Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Noord-Amerika Havasu Falls, Grand Canyon

Published on september 25th, 2013 | by admin

0

Havasu Falls: magische mineralen in Arizona

De Havasu Falls bij het Amerikaanse Supai, Arizona worden ook wel de geheime parel van de Grand Canyon genoemd. Ze liggen in een afgelegen kloof in het westelijke Grand Canyon-gebied en vormen een van de mooiste natuurlijke watervallen ter wereld.

Havasu Falls Grand Canyon

De zogenaamde Havasu Canyon is een van de westelijke zijravijnen van de Grand Canyon. De kloof heeft indrukwekkende hoge rode wanden en herbergt een aantal schitterende watervallen, waarvan de Havasu Falls de mooiste en meest geroemde zijn.

Havasu Falls, Arizona

Het water, dat vanaf 37 meter naar beneden klettert, is opgebouwd uit dermate veel mineralen, dat de kleur ervan hele jaar door kan afwisselen tussen blauw, groen, turkoois en alles er tussenin. Je kunt picknicken met zicht op de falls en ook zijn er diverse zwemplekken. Vlak in de buurt liggen ook de fraaie Navajo Falls.

Havasu Falls, Grand Canyon

Havasu Falls

Reizen naar de Havasu Falls – beste reistijd

De beste tijd om de Havasu Canyon te bezoeken, is het voor- of najaar. In de zomermaanden (juli tot september) kan het wel 40 graden worden en is vooral de lange wandeling van en naar de Hualapai Hilltop  erg zwaar. Ook komen in juli en augustus soms zware regenbuien voor, die overstromingen kunnen veroorzaken. In de lente- en herfstmaanden is het warm genoeg om te kunnen zwemmen, maar niet te heet om veel te lopen.

Reizen naar de Havasu Falls – hoe kom je er?

De Falls liggen op zo’n 3 a 4 uur rijden vanaf Las Vegas, waar je weer heen kunt vliegen met o.a. Arke. Per auto rijd je naar de parkeerplaats op de Hualapai Hilltop, vanwaar je lopend verder gaat. Een huurauto regel je vanuit Nederland al, bijvoorbeeld Sunny Cars. Zelf je Amerika-reis samenstellen kan bij onder meer NRV of Riksja Amerika.

(bron: http://www.havasupaifalls.net/waterfalls.html)

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑