Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Noord-Amerika

Published on februari 19th, 2014 | by admin

0

Barbados: klein Engeland in de Tropen

Klassieke Britse telefooncellen, pubs, cricket en een tropische setting in de Caraïben: Barbados wordt ook wel ‘Little England’ genoemd en vormt een schitterend en ‘veilig’ droomeiland met fraaie tropische stranden, een boeiende onderwaterwereld en schitterende natuur.

Barbados ligt in het meest oostelijk gelegen gebied van de Antillen, zo’n 175 kilometer oostwaarts van Saint Vincent. Het eiland is lekker compact (430 km2) en heeft zo’n zo’n 290.000 inwoners, waarvan er zo’n 100.000 in of rond hoofdstad Bridgetown wonen. Bridgetown is een belangrijk financieel centrum voor West-Indië. De stad voelt qua straten en bruggen soms een beetje aan als een soort klein-Londen, met als grote verschillen: de tropische setting aan zee en de vele kleurrijk geverfde huizen.

Bridgetown Barbados

Geschiedenis & binnenland

De Britse invloeden in Barbados zijn logisch: na een eerste ontdekking door zeevaarders uit Spanje en Portugal was het eiland 334 jaar lang onderdeel het Britse rijk. Het vlakke landschap en gunstige klimaat maakte Barbados ideaal voor het verbouwen van suikerriet, en daarmee ook voor contractarbeid en slavernij. Diverse oude plantages en slavernijmusea zijn te bezoeken in het groene, heuvelachtige binnenland van Barbados, waar je ook vele mooie botanische tuinen, bloemenvelden en tropische bossen vindt. In de Barbados Wildlife Reserve kun je veel dieren in hun natuurlijke habitat zien: van schildpadden en pelikanen tot leguanen en de unieke Barbados-apen. Tip: voor de thrillseeksers: de Aerial Trek Zipline, waarmee je door tropische bossen zweeft van boomtop naar boomtop.

Barbados binnenland

Bewoners

Vroeger werd Barbados vooral bewoond door Arawak-indianen, maar deze stierven grotendeels uit toen de Europeanen kwamen en diverse ziektes meebrachten. De huidige bewoners van het eiland vormen een bonte mix tussen de Caraïben, Europese kolonisten en afstammelingen van Afrikaanse slaven. Ze combineren Britse beleefdheid met een Caraïbische relaxtheid: rum is de geliefde drank op het land (en wordt er ook veel geproduceerd). De lokale taal wordt ‘Bajan’ genoemd en is gebaseerd op het Engels, maar met veel lokale invloeden en klanken. De populatie van Barbados is vrij jong, slechts een op de tien mensen is ouder dan 65.

Barbados bevolking

Stranden en koraal: westkust vs. zuid- en oostkust

De witte stranden en azuurblauwe wateren met schitterend koraal, waar je geweldig kunt snorkelen of zwemmen met schildpadden, vormen de échte troeven van Barbados. De westkust, waaraan ook hoofdstad Bridgetown ligt, staat vol luxe resorts voor de welvarende rustzoeker. Dit wordt ook wel de ‘Platinum Coast’ genoemd, en dat zegt genoeg. Prachtige stranden en schitterend blauw water, maar echte budgethotels zijn er niet. Goed voor een gezinsvakantie of luxe huwelijksreis.

Port St. Charles
Port st charles barbados

De zuidkust
is ook al aardig ontwikkeld, maar heeft ook veel stranden waar de locals van zon en zee genieten. Er vallen meer stille plekjes te ontdekken en prijzen van accommodaties zijn er wat lager. De zandstranden zijn hier adembenemend wit en door de invloed van de Atlantische Oceaan staan er vaak ook goede golven.

Crane Beach

crane

De oostkust van Barbados is het ruigst en ideaal geschikt voor surfers en rustzoekers. Je vind hier indrukwekkende kliffen waar gigantische golven tegenaan beuken. De stranden zijn er kleiner, ruwer en rotsachtiger, vaak alleen te bereiken via kleine trapjes. Zwemmen is hier niet aan te raden, maar dit is wel de kant van Barbados waar je plekjes vindt die je helemaal voor jezelf hebt.

Bathsheba
Bathsheba Barbados

Reizen naar Barbados – hoe kom je er?

Voor de zelfdoener: vluchten naar Bridgetown (Barbados) zijn altijd met een overstap, bijvoorbeeld in Londen met British Airways, en zijn er vanaf €700. Tip: abonneer je op de gratis Cheap Flight Alert  en je krijgt een seintje als er een Barbados-aanbieding binnen jouw budget is! Accommodatie kun je het best boeken via Booking.com. Onze tip: de appartementen van Coral Sands and Carib Edge of de Darrel Cot Beachfront Cottage.

Als je wat anders wilt dan een alleen een strandvakantie, kijk dan bij deze cruise langs Brazilië, Amazone en Caribbean. Of check Fox Vakanties voor een mooie 16-daagse eilandhopreis die naast Barbados ook de Caribbische eilanen St. Lucia en Grenada aandoet.

Vakantie Barbados – beste reistijd

De beste maanden voor een vakantie op Barbados zijn januari tot en met april. Het regenseizoen valt tussen juni en november. De slechtste maanden zijn augustus en september, als er zelfs kans is op orkanen.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑