Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Midden-Amerika

Published on juli 21st, 2013 | by admin

0

Ambergris Caye: het blauwe gat van Belize

Het meest laidback eilandje in de noordelijke wateren van Belize: Ambergris Caye. Geen grote hotels en steden, weinig verkeer, betaalbare prijzen. Wel: witte stranden, schitterende mangrovebossen en de mogelijkheid tot duiktripjes naar het Belize Barrier Reef en de Blue Hole. Verkozen tot een van ’s wereld beste eilanden op Tripadvisor, en op zeker het leukste eiland van Midden-Amerika.

Blue Hole Belize

Die ‘Blue Hole’ van Belize is trouwens uniek. Een enorme onderwatergrot, bijna perfect cirkelvormig, met een diameter van 300 meter en een diepte van meer dan 100 meter. Tijdens de laatste ijstijd, toen de zeespiegel nog niet zo hoog stond, was het een kalksteengrot, waarvan later het dak ingevallen is.

Naar Ambergris Caye / Belize reizen – hoe kom je er?

Per vliegtuigje of boot vanaf Belize City (half uurtje, vanaf €25), waar je weer komt per indirecte vlucht uit Nederland (vanaf €680, check Skyscanner) of bus uit Guatemala of Cancun (Mexico). Georganiseerd reizen naar Belize kan onder meer met Riksja, of (in een combinatiereis met Mexico en/of Guatemala) met Kras, Fox of Arke.

Tip: abonneer je op de gratis Cheap Flight Alert  en je krijgt een seintje als er een Belize-ticketaanbieding binnen jouw budget is.

Ambergris Caye / Belize – beste reistijd & het klimaat

Het toeristische hoogseizoen in Belize is van eind november tot eind april en valt samen met de kerst- en voorjaarsvakanties in de VS, waar de meeste reizigers vandaan komen. In de wintermaanden kan het soms wat koeler worden, maar doorgaans is de temperatuur op Ambergris Caye het hele jaar door zo ongeveer rond de 26 à 28 graden (overdag). Voor gegarandeerde zon ga je het best in de lentemaanden, van maart t/m mei. Tussen eind augustus en half oktober valt de meeste regen en is er kans op orkanen of cyclonen. Als je in een rustigere, goedope periode wilt zónder al te grote regenkans, zijn de zomermaanden ideaal.

Tip: sla essentiële spullen in via bijvoorbeeld Tropenreisartikelen.nl.

Meer onbekende paradijsjes ontdekken? Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.

We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld en onze artikelen over reizen naar Mauritius, Frans-Polynesië , de Seychellen of de Malediven.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!


Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑