Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Afrika Cape Maclear Malawimeer

Published on november 23rd, 2013 | by admin

Het Malawimeer: tropische stranden in hartje Afrika

Azuurblauw water vol felgekleurde visjes, zandstranden met verdwaalde palmbomen, slaperige vissersplaatjes en een laidback atmosfeer. Hebben het over Thailand? De Cariben? Nee! Hartje Afrika: het Malawimeer.

Het was ontdekkingsreiziger David Livingstone die in 1859, verborgen tussen de heuvels van centraal Afrika, het schitterende Malawimeer ontdekte. Alhoewel ‘ontdekte’, het is moeilijk te missen met zijn 560 kilometer lengte en 75 kilometer breedte (op het breedste punt). Driekwart van het meer ligt in Malawi, stukjes oever in het oosten en noorden liggen in Mozambique en Tanzania.

malawi meer2

Waterleven

Op sommige punten is het Malawimeer wel 700 meter diep, het is hiermee het op drie na diepste meer ter wereld. Uniek is het meer ook om zijn wel 1.000 tropische vissoorten, waaronder de beroemde felgekleurde cichliden, populair bij aquariumhouders. Vooral aan de zuid- en westkant van het meer vind je slaperige vissersplaatsjes met zowel eenvoudige als luxere accomodaties. Maar nergens wordt het echt toeristisch.

Malawi meer
Cichlids-of-Lake-Malawi

Chillen

Met zijn prachtige baaitjes en eilandjes, lichtbruine zandstranden, verdwaalde palmen en azuurblauwe water waan je je aan het Malawimeer haast in de Cariben. Ga kayakken, duiken of snorkelen. Of drink een kouw biertje in je hangmat en klets met de locals. De inwoners van Malawi staan bekend als de vriendelijkste van heel Afrika!

malawi2

Cape Maclear

Leukste plaatsje aan het Malawimeer is Cape Maclear: een voormalige hippie-hangout en nog steeds favoriet onder backpackers. Het dorpje omvat feitelijk één stoffige straat met wat hostels en duikshops; aan het strand zijn een paar barretjes waaronder heerlijke Gecko Lounge. In Cape Maclear is het levenstempo heerlijk traag; anders dan duiken, snorkelen of ‘hangen’ kun je er weinig.

Onze verblijfstip in Cape Maclear: Mgoza Lodge. Deze accommodatie biedt uitzicht op het meer, heeft een mooie tuin én een buitenzwembad.

Cape Maclear Malawimeer
Cape Maclear Malawi(foto: Derek’s Travels)
malawi01(foto: Getaway Magazine)

Malawimeer – hoe kom je er?

Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Malawi bestaan niet. Vliegen op hoofdstad Lilongwe gaat vaak via Nairobi (Kenia) of Addis Abeba (Ethiopië), reken op minimaal €1.000 voor een retourvlucht (check Skyscanner voor de opties). Vanuit Lilongwe gaan goedkope minibusjes naar diverse uitvalsbasissen aan het meer, bijvoorbeeld naar Cape Maclear (4 uur rijden, via Monkey Bay).

Georganiseerde Nederlandse reizen die het Malawimeer aandoen zijn vaak in combinatie met Zambia, Mozambique en/of Tanzania. Check bijvoorbeeld deze reizen van Kras en Sawadee.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Malawi in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service.

MalawimeerMalawimeer(foto: Rough Guides)Lake-Malawi(foto: Dialaflights)

Malawimeer – beste reistijd

Mei t/m oktober zijn de droge wintermaanden, zonnig en dik 25 graden! Van november tot april is het hete, natte seizoen; vooral reizen in januari en februari is af te raden wegens de hitte, regen en bijbehorende malariarisico’s.

Werkvakantie en vrijwilligerswerk Malawi
Op werkvakantie of vrijwilligerswerk doen in Malawi? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.

Malawimeer3
(foto: Africa Bound Adventures)


Share, like, Tweet of Pin en spread the Bluezzz! Volg Bluezzz ook op Facebook en Twitter voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑