Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Jiuzhaigou Valley

Published on februari 4th, 2014 | by admin

0

Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur

Op zoek naar een van de meesterwerken der natuur? Overweeg dan een bezoek aan de overweldigend mooie Jiuzhaigou of Jiuzhai Valley National Park in China, met zijn magisch blauwe meren een echte Bluezzz-bestemming!

Nationaal Park de Jiuzhai Vallei omvat 720 vierkante kilometer natuurpracht, en daarnaast is er een bufferzone van nog eens 400 tot 600 vierkante kilometer. Het laagste punt is bij het begin van het Shuzhengdal op 1.998 meter hoogte en het hoogste punt is de top van de Ganzigonggaiberg aan het einde van het Zechawadal, op een hoogte van 4.764 meter. Dromerige landschappen, betoverende blauwe meren, hypnotiserende bossen, watervallen op meerdere niveaus en besneeuwde bergtoppen: de Jiuzhaigou Valley heeft alle ingredienten van een paradijs in zich.

Jiuzhaigou Valley Jiuzhaigou Valley Jiuzhaigou Valley Jiuzhaigou Valley Jiuzhaigou Valley

Flora en fauna

Genoeg van de prachtige natuur? Vergaap je dan aan rijkelijke flora & fauna. Niet alleen biedt Jiuzhaigou Valley een weldaad aan planten, ook omring je jezelf met tientallen vogelsoorten die je nergens anders aantreft, en de meest bijzonder (en overigens: beschermde) diersoorten. De absolute nummer 1: de grote panda. Jiuzhaigou Valley heeft het allemaal!

Jiuzhaigou-Valley-009_M Jiuzhaigou-_Valley_PANDA 1377293979

Reizen naar de Jiuzhaigou Valley (China) – hoe kom je er?

De vallei van Jiuzhaigou ligt in het noordwesten van de provincie Sichuan, in de Tibetaans Autonome Prefectuur Aba, op 330 km van Chengdu (vliegtickets vanaf €549, o.a. met KLM). De dichtstbijzijnde luchthaven is Jiuzhai Huanglong Airport, op 80 kilometer afstand, waar diverse binnenlandse maatschappijen op vliegen. Een melding krijgen zodra vliegtickets naar deze bestemming in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

De meeste georganiseerde China-rondreizen hebben de Jiuzhaigou vallei vanwege zijn ligging niet in hun programma; wel is het vaak een bouwsteen voor een zelf samen te stellen rondreis. Dit is onder meer hier het geval bij 333 Travel (flexibel samenstellen), Tenzing Travel en Riksja China.

1_jiuzhaigou_valley_national_park_wu_hua_hai(Foto’s via www.vacazionaviajes.com, chinatouradvisors.com, 8thingstodo.com, placesfortour.com, wikipedia,wallpapers.brothersoft.com)

Jiuzhaigou Valley – beste reistijd

Winter, zomer, lente, herfst: elk seizoen heeft zijn eigen pracht in de Jiuzhaigou Valley, maar unaniem wordt de herfstperiode (en dan vooral zo rond eind september / half oktober) gezien als de mooiste tijd qua kleuren van de bladeren en het landschap. Maar ook de bloeiende bergbloemen en het felle zonlicht in de lente zijn prachtig. In de zomer is het park op zijn allergroenst, en ook de winter is spectaculair met vaak sneeuw en ijs. Tussen juli en oktober is het park op zijn drukst qua bezoekers.

TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee, Koning AapTravel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑