Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Azië Gili Air

Published on november 25th, 2013 | by admin

Genieten op de Gili Eilanden

Een reis naar Indonesië afsluiten op een kleinschalig paradijseilandje? Dan moet je naar de Gili Eilanden! Drie tropische puistjes voor de kust van Lombok, waar gemotoriseerd vervoer verboden is en je de mooiste witte stranden, blauwe wateren en zeldzame koraalriffen vindt. Maar welke moet je kiezen?

De Gili-eilanden zijn al jaren geen groot geheim meer, maar blijven een van ’s werelds meest relaxte backpackparadijsjes en leukste eilandgroepen van Azië. Elk van de drie eilandjes is niet langer dan 3 kilometer en je verplaatst je er per paard en wagen(tje), fiets of lopend. Op de witte stranden, in de helderblauwe zee en aan de houten strandbarretjes is het heerlijk chillen. Weten welk eilandje het beste bij jou past? Scroll verder naar onder!

Gili eilanden Indonesië
Gili eilanden Indonesië
Gili eilanden Indonesië
(foto’s: Caviar & Cocaine)

Duiken en snorkelen

De actieveling gaat snorkelen of duiken; de Gili-eilanden zijn een van Indonesië’s beste duikplekken. Je kunt er zeeschildpadden, mantaroggen en rifhaaien zien, alsmede de prachtige koraalriffen en gekleurde vissen. De duikspots zijn er voor elk niveau: van leerling tot pro. Er zijn ook verschillende PADI-gecertificeerde duikscholen waar je je duikbrevet kunt halen.

Gili eilanden
gili-air-diving

Vakantie of backpacken Gili Eilanden – welke moet je kiezen?

De drie eilandjes liggen vlak bij elkaar en je hopt zo van de een naar de ander, maar als je toch moet kiezen: er zijn best grote verschillen tussen de drie.

map-gili_lowres

Gili Trawangan

Het grootste eiland van de drie (2 bij 3 kilometer, jaja!), de mooiste stranden en het meest toeristisch. Voordeel: het beste nachtleven en de grootste accommodatiekeuze. Nadeel: soms wat te druk en het meest bebouwd. De meeste bars en goedkope accommodaties bevinden zich in de buurt van de bootpier aan de oostkant; de noordkust is iets rustiger en exclusiever. Feitje: Gili Trawangan is het kleinste eiland ter wereld met een eigen Irish Pub. Georganiseerde Indonesië-reizen die Trawangan aandoen vind je bij o.a. FOX, 333 Travel en Van Verre,

Gili Trawangan
Gili Trawangan
Gili Trawangan
(foto’s: Le Sunshine)

Gili Meno

Het middelste eilandje met het kleinste inwonertal (300), de minste toeristen en de meeste rust: ideaal voor gezinnen of echte rustzoekers. Stille witte stranden en blauw water, plus geprezen duikspots als de Meno Wall, waar je zwemt je tussen de koraalduivels en soldatenvissen. Na negen uur is er echter weinig tot niets meer te doen. Tip: deze twee heerlijke resortjes. Gili Meno is als ‘bouwsteen’ te boeken bij o.a. SNP Natuurreizen en Riksja Indonesië.

Gili Meno
Gili Meno
(foto’s: Worldly Nomads)

Gili Air

Gili Air ligt op slechts een half uurtje varen van Lombok, is qua omvang het kleinste van de drie eilanden maar heeft de meeste inwoners (1400); een boeiende lokale community die voor een eigen sfeer zorgt. Gili Air is er voor diegenen die Trawangan te druk en toeristisch vinden, maar Meno weer wat té rustig. ‘Air’ presenteert zich al de iets stijlvollere variant van Trawangan, met een wat meer ‘upmarket’ publiek (en accommodaties). Gili Air is als losse bouwsteen te boeken bij 333travel . Tijdens deze georganiseerde rondreis van Van Verre verblijf je ook 3 dagen op Gili Air. Als je op eigen houtje gaat, zijn de Bambu Cottages als accommodatie aan te raden.

Gili Air
Gili Air
(foto’s: Our Road WordPress)

Reizen naar de Gili eilanden – hoe kom je er?

Per boot vanuit Bali of Lombok. Zowel vanuit Benoa en Serangan (zuid-Bali) als Padangbai en Amed (oost-Bali) gaan dagelijks directe snelboten naar Gili Trawangan (vanaf 45 euro). Vanaf Bangsal op Lombok gaan boten naar alledrie de eilanden. Gili Trawangan heeft ook bootverbindingen met Senggigi en Teluk Nare op Lombok. Reken op 1 à 2 uur varen voor een euro of 10.

Georganiseerde Indonesië-reizen die de Gili Eilanden aandoen zijn vaak in combinatie met Java, Bali en/of Lombok. Check bijvoorbeeld deze reizen van Riksja Indonesië, 333 Travel en Tenzing Travel. Je eigen reis samenstellen met bijvoorbeeld deze Gili Meno-bouwsteenkan bij Riksja Indonesië, of op Indonesië2go.nl. Of: vraag een offerte op voor je eigen specifieke reiswens bij Indonesië-specialisten Van Verre en Merapi.

Een melding krijgen zodra vliegtickets naar Indonesië in de aanbieding zijn? Meld je aan voor de gratis Cheap Flight Alert service. Of vergelijk zelf aanbieders online om het goedkoopste vliegticket te vinden via Skyscanner.nl.

Gili Trawangan

Vakantie Gili eilanden – beste reistijd

De drukste maanden zijn juli t/m september (wel heerlijk weer, dan) en de regenperiode is van december t/m maart. Juni en oktober zijn ideale ‘tussenmaanden’.

Werkvakantie en vrijwilligerswerk Indonesië
Op werkvakantie of vrijwilligerswerk doen in Indonesië? Check de mogelijkheden bij de Nederlandse organisaties Travel Active en Activity International.


Op de Gili Eilanden geweest en nog goeie tips? Laat ze hier (onderaan) achter! Volg Bluezzz ook op Facebook voor dagelijkse paradijsje op aarde!

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑