Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Afrika Chefchaouen, Marokko

Published on oktober 2nd, 2013 | by admin

0

Marokko’s blauwe parel: Chefchaouen

Aan de voet van het Rifgebergte in het noorden ligt Chefchaouen, het charmantste en meest fotogenieke stadje van Marokko. Nou zijn we bij Bluezzz vooral van de helderblauwe meren en azuurblauwe zeeën, maar een sprookjesstadje zó blauw, mag hier niet ontbreken!

De kronkelige straatjes in de pittoreske medina staan vol hemelsblauw geverfde huizen. Op het centrale plein kun je muntthee drinken tussen de vriendelijke bewoners, die van toeristen amper op of omkijken. Het enige dat ze je zo af en toe proberen aan te bieden is kif (Marokkaanse hasj), dat rijkelijk verbouwd wordt in de omgeving. Chefchaouen is dan ook een geliefd oord voor hippies. Boven alles is het een plaatsje om weinig anders te doen dan eten, drinken en relaxen. Boek er een mooie riad of dar (authentieke Marokkaanse huizen omgebouwd tot schitterende bed & breakfasts, zoals Dar Meziana), neem een goed boek mee en enjoy!

Naar Chefchaouen reizen – Hoe kom je er?

Als je puur voor Chefchaouen gaat, is het meest logisch om te vliegen op Tanger (o.a. Ryanair, check Vliegwinkel) en vanaf daar de bus of auto (met chauffeur) te nemen. Voor Marokko-rondreizen inclusief Chefchaouen kun je onder meer terecht bij Koning Aap, ShoestringSawadee en – hier ook als losse bouwsteen – Riksja Marokko.

Even digitaal door het stadje wandelen? Check de fantastische HD-beelden in de video hieronder.

hemelsblauw geverfde huizen chefchaouen Marokko chefchaouenChefchaouen, Marokko

Chefchaouen, Marokko

 

Naar Chefchaouen op vakantie – De beste reistijd

Chefchaouen heeft een mediterraans klimaat met het hele jaar door fijn weer en weinig regen. Juli en augustus kunnen erg heet worden en de nachten in de winter soms koud, dus lente en herfstmaanden zijn ideaal.

Werkvakantie & vrijwilligerswerk Marokko
Op werkvakantie, vrijwilligerswerk doen of de taal leren in ? Kijk bij Travel Active en Activity International voor de mogelijkheden. Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

Via Better Places kun je samen met de lokale reisspecialist Omar een individuele rondreis door Marokko samenstellen.

Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz!

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑