Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Zuid-Amerika

Published on november 8th, 2013 | by admin

De levende regenboog die Caño Cristales heet

Diep in het Sierra de la Macarena-gebergte van Colombia bevindt zich een van de wonderlijkste natuurfenomenen op aarde: de Caño Cristales, een rivier die enkele weken per jaar een soort levende regenboog wordt.

De Caño Cristales wordt ook wel ‘De rivier met vijf kleuren’ genoemd, of ‘De rivier die is ontsnapt uit het paradijs’. Het grootste deel van het jaar is het ‘gewoon’ een rivier in het geïsoleerde Sierra de la Macarena National Park, in het hart van Colombia. Echter gedurende enkele maanden, tussen het natte en droge seizoen, verandert hij in een levende regenboog, dankzij de unieke waterplant Macarenia Clavijera die alleen hier groeit.

Kleurspektakel

Tijdens het natte seizoen is het water te diep en stroomt het te snel, waardoor de Macarenia Clavijera-plant zijn zonlicht niet krijgt en niet kan verkleuren. In het droge seizoen is er niet genoeg water om tot een kleurspektakel te komen. Maar in de weken tussen het natte en het droge seizoen verandert hij – afhankelijk van de hoeveelheid zon – constant van kleur: van groen naar helder rood. De andere kleuren (wit, zwart, geel en alle kleuren daar tussenin) worden gevormd door het water. Alles tezamen een werkelijk spectaculair gezicht!

Cano Cristales Colombia (9) Cano Cristales Colombia (8) Cano Cristales Colombia (7) Cano Cristales Colombia (6) Cano Cristales Colombia (5) Cano Cristales Colombia (13) Cano Cristales Colombia (1) Cano Cristales Colombia (2) Cano Cristales Colombia (3) Cano Cristales Colombia (4) Cano Cristales Colombia (11) Cano Cristales Colombia (10) Cano Cristales Colombia (12) Cano Cristales Colombia (14) Cano Cristales Colombia (15) Cano Cristales Colombia (16)

(Foto’s via Twisted Sifter & Mari0 Carvajal & Cano-Cristales.com & Marco Beta)

 

Reizen naar Colombia | Caño Cristales – hoe kom je er?

Caño Cristales ligt in een ruig en moeilijk bereikbaar gebied van Colombia. Vanuit de hoofdstad Bogota bieden reisbureaus dure pakketreizen van 2 dagen / 1 nacht aan, inclusief een retourvlucht vanuit Bogota naar het stadje La Macarena, de uitvalsbasis voor trektochten rond de rivier. Een goedkopere optie is om vanuit Bogota zelf per bus te reizen naar de stad Villavicencio en hier op het vliegveld ter plekke een stoel in een (vracht)vliegtuigje te regelen naar La Macarena. Onder meer KLM vliegt op Bogota met één overstap (vanaf €725 retour); georganiseerde rondreizen door Colombia worden aangeboden door o.a. Sawadee.

Caño Cristales – beste reistijd

Van eind juli tot begin december, waarbij de maanden augustus en september vaak het meeste kleurspektakel bieden.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑