Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Zuid-Amerika Fernando de Noronha, Brazilië

Published on september 27th, 2013 | by admin

0

Fernando de Noronha: Braziliaanse schoonheid

Toevallig in 2014 in Brazilië voor het Wereldkampioenschap Voetbal? Denk er dan vooral even over na om de Fernando eilandengroep (voluit: Fernando de Noronha) aan de Oostkust van het land te bezoeken.

Deze op 545 kilometer van de kust gelegen eilandengroep biedt een natuurspektakel bestaande uit 21 eilandjes, ieder met zijn eigen schoonheid. Het belangrijkste eiland, Fernando de Noronha, is 17 km² groot en vormt daarmee 91% van het totale oppervlak.

Fernando de Noronha, Brazilië

Fernando de Noronha, Brazilië

Spinner dolphins

Dankzij het beperkte aantal van 2.000 inwoners is het toerisme hier niet tot nauwelijks zichtbaar en leven de mensen in volledige harmonie. De stranden zijn schitterend en schoon en ongerept. Door de geografische ligging, ver weg van het vasteland, tref je een zeer divers onderwaterleven met schildpadden, tonijn, haaien, grote barracuda’s maar ook verschillende soorten schelpdieren, zeevruchten en koraal. Meest bijzonder zijn de Spinner Dolphins waarvan in dit gebied één van de grootste groepen ter wereld leeft.

Fernando de Noronha, Brazilië

Fernando de Noronha, Brazilië

Duiken en snorkelen

Met zijn kristalheldere water, gemiddelde watertemperatuur van 24 °C en rijke onderwaterwereld, is deze archipel de perfecte plaats om te duiken en snorkelen. De stranden zijn er ook schitterend. Het is tegenwoordig een beschermd natuurgebied. Om de effecten van toerisme op dit unieke ecosysteem te beperken, mogen er maar ongeveer 400 toeristen tegelijk zijn. Er zijn enkele duurdere resorts, maar ook simpele familie-‘pousadas’ waar je voor een paar tientjes kunt slapen. Tips: Pousada Magia en Pousada Leão Marinho. Boek altijd ruim van tevoren!

Fernando de Noronha, Brazilië

Vakantie Fernando de Noronha – beste reistijd

De meeste reizigers bezoeken Fernando de Noronha tussen december en februari, maar de temperaturen zijn het hele jaar door vrij constant (altijd zo’n 25 tot 28 graden). Grofweg zijn er twee seizoen: het regenseizoen van januari t/m augustus, en het droge seizoen de rest van het jaar. De meeste regen valt tussen maart en juli, maar de eilanden zijn dan wel op hun groenst. Voor surfen is de periode december t/m maart het best; snorkelaars en duikers kunnen weer beter tussen april en november gaan. Tsja, eigenlijk maakt ’t weinig uit. Gaan!

Reizen naar Fernando de Noronha – hoe kom je er?

Met TUI vlieg je vanaf Schiphol in 8 uur rechtstreeks op Natal in het Noordoosten van Brazilië, van daar is het nog een uurtje per binnenlandse vlucht (Trip Airlines). O.a. Riksja biedt Fernando de Noronha aan als bouwsteen voor een zelf samen te stellen Brazilië-reis. Ook bij Tenzing Travel kun je jouw Brazilië-reis op maat samenstellen met onder andere dit 4-daagse natuurarrangement naar Fernando de Noronha.

Werkvakantie, vrijwilligerswerk & taalreis Brazilië
Op werkvakantie, vrijwilligerswerk doen of de Spaanse taal leren in Brazilië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

Meer van dit soort artikelen? We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar, Jamaica en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld.

TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee, Koning AapTravel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑