Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Myrtos Beach, Kefalonia

Published on december 14th, 2017 | by admin

0

De mooiste stranden van Kefalonia

Het groene Ionische eiland Kefalonia is nog niet echt ontdekt door het massatoerisme. Het barst echter van de fraaie kustlijnen met mooie stranden en azuurblauw water. Hier de mooiste stranden van Kefalonia.

1. Makris Gialos & Platis Gialos Beach (bij Lassi)

Makris Gialos & Platis Gialos Beach, Kefalonia
De eerste stranden die we uitkiezen, die van Makris Gialos en Platis Gialos, bevinden zich in het zuidwestelijke gedeelte van het eiland dichtbij badplaatsje Lassi en hoofdstad Argostoli. De heuvels en groene bomen er direct achter beschermen het bruinwitte zand en geven de stranden een knus karakter. Het middelgrote Makris Gialos Beach ligt mooi beschut, er zijn ligstoelen en parasols te huur en er is een levendige beach club waar je versnaperingen kunt halen. Aangrenzend ligt ook het evenzo mooie Platis Gialos Beach. Op enkele minuten loopafstand vind je het badplaatsje Lassi dat met zijn vele restaurants, winkeltjes en watersportmogelijkheden genoeg faciliteiten biedt.

Kefalonia-pakketvakanties met Lassi als uitvalsbasis vind je hier volop bij TUI en De Vakantiediscounter.

2. Platia Ammos

Platia Ammos. Kefalonia
Iets noordwestelijker ten opzichte van hoofdstad Argostoli stuit je op de linker ‘bult’ van het eiland: schiereiland Paliki. Met de term ‘puur natuur’ is over het schitterende strand Platia Ammos niets teveel gezegd. Dit niet al te grote en ‘rotsrijke’ stuk kust wordt als een vrij geïsoleerde plek gezien en ontbreekt daarbij ook aan alle luxe, zoals strandtentjes en ligbedden. Ook de weg ernaartoe valt, met de lange trap, zeker avontuurlijk te noemen en is daarmee niet de meest geschikte optie wanneer je slecht ter been bent. Maar móói dat het is, dit strand! Daar heb je de 800 traptreden graag voor over.

Platia Ammos ligt vrij afgelegen op het schiereiland Paliki, er zijn geen accommodaties of dorpen vlakbij. Het strand is logischerwijs alleen met een huurauto bereikbaar. Kefalonia-flydrive-vakanties ínclusief huurauto vind je hier bij Eliza was Here en TUI .

Tip: bekijk ook dit blog met mooiste hotels & appartementen Kefalonia!

3. Petani Beach

Petani Beach, Kefalonia
Iets verder in het noordwesten van Kefalonia’s schiereiland Paliki, op zo’n dertien kilometer van het plaatsje Lixouri, bevindt zich het fraaie Petani Beach. Daar waar Petani eerst het strand van de lokale bevolking was, is het sinds enkele jaren uitgegroeid tot één van de meest geliefde ‘zonplekken’ van het eiland. Het middelgrote tot grote strand ligt in een spectaculaire baai en heeft kraakhelder, azuurblauw water. Het is tegenwoordig voorzien van enkele tavernes en ligbedden. De vrij ‘wilde’ autoroute ernaartoe vraagt wat inspanning, maar het kraakheldere water doet je dat snel weer vergeten!

Mooie accommodatietips niet ver van Petani zijn ‘Myrtles of Petani’ en het fraai gelegen Petani Resort, beide te boeken via Eliza was Here inclusief vlucht en huurauto.

4. Myrtos Beach

Myrtos Beach, Kefalonia
Het is dé grote concurrent van Petani: het nog wat grotere en bekendere kiezelstrand van Myrtos. Dit ‘picture perfect’ strand ligt beneden in een prachtige baai beschut door hoge, groen begroeide rotsen. Het is het beroemdste strand van Kefalonia, mede door de grootte en het blauwe water. Niet alleen strand en omgeving, ook de fantastische zonsondergang is hier een bezichtiging meer dan waard. Je vindt Myrtos Beach zo’n dertig kilometer in noordwestelijke richting vanuit de hoofdstad Argostoli.

Een van de mooiste dorpjes van Kefalonia is Assos, met zijn vele bloemen, planten en pastelkleurige huisjes in een knusse baai. Assos ligt zo’n 12 kilometer boven Myrtos Beach. Absolute verblijftips hier zijn het Aparthotel Roi en de Appartementen Kanakis, beide via de links te boeken incl. retourvlucht en huurauto.

5. Vouti

Vouti, Kefalonia
Zo’n vijftien kilometer ten zuiden van Myrtos, bevinden zich de kleine, ‘exotische’ baaitjes van Vouti. De onverharde weg ernaartoe is wat chaotisch, maar de kleine witte zandstranden en de azuurblauwe zee maken alles goed. Tijdens de zomermaanden wordt de ‘cantina’ geopend en kun je ook hier jezelf van een hapje en een drankje voorzien. ‘Super toeristisch’ is het niet, want daar zijn deze stranden te klein en afgelegen voor. Maar dat is juist de grootste aantrekkingskracht van Vouti!

Vouti ligt vlakbij het kleine dorpje Zola, waar je enkele tavernes en kleinschalige sfeeraccommodaties vindt. Tip hier zijn de fenomenale Odyssey Villas.

6. Emblisi (bij Fiskardo)

Emblisi, Kefalonia
In het hoge noorden van Kefalonia vind je het kleinschalige strand van Emblisi, op enkele minuten van het bloemrijke havenstadje Fiskardo. De groene naaldbomen, het witte zand en de azuurblauwe zee vormen hier één van de meest rijke kleurpaletten van Kefalonia. Het nabijgelegen Fiskardo is met zijn mondaine en lieflijke uitstraling, vele restaurantjes en charmante uitzichten een verblijfplekje bij uitstek. Dat de Venetianen hier eens geweest zijn, is duidelijk aan de ‘Italiaanse’ bouwstijl te zien, met vele pasteltinten. En ja, je hoeft niet verbaasd op te kijken wanneer een bekende Hollywoodster je toevallig voorbij wandelt; ook zij genieten hier graag van de lokale specialiteiten!

Verblijftips in de buurt van Emblisi en het pittoreske dorpje Fiskardo zijn Hotel Dafnoudi en het sjieke Emelisse Nature Resort.

7. Antisamos

Antisamos, Kefalonia
Iets zuidelijker, ergens in het midden aan de oostkust van Kefalonia en dichtbij de populaire havenplaats Sami, vind je de toeristische kuststrook van Antisamos. Dit langgerekte en grote kiezelstrand, bekend geworden door de film ‘Captain Corelli’s Mandolin’, is een waar ‘toevluchtsoord’ voor iedereen die van zon, zee, strand én olijven houdt. Want olijven, die zijn hier genoeg! Direct gelegen aan het strand van ‘Captain Corelli’ vind je dan ook een heuse olijfgaard, vergezeld door andere faciliteiten, zoals horecagelegenheden en watersportactiviteiten. Antisamos is een van de populairste, meest toeristische stranden van Kefalonia.

Vanuit het knusse havenplaatsje Sami dat vlakbij Antisamos Beach ligt gaan o.a. de boten naar buureilandje Ithaka (tip!). Verblijftips hier zijn o.a. de Penelope Villa’s (met privézwembad!) en déze huizen van Griekenland-specialist Ross Holidays.

Tip: check ook dit blog met 10x leuke hotels Kefalonia!

Meer lezen:

De mooiste stranden van Rhodos
De mooiste stranden van Lefkas
De mooiste stranden van Kos
De mooiste stranden van Zakynthos
De mooiste stranden van Kreta

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑