Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Noord-Amerika Cayo Levisa, Cuba

Published on oktober 2nd, 2013 | by admin

0

De paradijsjes van Cuba

Cuba ligt midden in de Caraïben en heeft het allemaal: parelwitte stranden, azuurblauwe zee, wuivende palmen en een onderwaterwereld vol schitterende koraalriffen. De beroemdste strandplaatsen Varadero en Guardalavaca staan echter vol grootschalige all-inresorts. Ook de paradijselijke cayo’s (eilandjes) aan de noordkust zijn voor (rijke) pakkettoeristen. Toch blijven er genoeg authentieke, rustige stranden over. Wat zijn de mooiste plekken?

Cayo Levisa, Maria La Gorda en Isla de Juventud

Neem het mini-eilandje Cayo Levisa (eerste 3 foto’s) in de provincie Pinar del Río, met slechts één hotel en twee bootverbindingen per dag. Voor fanatieke duikers is Cuba’s grootste eiland Isla de Juventud (4e foto) ideaal, of het gehuchtje Maria La Gorda (5e foto), op het meest westerse puntje van het Cubaanse vasteland.

Naar Cayo Levisa Cuba reizen – Hoe kom je er?

Gek: soms is een pakketreis naar Cuba voordeliger dan een vliegticket. Onder meer Kras en TUI hebben goed geprijsde flydrive-combinatiereizen (echter zonder de genoemde paradijsjes); Riksja biedt Cayo Levisa als bouwsteen en Maria la Gorda als onderdeel van een van zijn Cuba-rondreizen. Wil je helemaal onafhankelijk, dan zijn de directe vluchten van KLM en TUI en het makkelijkst. KLM vliegt op Havana, vanaf € 900 retour. Met TUI land je op Varadero of Holguín, vanaf € 649 retour.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Cuba in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Cayo Levisa, Cuba

Cayo Levisa, Cuba

Cayo Levisa, Cuba

Cayo Levisa, Cuba

Naar Cayo Levisa / Cuba op vakantie – beste reistijd

Cuba heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar temperaturen van circa 27 à 28 graden en veel dagen zon. De beste periode is echter december tot en met mei. Vanaf juni neemt de kans op neerslag toe, al zijn complete dagen vol regen zeldzaam.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑