Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Oceanië

Published on februari 3rd, 2014 | by admin

0

Het helderste meer ter wereld

Het meest heldere meer ter wereld ligt op Nieuw-Zeelands ‘South Island’. Het water van het zogenaamde Blue Lake heeft een zichtbaarheid tot wel 76 meter. Voor het eerst werd onlangs een fotograaf toegelaten ín het meer.

In samenwerking met het New Zealand Department of Conservation mocht fotograaf Klaus Thymann als eerste een duik nemen in het unieke meer. Dit gebeurde in overeenstemming met de lokale Maori-stam, voor wie het meer heilig is. Het Blue Lake ligt in een beschermd deel van het Nelson Lakes National Park, waar normaal gesproken niemand mag komen.

Blue Lake south island Blue Lake south island 5

Bijna gedestilleerd
Onderzoekers van het National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA) hadden eerder al vastgesteld dat het water in het hooggelegen Blue Lake een zichtbaarheid tot 76 meter heeft. Ter vergelijking: volledig gedestilleerd water heeft een zichtbaarheid tot 80 meter. Het Blue Lake wordt via een natuurlijke dam van water voorzien door het door nabijgelegen gletsjermeer Lake Constance.

Ongebruikelijk
“Blijkbaar worden zo’n beetje álle deeltjes hier gefilterd uit het water”, aldus een woordvoerder van het NIWA. “Ook ligt het meer op 1200 meter hoogte, boven de boomgrens, waardoor er amper natuurlijk afval in terecht komt. Maar desondanks is de helderheid hoogst ongebruikelijk gezien de geologische en hydrologische setting.”

Blue Lake south island 6 Blue Lake south island 4 Blue Lake south island 3 Blue Lake south island 2

Reizen naar Blue Lake / Nieuw-Zeeland – hoe kom je er?

Het Blue Lake ligt in het Nelson Lakes National Park, in de buurt van de stad Nelson op Nieuw-Zeelands Zuidereiland. Los van het unieke meer is dit sowieso een fantastisch, ongerept natuurpark om te hiken en kamperen. Het Blue Lake, ook wel Rotomairewhenua geheten, is onderdeel van het meerdaagse Travers-Sabine Circuit track, een 80 kilometer lange wandelroute door Nelson Lakes National Park.

De stad Nelson heeft een eigen vliegveld en wordt door Sounds Air en Air New Zealand aangevlogen vanaf o.a. hoofdstad Wellington, Auckland en Christchurch. Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland zijn er als je mazzel hebt vanaf €850 retour (op Auckland). Vergelijk prijzen en mogelijkheden op Skyscanner. Een melding krijgen zodra vliegtickets naar deze bestemming in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Georganiseerde reizen naar Nieuw-Zeeland zijn te boeken bij onder meer Tenzing Travel (o.a. zelf samenstellen), 333 Travel (diverse flydrives), Sawadee (deze 28-daagse groepsreis) of SNP Natuurreizen (zowel groeps- als individuele reizen).

6163897 Blue Lake south island 7

Vakantie Blue Lake / Zuidereiland Nieuw-Zeeland – beste reistijd

Onze winter – de Nieuw-Zeelandse zomer – is eigenlijk voor heel Nieuw-Zeeland de beste reistijd. Het regent dan relatief weinig en de temperatuur is zeer aangenaam, met dagtemperaturen rond de 16 tot 20 graden. In januari en februari is het wel erg druk omdat de Nieuw-Zeelanders dan zelf ook vakantie hebben. December en maart zijn daarom ideaal.

Werkvakantie, vrijwilligerswerk & taalreis Nieuw-Zeeland
Op werkvakantie, vrijwilligerswerk doen of Engels studeren in Nieuw-Zeeland? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

Kijk voor meer Nieuw-Zeeland informatie op de startpagina Nieuw-Zeeland.

Voor een ander schitterend helderblauw meer, check ons artikel over Yamdrok in Tibet.

Meer onbekende paradijsjes ontdekken? Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island en de Cambodjaanse parel Koh Rong .

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑