Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Midden-Amerika Roatán, Honduras

Published on oktober 11th, 2013 | by admin

0

Roatán en Utila: duikparadijsen van Honduras

Voor de kust van Honduras liggen een paar parels van eilanden: de Baai-eilanden. Roatán is de bekendste en meest bezochte; kleine broertje Utila is kleinschaliger en relaxter, ideaal voor backpackers. Maar écht massatoerisme vind je op beide prachteilandjes niet.

Roatán en Utila staan bekend als fantastische en vooral goedkope plekken om te duiken. Rond de eilanden is een enorme variatie in vis- en koraalsoorten, en de helderblauwe wateren staan bekend om hun extreem goede zicht. Zowel Roatán als Utila zijn in Nederland amper bekend en kennen weinig Europese toeristen.

Roatán: witte stranden en azuurblauw water

In Roatán komen wel veel Amerikanen. Er zijn hier enkele duurdere resorts en bijbehorende reizigers, en ook cruiseschepen meren er steeds vaker aan. Maar grote delen van het eiland (vooral richting het oosten) zijn nog low-key en authentiek, met goedkope accommodaties en rustige baaitjes. En vooral: práchtige witte stranden en azuurblauw water!

Utila: kleinschalig

Voor een kleinschaliger backpacksfeer is Utila de beste keuze: hier is maar één dorp en de accommodatie is er goedkoop (van 4 euro voor een hostelbed zoals bij The Venue tot 30 euro voor een ruime  2persoonskamer met eigen badkamer). Voor slechts 150 euro haal je op Utilla je ‘PADI Open Water’, daarmee is het een van de goedkoopste duikbestemmingen ter wereld. Prachtige stranden zoals op Roatán vind je hier niet, maar je kunt er wel weer geweldig kayakken en ‘paddleboarden’.

Reizen naar Roatán en Utila – hoe kom je er?

Per boot vanaf de Hondurese havenplaats La Ceiba (1 á 2 uur, 20 euro) of direct per vliegtuig (Roatán) vanuit de VS (met o.a. American, Delta of United, vanuit Miami, Atlanta of Houston). Vanuit Roatán of San Pedro Sula gaan kleine binnenlandse vluchtjes naar Utila (met o.a. SOSA of Island Air). Check de opties en actuele prijzen bij Skyscanner of Vliegwinkel.

Roatán, Honduras

Roatán, Honduras

Roatán, Honduras

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Honduras in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

Vakantie / backpacken Roatán en Utila – beste reistijd

De temperatuur ligt het hele jaar door zo tussen de 25 en 30 graden. De meeste regen valt tussen oktober en januari, en ook in de warme zomermaanden juni en juli kan af en toe een bui vallen.


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑