Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Noord-Amerika Anguilla

Published on september 27th, 2013 | by admin

0

Stilte en rust op Anguilla

Anguilla. De naam doet trouwbellen en handen vol met rijst op een kerktrap vermoeden, maar dit eiland in het Caribische gebied biedt zoveel meer. Afgezien van de mooiste stranden die je wereldwijd zult treffen, biedt Anguilla een puurheid die nabijgelegen eilanden als St-Barthélemy en St. Maarten (NL) niet in zich hebben.

Anguilla 

Anguilla heeft geen casino’s, geen nachtclubs en de eerlijke inborst van de lokale bevolking is volledig intact gebleven. Door de eeuwen heen heeft dit eiland onder Engelse heerschappij gestaan en is pas begin jaren tachtig van de vorige eeuw onafhankelijk geworden. Anguilla is een vlak en tamelijk droog eiland, maar door de vele baaien en stranden een ideaal vakantie-eiland voor de ware rustzoeker.

De zee is glashelder en voor de kust liggen fraaie koraalformaties met een rijke schakering aan tropische vissen. Let wel enigszins op de portemonnee… De prijzen zijn – zoals overal in deze windstreek – aan de hoge kant.

Anguilla

Anguilla

Naar Anguilla reizen – beste reistijd

Tussen december en april is Anguilla op zijn drukst en duurst, beter is om in de periode tussen mei en augustus te gaan. Het is wat heter en vochtiger dan, maar meestal blijven langdurige regenbuien nog achterwege. Sommige hotels verlagen hun prijzen in deze periode tot bijna 50%. September tot november is het tornadoseizoen, veel hotels sluiten hun deuren.

Anguilla

Anguilla

Naar Anguilla op vakantie- hoe kom je er?

Anguilla ligt vlakbij ‘ons’ St. Maarten en is per (privé-)boot of korte chartervlucht eenvoudig te bereiken vanaf Prinses Juliana Airport. Maatreizen naar de regio kun je aanvragen bij o.a. Tenzing Travel; Cruisetravel heeft cruises die het eiland aandoen. Goedkope pakketreizen naar St. Maarten vind je bij Arke en FOX.

 

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Anguilla in de aanbiedingen zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑