Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Afrika Santa Maria strand, Sal

Published on januari 30th, 2019 | by admin

0

De mooiste stranden van Kaapverdië

Kaapverdië, ook bekend als De Kaapverdische Eilanden, telt 10 eilanden met heerlijke stranden en is gelegen op zo’n 400 km voor de kust van Senegal. Deze ligging zorgt ervoor dat Kaapverdië het gehele jaar door mooi weer heeft, met ruim 300 dagen zon per jaar. Bekijk ons blog over welke landen zijn Code Geel?

De eilanden Sal en Boa Vista zijn de meest bezochte eilanden. Hier vind je luxe resorts, gelegen aan prachtige, witte zandstranden. Kaapverdië heeft echter meer te bieden, en ook buiten de eilanden Sal en Boa Vista kun je genieten van prachtige stranden. Dit zijn de 6 mooiste stranden van Kaapverdië op een rijtje:

Door Freddy Gomes

1. Santa Maria, Sal

Santa Maria strand, Sal
Het strand van Santa Maria is het meest bekende strand van het land. Het eiland Sal is al jaren het meest bezochte eiland van de archipel en daarmee is het stadje Santa Maria uitgegroeid tot het toeristische centrum. Hier tref je grote hotels en resorts, allen gelegen langs de prachtige kust. In 2016 werd het strand van Santa Maria door Tripadvisor uitgeroepen tot één van de 25 mooiste stranden ter wereld.

Het gezellige lange zandstrand van Santa Maria is gelegen in het uiterste zuiden van het eiland Sal. De drukke pier is één van de populaire plekjes van het strand. Hier wordt de vis binnengebracht, schoongemaakt en direct verkocht. Als je trek hebt in echte verse vis, moet je hier zeker inkopen doen.

Complete Santa Maria-pakketvakanties vind je onder meer hier bij TUI en De Vakantiediscounter.

2. São Pedro, São Vicente

Sao Pedro Beach, Sao Vicente Island
Op het eiland São Vicente draait het vooral om de stad Mindelo. In deze stad, de culture hoofdstad van Kaapverdië genoemd, woont zo’n 90% van het aantal inwoners van het eiland. São Vicente is echter meer dan alleen Mindelo, want juist buiten de stad vind je een aantal leuke kleine dorpjes en verlaten stranden.

Het dorpje São Pedro ligt op een aantal minuten rijden van het vliegveld. Het is een traditioneel vissersdorpje, waar het leven behoorlijk verschilt met dat van ‘de grote stad’. Het prachtige, lange witte zandstrand is vaak zo goed als verlaten, op wat locals na. Geniet van de rust die hier heerst met een heerlijke strandwandeling en het geluid van de golven op de achtergrond. Je kunt hier ook uitstekend surfen en snorkelen.

Twee tips voor een verblijf in vissersdorp São Pedro: het 4-sterren Foya Branca resort en het geliefde Aquiles Eco Hotel.

3. Tarrafal de Santiago, Santiago

Tarrafal beach in Santiago island in Cape Verde - Cabo Verde
Het eiland Santiago wordt door velen beschouwd als het meest veelzijdige eiland van Kaapverdië. Hier, op het grootste eiland van de archipel, tref je hoofdstad Praia. Naast de hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden is Santiago ook bekend vanwege het historische stadje Cidade Velha en het prachtige Tarrafal de Santiago.

Het mooie is dat deze drie plaatsen uitstekend zijn te combineren. Geniet van de cultuurstad Praia voor je met een busje naar het nabijgelegen Cidade Velha vertrekt, een must voor mensen die het land en haar geschiedenis beter willen leren kennen.

De route naar Tarrafal is schitterend, deze leidt je onder meer door de Serra Malagueta, een beschermd natuurpark. Het strand van Tarrafal is één van de plaatsen van Kaapverdië dat zeer geliefd is bij surfers. Op het zachte zand staan rijen palmbomen; de zee is prachtig blauw en op de achtergrond zorgen groen begroeide rotsen voor het perfecte plaatje.

Tip: bij SNP Natuurreizen kun je je eigen Kaapverdië maatreis samenstellen met bouwstenen, waaronder diverse Santiago bouwstenen en een bouwsteen voor een bezoek aan het Tarrafal strand.

4. Ponta Preta, Maio

Het kleine eiland Maio is het best te vergelijken met de eilanden Sal en Boa Vista. Alleen het eilandje Brava telt minder inwoners, hierdoor zijn er op Maio een aantal schitterende maar nagenoeg verlaten stranden te vinden. Maio loopt ook qua toerisme een stuk achter op Sal en Boa Vista en dat is alleen maar meer reden om voor dit eiland te kiezen.

Het Ponta Preta strand wordt door de meeste eilandbewoners gezien als favoriet en staat bekend om zijn hoge golven. Maar ook Bitche Rotcha is zeker de moeite waard. Dit strand is naast haar schoonheid ook bekend vanwege het jaarlijkse muziekfestival dat in september wordt georganiseerd.

Om de prachtige stranden van Maio te bereiken, zul je wat meer moeite moeten doen. Het vliegveld op het eiland ontvangt namelijk enkel binnenlandse vluchten, voornamelijk vanuit hoofdstad Praia. Tickets naar Praia boek je al v.a. €329.

5. Tarrafal de Monte Trigo, Santo Antão

Santo Antão
Het dorpje Tarrafal de Monte Trigo ligt in een bijzonder deel van het eiland Santo Antão. Dit deel is het uiterste westen van Kaapverdië. Hier tref je na Tarrafal enkel het nog kleinere Monte Trigo. Dit deel van Santo Antão is zeer dunbevolkt, waardoor je hier het gevoel krijgt bij het einde van de wereld te zijn beland. Om ‘Tarrafal’ te bereiken, leg je het laatste deel van de route af via een zandweg. De route vanaf Porto Novo alleen al is de moeite waard voor een bezoek aan dit deel van het eiland.

Het zwarte zandstrand van Tarrafal ligt in een prachtige baai, omringd door bergen. In de baai liggen vele vissersbootjes te schommelen in het water. Het mooiste is dat dit strand volledig verlaten is, zodat je hier helemaal tot rust kunt komen.

Verblijfstip: het strand van Tarrafal ligt vrij afgelegen. Veel accommodaties zijn er dan ook niet te vinden in de buurt. Eén van de opties is het oude, traditionele Kaza Ladera.

6. Carberinho, São Nicolau

Ondanks de schoonheid die het eiland São Nicolau te bieden heeft, is het één van de eilanden van Kaapverdië dat zeer weinig buitenlandse toeristen trekt. Dit heeft vooral te maken met een gebrek aan infrastructuur, wat ervoor zorgt dat het eiland niet altijd goed te bereiken is. Het eiland is het best te vergelijken met Santo Antão, vanwege de prachtige natuur en wandelroutes.

Carberinho is één van de meest bijzondere plekjes van Kaapverdië. Hoewel het niet echt een strand is zoals de andere plaatsen die hierboven zijn genoemd, is absoluut een plek die je gezien moet hebben. Deze unieke rotsformatie is ontstaan door de invloed van de zee en wind.

De rotsformatie van Carbeirinho ligt op het eiland São Nicolau, 16 kilometer ten westen van de weg die de stad Tarrafal de São Nicolau met de plaats Praia Branca verbindt. Kijk op Booking.com om de beste accommodaties op het eiland te vinden.

Meer lezen

Kaapverdië tips, bezienswaardigheden & reisverslagen
De mooiste eilanden & bezienswaardigheden van Kaapverdië
De mooiste stranden van Afrika
Wandelen op Kaapverdië: de mooiste wandelplekken en wandelroutes
Boa vista hoogtepunten en reiservaringen
Sal bezienswaardigheden en reistips

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑