Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Pamukkale, Turkije

Published on oktober 2nd, 2013 | by admin

2

Pamukkale (Turkije): Kasteel van Katoen

Wonderlijk natuurfenomeen in Turkije: Pamukkale (letterlijk: ‘kasteel van katoen’). Sterk kalkhoudend water loopt via een groot aantal terrassen van een helling. Uit het warme water (35°) slaat calciumcarbonaat neer en zo worden dikke pakketten kalk langs de terrassen afgezet. Op deze manier krijgt de helling een bijzonder uitzicht: het lijkt op een op kasteel van katoen of op een bevroren waterval.

Pamukkale

Door het grote aantal toeristen in Pamukkale is het proces van kalkvorming aangetast. Daarom is er voor gekozen om grote baden langs een nieuw wandelpad te maken. Bij de toegang tot dit pad moeten de schoenen uit, en er mag niet van het pad afgegaan worden. Doordat het pad continu onder water staat, is er geen slijtage meer van de witte laag.

Naar Pamukkale reizen – hoe kom je er?

Pamukkale ligt op een uur rijden van Denizli – Cardak Airport, waar dagelijks drie Turkish Airlines-vluchten heengaan vanaf Istanbul. Bij VliegenNaar.nl boek je de goedkoopste vliegtickets en kun je je gratis inschrijven voor een email alert. Je kunt vervolgens op Booking.com jouw verblijf in Pamukkale boeken. Ga je liever compleet verzorgd op reis? Onder meer Kras, FOX en Corendon bieden Turkije-rondreizen aan met Pammukale in het programma.

Pamukkale, Turkije

Pamukkale, Turkije

Pamukkale, Turkije

Pamukkale, Turkije

Naar Pamukkale op vakantie – beste reistijd

De zomermaanden zijn erg heet (35 graden of meer) vormen tevens de periode van busladingen vol tourgroepen. De herfstperiode is schitterend en vaak nog heerlijk qua temperatuur. De thermale baden heb je nu meer voor jezelf.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: ,


About the Author2 Responses to Pamukkale (Turkije): Kasteel van Katoen

 1. E. v.d. Heuvel says:

  Helaas, o.a. door de vele toeristen is het niet meer zo mooi als op deze prachtige foto’s.

 2. Niels says:

  Als u van plan bent een online visum aan te schaffen, doe dit via de volgende site en volg de 4 punten goed op. https://e-visums.nl/turkije

  1) staat er een geldig KVK nummer op de site.
  2) staan er “onafhankelijke beoordelingen” op de site?
  3) is het geen site die adverteert in google ( deze zijn duurder)
  4) betaald nooit meer dan 25,- euro

Back to Top ↑