Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Amalfikust, Italië

Published on september 25th, 2013 | by admin

0

Pracht en klasse aan de Amalfi-kust

Limoncello? Vast wel eens gedronken, toch? Het wereldberoemde citroendrankje heeft zijn wieg staan aan de Amalfi-kust. In de maanden februari tot en met oktober kleurt de kustlijn geel door de vele citroenplanten die tot volle wasdom komen. De smalle autoweg die langs de kustlijn loopt is een van de mooiste en beroemdste ter wereld.

De Amalfikust

Maar de Amalfikust is meer. Amalfi is ook papierexport (bambagina), het échte temperamentvolle – en soms ook dure, zoals in prachtplaatsje Positano– zuiden van Italië, een adembenemend blauwe zee en prachtige, tegen de rotsen gebouwde stadjes. De kust van Amalfi staat bekend om zijn diversiteit; elk dorp heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Gemeen hebben ze in ieder geval allemaal dat het van die heerlijke, typische Italiaanse plaatsjes zijn waar je struikelt over de fantastische osteria’s, trattoria’s, ristorante’s en gelateria’s.

Amalfikust, Italië

Reizen naar Amalfikust – welk stadje?

Positano is het spectaculairst gelegen hoop op een rots en kent in plaats van straatjes bijna alleen maar (steile) trapjes. Het is een fabuleus mooi dorpje dat ook zeer populair is bij de welgestelde medemens. Met gemiddelde portemonnee kun je hier beter niet verblijven (kijk maar eens naar het aanbod hotels, villa’s en appartementen in Positano), maar een middagje bezoeken is een must.

‘Hoofdstadje’ Amalfi zelf is het culturele en historische hart van de regio; een supergezellig stadje waar het stikt van de citroenen- en limoncellowinkeltjes. Bezoek ook de prachtige oude kathedraal. Tussen Positano en Amalfi in ligt het mooie Praiano, beroemd om zijn weegschalen en schrijnaltaren. Op zoek naar een hotel met een killer view? Dan moet je bij het Miramalfi hotel zijn.

Iets landinwaarts ligt het romantische kunstenaarsdorpje Ravello, waar zich enkele klasse-restaurants bevinden. Wat me misschien nog wel het leukste dorpje vonden: het pittoreske Atrani, net naast Amalfi, met zijn schilderachtige dorpspleintje. Tip: de Eva Rooms met eigen balkon met uitzicht over de kust en Atrani.

Amalfikust, Italië

Amalfikust, Italië

Amalfikust, Italië

Vakantie Amalfikust – beste reistijd

In de zomervakantie is de Amalfikust op zijn drukst (en heetst). De lente is zowel qua temperatuur, drukte als aangezicht (alles in bloei!) de beste periode, maar ook de nazomer in september en begin oktober kan nog heerlijk zijn.

Reizen naar de Amalfi-kust – hoe kom je er?

Zelf rijden is héél ver. Logischer: vliegen op Napels (bijvoorbeeld met Transavia, vanaf Eindhoven of Schiphol) en vanaf daar per huurauto (check Sunny Cars) verder. De goedkoopste vliegtickets vind je via VliegenNaar.nl, daar kun je je ook gratis inschrijven voor een email alert met de laagste prijzen. Onder meer Italië-specialist Fundadore biedt georganiseerde flydrives en Riksja Italië biedt een mooie rondreis aan die de Amalfikust en Puglia combineert; Belvilla heeft er prachtige accommodaties.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑