Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Chia, Sardinië

Published on april 25th, 2016 | by admin

0

De mooiste stranden van Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië heeft tal van mooie plekken om te hiken en klimmen, maar ook zwemmen, duiken, windsurfen en varen. Bij welke stranden je dit het beste kunt doen? Dat lees je in deze lijst met de mooiste stranden van Sardinië.

Door: Alma Kamphuis

Spiaggia Rosa

Spiaggia Rosa Sardinië

In noord Sardinië, op het eiland Budelli, vind je dit roze strand dat prachtig contrasteert met het blauwe water van de zee en de omringende groene jeneverbomen. Het dankt haar kleur aan resten koraal, schelpen en kleine stukjes graniet. Dit strand is helaas niet meer toegankelijk voor toeristen, maar kan wel bewonderd worden van het dichtbijgelegen Spiaggia del Cavaliere.

Spiaggia del Principe

Spiaggia del Principe

Ook in het noorden van Sardinië ligt Spiaggia del Principe. Dit drukke witte zandstrand is zeer geliefd (en dus druk) en is perfect om er te snorkelen: het water is er heel erg helder en prachtig blauw en er zwemmen vele soorten kleine visjes. In het midden wordt het strand verdeeld door een aantal rotsen die ook het water inlopen. Je kunt het strand bereiken via een rotsig paadje: de wandeling duurt ongeveer 10 minuten. Vooral in augustus kan het strand nogal druk zijn, dus zorg ervoor dat je vroeg vertrekt.

Cala Goloritzé

Cala Goloritze
Aan de oostkust van Sardinië vind je dit prachtige strand. Het is klein, maar één van de meest fotogenieke stranden van Sardinië en misschien wel van Europa. Je kunt er alleen maar te voet komen en de wandeling is lang, maar zeker de moeite waard. Je kunt er fantastisch snorkelen, maar er zijn geen faciliteiten, dus neem alles zelf mee. Dit strand is perfect voor snorkelaars, wandelaars en vogelliefhebbers, aangezien er hier een aantal bijzondere soorten voorkomen.

Chia

Chia, Sardinië
Bij dit dorp in zuid Sardinië vind je niet één, maar maar liefst vijf fantastische stranden. Het drukste en meest centraal gelegen strand is Campana. Dit strand loopt rustig af in het water en met de vele barretjes en zonnebedden is het uitstekend geschikt voor families met kleine kinderen. Ook kun je er windsurfen en kayaks huren. Meer naar het oosten ligt het intiemere Su Portu, met een halvemaanvormig strand. Ook hier kun je prima windsurfen maar ook snorkelen.

Spiaggia di Putzu Idu

Spiaggia di Putzu Idu
Aan de westkust van Sardinië vind je vele mooie stranden, waaronder Putzu Idu. Dit strand heeft fijn wit zand en heeft tot een aantal meter erg ondiep water. Dit maakt het strand perfect voor (wind)surfen. Het is 1200 meter lang. In de buurt kun je soms flamingo’s zien door de zoutvlaktes die eromheen liggen. Het is wel toeristisch met hotels, restaurants, bars en cafés in de buurt.

Op vakantie naar Sardinië

Wil je één of meer van deze mooie stranden op Sardinië bezoeken tijdens je vakantie? Check dan de complete zonvakanties van o.a. De Vakantiediscounter, TUI, Sunweb, De Jong Intra Vakanties en Fundadore voor een autorondreis langs agriturismo’s of Kras voor groepsrondreizen. Of boek een van de kleinschallige accommodaties (met huurauto!) op Sardinië bij Eliza was Here of de leukste villa’s, agriturismo’s en appartementen bij Italië specialist Tritt. Losse vliegtickets naar Sardinië heb je al vanaf €149 retour.

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑