Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië

Published on januari 10th, 2014 | by admin

1

Mt. Hua Shan: het gevaarlijkste wandelpad ter wereld

De wandeling naar de zuidelijke top van de mysterieuze Mt. Huashan is de engste en gevaarlijkste ter wereld. Van deze foto’s gaan je haren overeind staan.

Mount Hua Shan ligt op 100 kilometer van Xian in China. De berg speelt een belangrijke rol in de taoïstische traditie en staat bekend als een van de vijf heilige bergen van China. De noordelijke top is redelijk eenvoudig te beklimmen, maar de toppen van de zuidelijke kant van de berg…

Wie de zuidelijke top wil bereiken, begint nog met vrij eenvoudige stenen trappen…

huashan2huashan

Maar hoe hoger je komt, hoe steiler de wanden en afgronden…

mt huashan china

Per gondellift maak je de overstap naar de zuidelijke bergpiek…

mount huashan china

En daar wordt het écht gevaarlijk… De enige weg naar de top is een ‘pad’ dat slechts bestaat uit wat gammele planken en een reling van kettingen om je aan vast te houden. Op sommige plekken kun je je met krakkemikkige en roestige veiligheidsriemen vastmaken, maar verplicht is het niet..

mount huashan china mount huashan china wandelpad huashan11 huashan13 mount huashan china wandelpad huashan15 mount huashan china wandelpad gevaarlijke

Op sommige plekken zijn zelfs niet eens planken, en moet je klimmen met behulp van gaten in de rotsen…

huashan10

Maar godzijdank, dan ben je er eindelijk. Op de top. Je grootste angsten overleefd, verschrikkingen doorstaan. Maar he he, je hebt het gehaald. Waar wat eigenlijk…?

Mount hua shan china top

… een Taoïstische tempel die omgebouwd is tot… THEEHUIS!

mount hu shan china

En na een lekker bakje hete thee op dik 2000 meter hoogte besef je je… dat je ook weer terug moet…

huashan16

Mount Hua Shan wandelpad – hoe kom je er?

De berg Hua Shan ligt op zo’n 100 kilometer van de bekende stad Xian (van het wereldberoemde Terracottaleger) in het hart van China. Je kunt er zelf per bus en taxi komen, of per georganiseerde dagtrip.

Er zijn maar weinig Nederlandse reisorganisaties die China-reizen aanbieden met Hua Shan in het programma: we vonden alleen deze wandelreis van SNP Natuurreizen. Wel doen veel China-rondreizen de stad Xian aan, en als daar een dagje vrije besteding ingepland staat, kun je alsnog op eigen houtje de trip maken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij deze reis van Koning Aap en deze 22-daagse rondreis van TUI. Kijk ook zeker bij De Jong Intra en Shoestring. Of stel je privé-rondreis op maat samen bij o.a. Van Verre, Riksja China en 333travel. Met Better Places kun je een individuele rondreis naar China samenstellen samen met een lokale reisspecialist.

Een rechtstreekse vlucht naar China duurt ongeveer 9 à 10 uur. Met een beetje geluk heb je voor €700 al een direct retourticket van Amsterdam naar Beijing of Shanghai met KLM. Maakt het je niet uit om eenmaal over te stappen? Dan kun je vaak al voor € 500 op en neer. Kijk op WTC.nl, TIX.nl of vliegtickets.nl om een goedkope vlucht naar China te boeken.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!


TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee, Koning Aap of Smart Holidays (voor georganiseerde verre reizen), Travel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)

 

 

Tags: ,


About the AuthorOne Response to Mt. Hua Shan: het gevaarlijkste wandelpad ter wereld

  1. joke says:

    Hoe hebben ze dat aangelegd is voor mij de grote vraag.

Back to Top ↑