Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Zuid-Amerika Salar de Uyuni Bolivia

Published on november 19th, 2013 | by admin

1

Salar de Uyuni’s droomwereld van zout

De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een bizarre buitenaardse droomwereld.

Bolivia aandoen en de Salar de Uyuni niét zien is net zoiets als naar Cambodja reizen en Angkor Wat overslaan. Geen optie! Salar de Uyuni is met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometer de op een na grootste zoutvlakte van de wereld (het grootst zijn de Makgadikgadizoutvlaktes in Botswana). Er wordt geschat dat het meer dan 10 miljard ton zout bevat, waarvan ongeveer 25.000 ton jaarlijks weggehaald wordt. Tijdens de maand november is Salar de Uyuni ook de broedplaats van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo’s.

Hoogtepunt van Bolivia

Salar de Uyuni is de belangrijke toeristische trekpleister van Bolivia. Vanuit het stadje Uyuni zijn met fourwheeldrives prachtige tours te maken, variërend van een halve dag tot vier dagen. Een tour met overnachting brengt je (meestal) in het unieke Salt Hotel dat, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, volledig gemaakt is van zoutblokken. Hoe langer de tour, des te dieper je de Salar ingaat. Naast de oneindig witte zoutvlaktes kom je langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s.

PS tip lees ook reisverhalen Bolivia van andere Nederlanders die er geweest zijn.

Salar de Uyuni Bolivia Salar de Uyuni Bolivia Salar de Uyuni Bolivia Salar de Uyuni Bolivia Salar de Uyuni Bolivia Salar de Uyuni Bolivia

Salar de Uyuni – hoe kom je er?

Het stadje Uyuni ligt niet geheel verrassend in de middle of nowhere. Je komt er per busreis vanuit La Paz (12 tot 15 uur, met overstap in Oruro), Sucre (7 uur), Potosí (4 uur) of Tupiza (7-8 uur, op de grens met Argentinië), afhankelijk van waar je je in de reis bevindt. Vanuit de centrale altiplano-hoofdstad Oruro of vanuit Tupiza kun je ook met de trein naar Uyuni, check de tijden en prijzen hier. Georganiseerde Bolivia-reizen inclusief Salar de Uyuni – vaak combireizen met Peru en/of andere landen – worden aangeboden door o.a. Koning Aap en Shoestring. Bij Riksja en SNP kun je je eigen trip samenstellen d.m.v. bouwstenen.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Bolivia in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Salar de Uyuni – beste reistijd

Qua weer in de drogere wintermaanden tussen juni en september/oktober, maar de mooiste reflecterende spiegeleffecten van het oppervlak krijg je in de regenperiode, met maart en april vaak als beste maanden.

BN19386 Salar-De-Uyuni-Bolivia Salar de Uyuni Bolivia 9 Salar de Uyuni Bolivia 8

(foto’s: Shutterstock & Nexttriptourism)

 

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

 

Tags: ,


About the AuthorOne Response to Salar de Uyuni’s droomwereld van zout

 1. Anoniem says:

  Hallo,
  van 21t/m 24 september ben ik in bolivia samen met drie andere vrienden.
  Wij willen graag een tour maken van drie dagen door de zoutvlaktes.
  Kan dat op dat moment ter plekke worden geregeld of moet je de tour vooraf regelen?
  Ik hoor graag van u,
  Groeten maaike deuten
  06-10824679

Back to Top ↑