Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Raja Ampat, Indonesië

Published on september 21st, 2013 | by admin

0

Papoeaans duikparadijs Raja Ampat

Raja Ampat is een eilandengroep in West-Papoea waar de paradijsvogel nog rondvliegt. En da’s niet voor niets. Het water is er blauwer dan blauw, het koraal magnifiek en de eilandjes idyllischer dan idyllisch. De locals zijn nog puur, de jungle is om de hoek. Toeristen? Amper.

De Raja of Raj Ampat-eilanden

De Raja (of ‘Raj’) Ampat-eilanden of ‘Viervorsteneilanden’ is een eilandengroep die onderdeel vormt van de Indonesische provincie West-Papoea, gelegen ten westen van de Vogelkop. De eilandengroep bestaat uit een viertal grotere eilanden Waigeo, Batanta, Salawati en Misool, en een aantal kleinere, waaronder Kofiau en Gag.

Duiken bij Raja Ampat

Raja Ampat is hét paradijs voor duikers en onderwaterfotografen. De biodiversiteit is ongekend: meer dan 1.300 soorten vis en 75% van alle bij-mens-bekende koraalsoorten vind je hier. Op de eilandjes Saonek, Mansuar en Yenwaupnor vind je zowel resorts, hotels als goedkope homestays. Onze tip: Raja Ampat Dive Lodge of het iets goedkopere, maar fijne Turtle Homestay.

Raja Ampat, Indonesië

Raja Ampat, Indonesië

Reizen naar Raja Ampat – hoe kom je er?

Per boot vanuit Sorong op West-Papoea, waar je met o.a. Garuda, Batavia of Sriwijaya Air naartoe vliegt vanuit Jakarta of Bali, check de opties en prijzen bij Skyscanner. De enige Nederlandse reisorganisaties die Raja Ampat aanbieden zijn de Indonesië-specialist Van Verre en Merapi, waar je ook een complete reis op maat kunt laten maken.

Tip: abonneer je op de gratis Cheap Flight Alert  en je krijgt een seintje als er een Jakarta- of Bali-retouraanbieding binnen jouw budget is!

Raja Ampat, Indonesië

Raja Ampat

Raja Ampat / duiken – beste reistijd

De beste reistijd voor Raja Ampat is voor velen de periode die tevens de beste duikervaring oplevert. Volgens de lokale duikorganisatie City Seahorse is de watertemperatuur het hele jaar door ongeveer gelijk (28 à 30 graden), maar verschilt de zichtbaarheid per seizoen. Hun ervaring is dat de periode half oktober t/m half december door de jaren heen gezien de beste reistijd is gebleken. Halverwege juni tot half september is door regen en wind vaak de slechtste periode, maar garanties zijn er qua weer nooit op Raja Ampat!

Sla essentiële spullen in via bijvoorbeeld Tropenreisartikelen.nl.

Werkvakantie en vrijwilligerswerk Indonesië
Op werkvakantie of vrijwilligerswerk doen in Indonesië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

 

Meer onbekende paradijsjes ontdekken? Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.

We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld en onze artikelen over reizen naar Mauritius, Frans-Polynesië , de Seychellen of de Malediven.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑