Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Khao Sok

Published on mei 26th, 2014 | by admin

1

Khao Sok (Thailand): overnachten in een drijvende bamboehut

Wil je het èchte Thailand zien en heb je het wel een beetje gehad met het oprukkende massatoerisme in sommige delen van Thailand? Dan is een bezoek aan Khao Sok National Park zeker de moeite waard. Het oudste regenwoud ter wereld kent imposante kalksteenformaties, tal van wilde diersoorten, adembenemende valleien en meertjes.

In het nationaal park zijn er diverse mogelijkheden om bij Thaise families te overnachten (tip!) en om zo kennis te maken met het authentieke Thailand. Je slaapt in een eigen drijvende hut, er worden diverse heerlijke maaltijden voor je klaargemaakt en er worden diverse excursies gemaakt. Maak een ochtendsafari om apen en tropische vogels te spotten, beklim een waterval (!!!) of dobber in een kano door de prachtige omgeving.

Voor een verblijf op het water kijk bij Panvaree the Greenery, 500 Rai Floating Resort en (budgettip) Khaosok Riverside Cottages.

nationaal park Khao Sok nationaal park Khao Sok

We geven je een garantie: veel dichter bij het paradijs zul je niet gauw komen. Je ontwaakt bij de geluiden van kwetterende vogels en roepende apen, spiekt door je slaapkamerdeurtje naar het spiegelgladde water en kunt meteen met een frisse plons de dag beginnen.

khao-sok-002 khao-sok-

Reizen naar Khao Sok – hoe kom je er?

– Georganiseerde Thailand-reizen die een jungleverblijf in Khao Sok in hun programma hebben, vind je onder meer hier bij FOX Verre Reizen, Kras en Van Verre. Je verblijft in redelijke luxe bungalows op het meer of in de jungle.
– Bij specialisten als Riksja Thailand, Thailand2Go, Merapi, Van Verre of 333travel kun je Khao Sok boeken als bouwsteen voor een zelf samen te stellen Thailand-route.
– Voor de zelfdoener: de jungle van Khao Sok is het handigst te bereiken per bus(je) en boot vanuit de stad Surathani. Vanuit Bangkok kun je direct naar Surathani vliegen, of met de nachttrein of -bus. Accommodatietip: Khao Sok River Lodge.

Khao Sok – beste reistijd

Het regent het vaakst in september en oktober, maar in die maanden zul je Khao Sok juist op z’n authentiekst en allergroenst zien. Het nationaal park is het hele jaar open en het blijft er altijd lekker warm. Aan jou om te kiezen wanneer je wilt gaan dus!

Khao Sok

Goedkope vliegtickets Bangkok | Thailand

Er zijn drie vliegmaatschappijen die vanuit Amsterdam rechtsreeks, zonder overstap, naar Bangkok vliegen: Eva Air, China Airlines en ons eigen KLM. Eva Air is vaak de goedkoopste, met prijzen vanaf €600 tot €700. Vliegen op Bangkok met KLM kost je meestal zo rond de €800 retour. Vliegen naar Bangkok kan, als je mazzel hebt, ook al vanaf €500 retour, maar dan moet je wel een keer overstappen. Onder meer Emirates heeft goedkope vluchten met tussenstop in Dubai. Vertrekken (en aankomen) op een doordeweekse dag (vooral dinsdag en woensdag) is vaak het gunstigs. Bekijk de verschillende opties en prijzen op sites als Vliegwinkel, WTC en TIX. Ook al putten deze sites uit dezelfde database: er kunnen verschillen zijn in de prijzen. Ook hebben sommige ticketsites soms exclusieve aanbiedingen of acties in samenwerking met een bepaalde vliegmaatschappij.

Tip: abbonneer je op de gratis Cheap Flight Alert van Vliegennaar, en je krijgt een seintje als er een Bangkok-aanbieding binnen jouw budget is!

Georganiseerde reizen Thailand: groepsreis, privéreis of op maat

Voor wie graag georganiseerd op reis wil: er zijn vele organisaties die reizen naar Thailand aanbieden.
– Zelf je Thailand-reis samenstellen met behulp van verschillende bouwstenen kan onder meer hier bij specialisten 333 Travel, Riksja Thailand, Thailand2Go en Van Verre.
– Specifieke strandvakanties naar Thailand vind je bij o.a. FOX Verre Reizen, TUI, 333 Travel en De Jong Intra .
– Groepsrondreizen door Thailand worden aangebonden door bijvoorbeeld Shoestring, Koning Aap, Sawadee en Kras. Vergelijk altijd goed de prijzen onderling!

Werkvakantie, vrijwilligerswerk & wildlife Thailand
Op werkvakantie of vrijwilligerswerk doen met wildlife en olifanten in Thailand? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.


Meer Thailand-inspiratie? Check onze speciale , uitgebreide Island Guide to Thailand of deze special over de onbekendere eilandjes van Thailand. Ook hebben we uitgebreide fotoreportages van Koh Chang, Koh Tao en Koh Phangan

Tip: lees hier Thailand reiservaringen en tips van reizigers die er geweest zijn! Of lees nog meer over Reizen naar Thailand.

 

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

 

Tags: ,


About the AuthorOne Response to Khao Sok (Thailand): overnachten in een drijvende bamboehut

  1. Ja, Khao Sok staat al járen op mijn lijstje! Toen ik een jaar in Thailand woonde is het er niet van gekomen er naartoe te gaan en daar heb ik nog steeds spijt van. Wel heb ik het voor anderen heel vaak geboekt, zowel in de tijd dat ik in Nederland in de reisbranche werkte (bij de voormalige NBBS) als toen ik in Bangkok werkte. ‘Woudreuzen en meren’ heette die tour toen. Ik hoor er inderdaad ook nog steeds weinig mensen over terwijl het toch zo tot de verbeelding spreekt.

Back to Top ↑