Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Oceanië Great Ocean Road australië

Published on februari 5th, 2014 | by admin

0

Great Ocean Road (Australië): ultieme roadtrip

Wat Highway no. 1 in Californië is voor de Verenigde Staten, is de Great Ocean Road voor Australië. Een iconische kustweg die erom schreeuwt bereden te worden! Het is met recht een van de mooiste kustroutes en roadtrips ter wereld.

De Great Ocean Road is met zijn 240 kilometer niet eens zo heel lang. Echter: doe het vooral rustig aan, want je rijdt constant langs de meest fabelachtige stukken kustlijn. Vooral de gedeeltes tussen Lorne en Apollo Bay en Port Campbell en Peterborough, waar de bochtige weg je op enkele meters van de oceaan langs gapende kliffen en steile rotsen voert, zijn adembenemend. Hier liggen ook de beroemde ‘Twaalf Apostelen’.

Great Ocean Road australië Great Ocean Road australië Great Ocean Road australië

Chillen kan op de stranden van surfmekka Bells Beach, een heerlijke tussenstop voor een dagje of twee.

Bells Beach Australië Bells Beach

Reizen naar de Great Ocean Road (Australië) – hoe kom je er?

Vlieg eerst naar Melbourne, bijvoorbeeld met Emirates via Dubai of China Southern via Guangzhou. Vliegtickets (retourtjes) naar Melbourne zijn er vanaf €875 retour. Regel van te voren een huurauto (bijvoorbeeld hiér) die je in Melbourne ophaalt, of huur een camper! De route begint ca. 90 km ten westen van Melbourne.

Georganiseerde Australië-auto(rond)reizen en/of excursies die de Great Ocean Road aandoen zijn hier te vinden bij o.a. SNP, Tenzing Travel, FOX Verre Reizen en 333 Travel. Of stel je eigen reis samen d.m.v. bouwstenen op Riksja Australië.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar deze bestemming in de aanbiedingen zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Great Ocean Road australie

Vakantie Great Ocean Road (Australië) – beste reistijd

Winter = zomer! Als het bij ons winter is, zo tussen december en maart, is het aan de Australische zuidkust zomer: lekker warm en amper tot geen regen. Het beste seizoen om de Great Ocean Road te bereiden.

Great_Ocean_Road

Werkvakantie, vrijwilligerswerk & taalreis Australië
Op werkvakantie, vrijwilligerswerk doen of Engels studeren in Australië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

Backpacken in Australië
Ga je binnenkort backpacken of reizen door Australië? Dan is Backpackgids Australië een meer dan handig hulpmiddel. Prachtig vormgegeven, talloze routes en oneindig veel tips! Bekijk ook het bijbehorende blog Backpackblog.nl voor meer inspiratie!


TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee, Koning Aap of Smart Holidays (voor georganiseerde verre reizen), Travel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑