Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Positano amalfi kust

Published on september 25th, 2013 | by admin

Pracht en klasse aan de Amalfi-kust

Limoncello? Vast wel eens gedronken, toch? Het wereldberoemde citroendrankje heeft zijn wieg staan aan de Amalfi-kust. In de maanden februari tot en met oktober kleurt de kustlijn geel door de vele citroenplanten die tot volle wasdom komen. De smalle autoweg die langs de kustlijn loopt is een van de mooiste en beroemdste ter wereld.

De Amalfikust

Maar de Amalfikust is meer. Amalfi is ook papierexport (bambagina), het échte temperamentvolle – en soms ook dure, zoals in prachtplaatsje Positano– zuiden van Italië, een adembenemend blauwe zee en prachtige, tegen de rotsen gebouwde stadjes. De kust van Amalfi staat bekend om zijn diversiteit; elk dorp heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Gemeen hebben ze in ieder geval allemaal dat het van die heerlijke, typische Italiaanse plaatsjes zijn waar je struikelt over de fantastische osteria’s, trattoria’s, ristorante’s en gelateria’s.

Amalfi-kust reizen Amalfi-kust reizen

Reizen naar Amalfikust – welk stadje?

Positano is het spectaculairst gelegen hoop op een rots en kent in plaats van straatjes bijna alleen maar (steile) trapjes. Het is een fabuleus mooi dorpje dat ook zeer populair is bij de welgestelde medemens. Met gemiddelde portemonnee kun je hier beter niet verblijven, maar een middagje bezoeken is een must.

‘Hoofdstadje’ Amalfi zelf is het culturele en historische hart van de regio; een supergezellig stadje waar het stikt van de citroenen- en limoncellowinkeltjes. Bezoek ook de prachtige oude kathedraal. Tussen Positano en Amalfi in ligt het mooie Praiano, beroemd om zijn weegschalen en schrijnaltaren.

Iets landinwaarts ligt het romantische kunstenaarsdorpje Ravello, waar zich enkele klasse-restaurants bevinden. Wat me misschien nog wel het leukste dorpje vonden: het pittoreske Atrani, net naast Amalfi, met zijn schilderachtige dorpspleintje. Tip: de Eva Rooms met eigen balkon met uitzicht over de kust en Atrani.

Naar Amalfi-kust op vakantie De Amalfikust De prachtige Amalfikust

Vakantie Amalfikust – beste reistijd

In de zomervakantie is de Amalfikust op zijn drukst (en heetst). De lente is zowel qua temperatuur, drukte als aangezicht (alles in bloei!) de beste periode, maar ook de nazomer in september en begin oktober kan nog heerlijk zijn.

Avond Amalfi kust vakantie zuid italie kust

Reizen naar de Amalfi-kust – hoe kom je er?

Zelf rijden is héél ver. Logischer: vliegen op Napels (bijvoorbeeld met Transavia, vanaf Eindhoven of Schiphol) en vanaf daar per huurauto (check Holiday Cars) verder. Onder meer Italië-specialist Fundadore biedt georganiseerde flydrives; Belvilla heeft er prachtige accommodaties.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑