Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Zuid-Amerika Bonito(Brazilië)

Published on april 30th, 2014 | by admin

1

Zoetwatersnorkelen en grotduiken in tropisch eco-paradijs Bonito (Brazilië)

Een van de mooiste en meest unieke eco-bestemmingen ter wereld: het stadje Bonito en zijn prachtige natuurlijke omgeving, middenin het regenwoud van Brazilië. Je kunt er duiken in grotten en snorkelen tussen de tropische vissen in kraakheldere zoetwaterrivieren. Check die foto’s!

De naam Bonito is niet voor niets: het water in de riviertjes, meren, poeltjes, watervallen en grotten is hier schitterend groenblauw. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. De planten en bomen profiteren weer van het voedselrijke water en zijn daarom groener dan groen.

Bonito Brazilië

Snorkelen met piranha’s in de Rio de Prata

Rio Formoso, Rio de Sucuri, Rio de Peixe, Rio de Prata: bij Bonito komen wel 10 verschillende rivieren samen. Ze vormen een heus natuuraquarium. De Rio de Prata wordt ook wel de ‘zilveren rivier’ genoemd en is misschien wel de mooiste zoetwater-snorkelplek ter wereld. Het stikt er van de gekleurde tropische vissen, en allemaal zijn ze niet bang om met je te zwemmen, vriendelijke piranha’s incluis. De setting van de rivier, in het groene regenwoud vol apen, neusberen en pekari’s, maakt het geheel nog spectaculairder.

Rio-da-Prata-Bonito-Brazilie Bonito(Brazilië)

Abseilen en duiken in grotten

Ander hoogtepunt van Bonito is de Gruta do Lago Azul of ‘Blue Lake Cave’, een schitterende grot met indrukwekkende rotsformaties. Binnenin, 100 meter naar beneden, is een helblauw ondergronds meer dat 70 meter diep en 120 meter breed is. Of het Araras Sinkhole, een groeve met unieke flora en fauna waarin tientallen pappagaaien wonen. En dan de spectaculaire Anhumas Abyss, een grot die je bereikt voor 72 meter te abseilen door een kleine opening in de rotsen. Eenmaal beneden vind je een sprookjesachtig meer waarin je kunt snorkelen en duiken.

Gruta do Lago Azul
Gruta do Lago Azul Bonito Brazilië bonito_1
Araras Sinkhole
Araras Sinkhole Bonito Brazilië
Anhumas Abyss
Anhumas Abyss bonito brazilië anhumass6

Award voor meest duurzame bestemming

De lokale overheid doet veel in en rond Bonito om de unieke flora en fauna te behouden. Er is zelfs een digitaal controlesysteem dat ervoor moet zorgen dat de verschillende natuurlijke attracties niet overlopen worden door toeristen. In 2013 won Bonito mede daarom de award voor beste duurzame toeristische bestemming ter wereld gewonnen tijdens de WTM (World Travel Market) in Londen, één van de grootste toerismebeurzen van Europa.

Wil jij ook een bezoek brengen aan Bonito? Bekijk dan deze 16-daagse privé rondreis van FOX en deze rondreis van Sawadee, die beide een stop maken in Bonito.

Reizen naar Bonito (Brazilië) – hoe kom je er?

Bonito ligt middenin de jungle op zo’n 5 uur per lokale bus vanaf Campo Grande, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul en gezien als de ‘gateway’ naar de Pantanal, het grootste moerasgebied ter wereld. Je kunt in Campo Grande ook een auto huren en zelf naar Bonito rijden, daarmee heb je ook de vrijheid om zelf de omgeving te verkennen. Verschillende nationale airlines vliegen op en van Campo Grande.  Bij WTC kun je fly & drives naar Brazilië regelen vanaf €875.

Georganiseerde reizen & vliegtickets Brazilië

Losse retourtickets naar Brazilië vind je onder meer bij KLM (o.a. Sao Paolo en Rio de Janeiro) en TUI (Fortazela en Natal). Meest logische route richting Campo Grande is via Sao Paolo of Rio. Retourtickets naar Campo Grande zijn al te vinden vanaf €800.

Georganiseerde rondreizen door Brazilië vind je onder andere hier bij Tenzing Travel (tip!), Shoestring, Djoser en Koning Aap. Bij WTC kun je fly & drives regelen vanaf €875. Op Braziliëonline.nl stel je je eigen Brazilië-reis samen met behulp van bouwstenen.

Werkvakantie, vrijwilligerswerk & taalreis Brazilië
Op werkvakantie, vrijwilligerswerk doen of de taal leren in Brazilië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.


TIP: meer schitterende grotten en meren ontdekken? Check ook onze specials over Plitvice (Kroätie), de grot Melissani op Kefalonia, de Jiuzhaigou Valley in China, het helderste meer ter wereld in Nieuw-Zeeland en ons overzicht met de 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld.

Tip: lees Brazilië reiservaringen en tips van reizigers die er geweest zijn!

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

 

 

 

 

 

Tags: , ,


About the Author



One Response to Zoetwatersnorkelen en grotduiken in tropisch eco-paradijs Bonito (Brazilië)

  1. Anoniem says:

    Gorgeous!!

Back to Top ↑