonder dat je ver hoeft te lopen. Finale Ligure is een van de leukste en mooiste kuststadjes van de Bloemenrivièra, met volop gezelligheid en goede restaurantjes. Het strand zelf is erg schoon en het water is heerlijk. In de maanden juli en augustus wordt het echter overspoeld met (binnenlandse) toeristen die elk vrij plekje strand bezetten met strandstoelen en parasols. Buiten de hoogseizoenmaanden is het lekker rustig.

Finale Ligure, Bloemenriviera

Enkele accommodatietips voor Finale Ligure is het Vakantiehuis Gallinara, Hotel Punta Est en Residence San Valentino. Kijk voor een compleet aanbod hier op Booking.com.

4. Baia dei Saraceni

Een klein stukje ten oosten van Finale Ligure ligt een prachtig tropisch wit strand met helder water: Baia dei Saraceni. Het strand is halvemaanvormig en wordt omringd door hoge rotsen. Het water is warm en ondiep waardoor je er perfect kunt snorkelen. Het kan, vooral in de zomer, erg druk zijn. Zorg er dus voor dat je op tijd bent als je wilt zonnen op dit strand.

Baia dei Saraceni, Bloemenriviera
Fotocredit beachoo.com

5. Pietra Ligure

Eigenlijk is dit niet één strand, maar een 6 km lang stuk kust met meerdere stranden, afwisselend privé en openbaar. Bij Pietra Ligure is het strand een mengeling van zand met af en toe kiezels. Het strand loopt langzaam af in de zee, waardoor het ook zeer geschikt is voor (kleine) kinderen. Het water is erg helder, wat het een zeer fijne plek maakt om te snorkelen. Pietra Ligure zelf is een leuke badplaats met een authentiek ‘centro storico vol smalle straatjes en enkele gezellige pleintjes vol terrassen. Het is net iets kleiner en rustiger dan het nabijgelegen Finale Ligure. Vooral de Italianen zelf gaan hier op vakantie.

Pietra Ligure, Bloemenriviera

Mooie accommodaties in Pietra Ligure vind je o.a. hier bij De Vakantiediscounter, TUI en Belvilla. Tips: Appartementen I Morelli en Residence Sant’Anna. Campingtip in de buurt is Camping Dei Fiori!

6. Levanto

Het strand van Levanto – aan het deel van de Bloemenrivièra ten oosten van Genua – is een van de weinige stranden in Italië waar je echt goed kunt surfen. Daarnaast kun je er ook goed snorkelen en duiken. Het is een lang, zanderig strand met mooie blauwe wateren dat ook veel door gezinnen wordt bezocht. Het strand wordt omringd door beboste heuvels waar je uitgebreid kunt wandelen en het stadje zelf heeft leuke restaurantjes en barretjes die ook niet heel erg duur zijn. Levanto ligt vlakbij de beroemde dorpjes van de Cinque Terre en vormt een ideale uitvalsbasis voor dit schilderachtige Werelderfgoed.

Levanto strand, Bloemenriviera

Accommodaties in Levanto vind je o.a. hier bij De Jong Intra Vakanties, TUI en natuurlijk Booking.com. Tip: de Agriturismo Villanova!

7. Monterosso al Mare

Monterosso al Mare is een van de vijf dorpen van de Cinque Terre, en het enige met een echt strand. En wat voor een! Hier ligt een van de langste aaneengesloten stukken strand in de regio. Het goudkleurige zand grenst aan helder blauw water. Ook zijn er stukken waar meer kiezelstenen liggen. Ook de actievere strandganger kan zich hier uitleven: je kunt er uitstekend zwemmen, maar ook surfen en zeilen. De setting van het strand is onbetaalbaar, met de groen begroeide rotsen en gekleurde huisjes van het stadje op de achtergrond.

Monterosso al Mare, Bloemenriviera

Hotelletjes in Monterosso al Mare vind je hier bij Booking.com. Wees er snel bij: ze lopen snel vol in de dorpen van de Cinque Terre! Tip: Hotel Le Palme.

Meer lezen

De mooiste stranden van Sardinië
De 9 mooiste stranden van Sicilië
De mooiste stranden van Italië
De mooiste eilanden van Italië: een complete gids
Op vakantie naar de Cinque Terre: Italië op zijn mooist

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑