Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Midden-Amerika marieta eilanden mexico marita islands

Published on september 11th, 2013 | by admin

2

Verstopt strand op de Marieta-eilanden

De Mareita-eilanden is een eilandengroep in de Banderas Bay, voor de kust van Mexico. Gevormd door vulkanische activiteit over duizenden jaren. De eilanden zijn een beschermd vogelgebied en vormen ook de schuilplaats voor vele bedreigde zeedieren. Een beetje de Galapagos van Mexico, zeg maar.

Hoogtepunt van de Marita-eilanden echter is het fantastische ‘Hidden Beach’. Om dit ecologische wondertje te bereiken, moet je door een korte tunnel zwemmen. Check de foto’s!

Marita islands hidden beach Marita eilanden Mexico

Marieta eilanden – hoe kom je er?

Uitvalsbasis voor de Marita-eilanden is de gezellige kuststad Puerto Vallarta, vanwaar diverse reisorganisaties dagtrips organiseren. Vanuit Mexico-Stad (waar je heenvliegt met o.a. KLM) is het per bus circa 12 uur, of je neemt een binnenlandse vlucht van bijvoorbeeld Aeroméxico. Je eigen reis naar Mexico samenstellen kan o.a. bij Riksja en Tenzing Travel.

Strand Marita eilanden Mexico Marita eilanden Mexico verstopt strand Banderas Bay verborgen strand

Marieta eilanden / Puerto Vallarta – beste reistijd

Qua weer is de periode van januari t/m juni ideaal, echter zijn de eerste paar maanden van het jaar wel erg druk (vooral met Amerikanen) en duur. De beste reismaanden daarom zijn april, mei en juni. Daarna start de regentijd.

Tip: sla essentiële spullen in via bijvoorbeeld Tropenreisartikelen.nl.

(bron: Twisted Sifter)

 

Meer onbekende paradijsjes ontdekken?
Check ook onze specials over bijvoorbeeld Frans-Polynesië-on-a-budget, het verstopte Griekse mini-eilandje Othoni, de prachtige Corn Island bij Nicaragua, de Indonesische geheimen Karimunjawa of Ternate, het Mexicaanse Isla Holbox, de fabuleuze La Maddalena Archipel bij Sardinië, het Quirimbas National Park in Mozambique, het wonderschone Tayrona National Park van Colombia, het eenzame mini-eilandje Kuanidup bij Panama, Zanzibar’s nóg mooiere broertje Pemba Island, de Cambodjaanse parel Koh Rong of het paradijselijke Lord Howe Island bij Australië.

We hebben ook uitgebreide specials over de mooiste stranden en kustplaatsen van o.a. Sri Lanka, GoaMexico, Myanmar en Costa Rica, of de mooiste eilanden van Thailand, Hawaii en Maleisië. Check ook onze fotoseries met de 11 Mooiste stranden van Europa en de Mooiste stranden ter Wereld en onze artikelen over reizen naar Mauritius, Frans-Polynesië , de Seychellen of de Malediven.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑