Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Melissani grot, Kefalonia

Published on september 11th, 2013 | by admin

0

Melissani: geheime grot van de Grieken

Het was aan de Oostkust van het Griekse eiland Kefalonia dat ene Giannis Petrocheilos, God hebbe z’n ziel, in 1951 een grot met ondergronds meer ontdekte. Dik tien jaar laten vond een groep archeologen een tegen van klein met daarop een afbeelding van de bosgod Pa omringd door dansende nimfen. En dus hebben onderzoekers geconcludeerd dat dit de grot van de Nimfen geweest moet zijn. Ofzo. Maar boeit dit? Nee!

Wat boeit, is dat het meer in de Melissani-grot schandalig blauw is, en je hem dagelijks kunt bezoeken (per boot), tussen 8.00 en 18.00 uur. Trouwens, ook op Kefalonia: het fantastische Mytros Beach.

Melissani grot, Kefalonia

Melissani grot, Kefalonia, Griekenland

Melissani grot, Kefalonia, Griekenland

Reizen naar Kefalonia – hoe kom je er?

Naar de kleinere Griekse eilanden vliegen nog geen lowcost airlines, daarom is in bijna alle gevallen een georganiseerde reis financieel gezien het gunstigst. Anders kun je kijken op VliegenNaar.nl om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Daar kun je je ook inschrijven voor een gratis email alert om op de hoogte te blijven van de laagste prijzen. De best geprijse Kefalonia-vakanties vind je bij De Vakantiediscounter en TUI. Iets prijziger, maar wel fantastische huizen/accommodaties worden aangeboden door Eliza was Here, zoals My Little Place on the Hill. Een andere aanrader is viersterrenhotel Asteris. En bij Eilandhoppen op Maat kun je jouw eigen reis op maat samenstellen.

Kefalonia, Griekenland

Vakantie Kefalonia Griekenland – klimaat & beste reistijd

De zomermaanden juli en augustus zijn het heetst (gemiddeld 31 à 32 graden overdag) en tevens het drukst. Het beste is om de zomervakantieperiode te vermijden en vlak daarvoor of daarna te gaan, bijvoorbeeld in mei en juni of (eind) september en oktober. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan nog steeds ruim boven de 20 graden, maar het eiland is veel relaxter en de prijzen zijn lager.

 Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑