Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Oceanië likuliku lagoon resort fiji

Published on oktober 30th, 2013 | by admin

Dromen van Fiji

Ver weg, heel ver weg, ergens tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii, ligt de eilandstraat Fiji. Een waar tropisch paradijs dat maar door weinig Nederlanders bezocht wordt.

Op Fiji hoef je weinig te doen. Relaxen, cocktails drinken en hooguit wat duiken. Hier hop je van een droomeiland met een hagelwit strand en palmbomen naar een droomeiland met een nóg witter strand en palmbomen. Fiji is een archipel van honderden eilandjes, met als hoofeilanden Viti Levu en Vanua Levu. Op Viti Levu vind je Suva, Fiji’s hoofdstad en culturele centrum. Hier woont bijna de helft van Fiji’s inwoners (zo’n 88 duizend man). Deze stad heeft een grote etnische diversiteit en staat vol met koloniale gebouwen, aparte shops en leuke restaurantjes. Op zo’n 11 kilometer buiten de stad ligt het Colo-I-Suva regenwoud, met zijn koele meertjes, felgekleurde vogels, watervallen en tropische planten.

Vakantie Fiji – beste reistijd

Tussen mei en oktober, de droge winterperiode met onbewolkte luchten en temperaturen rond de 25 graden.

Fiji Fiji Fiji

Het prachtige Likuliku Lagoon Resort

likuliku lagoon resort fiji likuliku lagoon resort fiji

Yasawa eilanden

Maar reis je naar Fiji om je alleen op de wereld te voelen en op eenzame, ultieme droomstranden te liggen, bezoek dan de Yasawa of Mamanuca-eilanden. Deze vulkanische eilandgroepen hebben hun charme en rust redelijk weten te behouden en bieden ook kleinere accommodaties, die gerund worden door locals. Hier zijn nog, met een beetje zoeken, stranden te vinden die je met niemand anders hoeft te delen. Voel je net als Tom Hanks in de film Cast Away, die niet geheel toevallig hier werd opgenomen! Evenals The Blue Lagoon trouwens, op Turtle Island, een van Yasawa-eilanden.

likuliku lagoon resort fiji

Yasawa eilanden

Yasawa eilanden fiji Yasawa eilanden fiji

Reizen naar Fiji – hoe kom je er?

Nadi International Airport is Fiji’s enige echte internationale vliegveld. Ideaal is vliegen met KLM en Korean Air via Seoul (1 tussenstop, vanaf €1000 retour). Je bent minimaal 25 uur onderweg, maar hé, je gaat naar Fiji. Check de verschillende vliegopties en prijzen op Skyscanner. Vanuit Nadi naar de verschillende Yasawa-eilanden kan per zeevliegtuig (spectaculair!), maar goedkoper met de zogenaamde ‘Yasawa Flyer’, een high speed catamaran vanuit Denarau Marina op Viti Levu. Check Awesome Fiji Adventures.  Voor wie georganiseerd naar Fiji wil reizen: Tenzing Travel heeft een prachtige en exotische reis genaamd ‘Cruising Fiji’, die je door het paradijs voert op een expeditieschip, en biedt er diverse hotels aan.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Fiji in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Yasawa eilanden fiji


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑