Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Afrika

Published on december 1st, 2013 | by admin

Luieren op laidback Lamu (Kenia)

Helemaal in het noordoosten van Kenia, vlak bij de grens met Somalië, ligt de schitterende Lamu Archipel. Een dromerige chill-bestemming vol geschiedenis.

De plaats Lamu op het gelijknamige hoofdeiland is de oudste en best bewaarde Swahili-nederzetting en benoemd tot UNESCO-Werelderfgoed. Lamu is relaxen in de breedste zin van het woord, hier vind je de mooiste eilanden van Afrika. Auto’s zijn er niet; het openbaar vervoer gaat per ezel. Het eiland is omringd door prachtige, langgerekte stranden en duinen (vooral Shela Beach, op loopafstand van Lamu-stad, is schitterend) en de sfeer is een beetje hippie-achtig.

Met een traditionele dhow (kleine, houten zeilboot) maak je geweldige tochtjes langs de diverse eilanden van de archipel. Grote resorts zijn hier niet, je verblijft bijvoorbeeld in een historische pand omgebouwd tot sfeervol hotel in traditionele stijl.

Lamu Lamu Lamu archipel Shela beach2

Shela Beach
Lamu shela beach

Reizen naar de Lamu Archipel – hoe kom je er?

Een van de eilandjes direct tegenover Lamu heeft een eigen vliegveldje met dagelijkse binnenlandse vluchten vanuit Nairobi (Fly 540 of Air Kenya), Mombasa (Mombasa Air Safari) of Malindi (Fly 540). Lamu is ook te bereiken per bus vanuit Mombasa (ca. 6-8 uur), voorheen een gevaarlijke route wegens overvallen. In 2011 en 2012 werd Lamu geteisterd door een tweetal ontvoeringen door Somalische ‘piraten’, maar de afgelopen tijd lijkt de situatie mede door de komst van het Keniaanse leger weer veilig. Check de actuele reisadviezen van het MinBuza hiér. Ons eigen KLM vliegt retour op Nairobi vanaf €838. Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Kenia in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Onder meer Riksja Kenia van Riksja biedt een verblijf op Lamu aan als ‘bouwsteen’. De Kenia-(safari)rondreizen van o.a. Sawadee en TUI eindigen wel aan een Keniaans strand, maar meestal in de wat toeristischer strandplaatsen nabij Mombasa.

shutterstock_18295111

Vakantie Lamu Archipel (Kenia) – beste reistijd

Het weer op Lamu is het hele jaar door heerlijk, en druk is het er toch nooit. De coole wintermaanden juli (2e helft) en augustus en de periode van eind november t/m eind maart is het best.

Lamu Lamu

 Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Meer van dit soort artikelen? We hebben uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar, Jamaica en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld.

TIP: nog meer gratis reisinspiratie? Vraag de gratis reisbrochures aan van bijvoorbeeld Tenzing Travel, Sawadee, Koning Aap of Smart Holidays (voor georganiseerde verre reizen), Travel Active (voor reizen & werken) of Puur & Kuur (voor wellness reizen!)

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑