Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Zuid-Amerika

Published on maart 3rd, 2014 | by admin

0

Schommelen boven een afgrond in Ecuador

In de categorie Bijzondere Schommels: de zogenaamde ‘Swing at the End of the World’ in Ecuador. Maar liefst 2600 meter boven zeeniveau schommel je boven een diepe afgrond. Doodeng, maar wel met prachtig uitzicht!

De ‘Swing at the End of the World’ is dé schommel voor waaghalzen. Je vindt hem bij La Casa Del Arbol (Het Boomhuis), in de bergen rond Baños de Agua Santa, sowieso al de hoofdstad der actieve sporten en thrillseeking in Ecuador. Veiligheidsmaatregelen zijn er niet; eenmaal schommelend bungel je boven een hele diepe afgrond. Wie van de schommel afschuift of per ongeluk loslaat, tsja… Het stopt veel reizende adrenalinejunkies niet om alsnog een goede ‘swing’ te maken, al was het maar voor het fabuleuze uitzicht over de bergen en de Tungurahua-vulkaan. Voor zij die niet durven: het gebied rond La Casa Del Arbol is een van mooiste wandelplekken van Ecuador.

Durf jij? Check de foto’s en video (onderaan) en oordeel zelf!

swing-at-the-end-of-the-world-la-casa-del-arbol-7 swing-at-the-end-of-the-world-la-casa-del-arbol-8 swing-at-the-end-of-the-world-la-casa-del-arbol-4 swing-at-the-end-of-the-world-la-casa-del-arbol-5 swing-at-the-end-of-the-world-la-casa-del-arbol-2 swing-at-the-end-of-the-world-la-casa-del-arbol-1

Reizen naar Ecuador / Baños – hoe kom je er?

KLM vliegt vanuit Amsterdam op zowel hoofdstad Quito als op Guayaquil in Ecuador. Vanuit Quito ben je per bus(je) circa 3,5 uur onderweg naar Baños; vanaf Guayaquil is het zo’n 5,5 uur. Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Ecuador in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Georganiseerde reizen naar Ecuador die aandoen vind je o.a. hier bij SNP Natuurreizen (individueel en op maat), Fox Verre Reizen (individueel, single- of groepsreizen), Koning Aap of Sawadee (beide bieden groepsreizen en familiereizen). Een eigen maatreis kun je samenstellen bij bijvoorbeeld Tenzing Travel of Ecuadoronline.

Werkvakantie, vrijwilligerswerk & taalreis Ecuador
Op werkvakantie, vrijwilligerswerk doen of de Spaanse taal leren in Ecuador? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

Tip: combineer een reis naar Ecuador met een bezoekje aan de schitterende Galapagos-eilanden!

Lees ook Ecuador reiservaringen en tips van Nederlanders die er geweest zijn.

Ben jij een echte thrillseeker? Check dan ook deze specials over het gevaarlijkste wandelpad ter wereld in China en mountainbiken op de Death Road in Bolivia!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑