Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Milos Beach, Lefkas

Published on mei 23rd, 2017 | by admin

0

De mooiste stranden van Lefkas

Lefkas is een van de groenste Griekse eilanden met een bergachtig binnenland, spierwitte zandstranden en kraakhelder zeewater. Ondanks dat het per brug verbonden is aan het vasteland, is het nog niet overlopen door toerisme. We zochten de mooiste stranden op.

1. Porto Katsiki

Porto Katsiki, Lefkas

Dit prachtige strand in het zuiden van Lefkas is een van de beroemdste en meest gefotografeerde stranden van heel Europa. Het is per bus bereikbaar vanaf talloze dorpjes op het eiland. De spectaculaire steile zandrotsen op de achtergrond die via het witte kiezel strand overlopen in het kraakheldere blauwe water, maken het tot het meest iconische strand van Lefkas.

2. Egremni

Egremni, Lefkas

Egremni Beach behoort samen met Porto Katsiki tot de beroemdste stranden van Lefkas. Het komt vaak voor in lijsten van de allermooiste stranden van Europa. Het is een prachtig wit strand van zo’n 2 kilometer lang en de zee is uiteraard azuurblauw. Na de aardbeving in 2015 is de weg naar het strand volledig opnieuw aangelegd. Egremni heeft zichzelf inmiddels ook hersteld en is weer mooi als vanouds.

3. Kathisma Beach

Kathisma Beach, Lefkas

Dit strand ligt ook in het zuidwesten van het eiland. Het is een ruim kiezelstrand van meer dan een kilometer lang waar de rotsen zo het water inlopen. Let er wel op dat het zuidelijke gedeelte is gereserveerd voor naturisten.

Vakantie tips zuidwest-Lefkas

* Porto Katsiki, Egremni en Kathisma liggen helemaal in het zuidwesten van Lefkas. Dichtstbijzijnde leuke dorpje is Vassiliki met zijn sfeervolle haventje: echt een kleinschalig plaatsje voor de liefhebber. Kijk voor Vassiliki vakanties hier bij De Vakantiediscounter of TUI.
* Er liggen geen accommodaties of stadjes direct bij deze stranden, ze worden ook veel bezocht als dagtrip met bus of huurauto. Kleinschalige Lefkas-vakanties inclusief huurauto en verblijf in sfeervolle accommodaties vind je hier bij Eliza was Here en Ross Holidays. Je kunt ook ter plekke een auto huren, bijvoorbeeld via Sunny Cars. Gewone Lefkas-vliegvakanties zijn het goedkoopst bij Kras, TUI of Prijsvrij.

4. Mili Beach

Eén van de meest bijzondere stranden in de directe omgeving van Lefkas-stad. Mili beach valt op door de verschillende oude windmolens die direct langs het strand zijn gebouwd. Het geeft dit ruime strand een bijzonder uiterlijk. Het is ook bij uitstek een geschikt strand voor gezinnen met kinderen doordat de zee hier lang ondiep blijft.

5. Nidri Beach

Nidri, Lefkas

Nidri beach is een prachtig strand dat direct aan een bosrijke omgeving grenst. Overigens zijn er op het strand bij badplaats Nidri ook nog eens verschillende beach bars te vinden, zodat je er ook een hapje en een drankje kunt nuttigen. De zee is hier vrijwel altijd rustig en daardoor erg geschikt voor kinderen.

Vakanties naar de levendige badplaats Nidri – een van de populairste vakantiebestemmingen op Lefkas – vind je hier bij TUI, Prijsvrij en De Vakantiediscounter.

6. Pefkoulia

Een prachtig wit zandstrand ten noorden van het vakantiedorpje Agios Nikitas, misschien wel de leukste en meest knusse uitvalsbasis voor een Lefkas vakantie. Dit strand is bij uitstek geschikt als je een dagje volledig wil ontspannen en uitrusten. Het strand is niet al te groot maar het is relatief rustig. Bovendien loopt het strand vrijwel direct over in een prachtige natuurlijke omgeving waar je bijzondere planten kunt vinden.

7. Milos Beach

Milos Beach, Lefkas

Waar Pefkoulia een stukje ten noorden van het gezellige Agios Nikitas ligt, vind je het fotogenieke Milos Beach direct ernaast. Ook hier weer indrukwekkende rotspartijen, met groen begroeid, een kaarsrecht wit strand aan turqoiseblauw water. Schitterend!

Agios Nikitas, Lefkas

Een vakantie naar het knusse Griekse vissersdorpje Agios Nikitas (tip!) vind je bij Eliza was here in de heerlijke Agios Nikitas Villas nét buiten het dorp, die je boekt inclusief vlucht en huurauto.

Verborgen strandjes

Ben je avontuurlijk ingesteld? Huur dan een boot op Lefkas en ga zelf op zoek naar verborgen en bijzondere strandjes die je op de eilandjes vlak voor de kust kunt vinden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Skorpios of Meganisi. Je zult zeker geen spijt krijgen van je avontuur!

Kleinschalige Lefkas-vakanties inclusief huurauto en verblijf in sfeervolle accommodaties vind je hier bij Eliza was Here en Ross Holidays. Je kunt ook ter plekke een auto huren, bijvoorbeeld via Sunny Cars.

Meer lezen

De mooiste stranden van Kos
De mooiste stranden van Kreta
De mooiste stranden van Rhodos
De mooiste stranden van Kefalonia
De 9 mooiste stranden van Zakynthos
De 15 mooiste vakantiestadjes van Griekenland
De 9 mooiste eilanden van Griekenland

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑