Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Europa Morro Jable, Fuertevenura

Published on oktober 9th, 2017 | by admin

0

De mooiste stranden & leukste plaatsen van Fuerteventura

Het Canarische Eiland Fuerteventura staat bekend als strand- en surfparadijs voor zowel zonzoekers als watersporters. Wij zochten de mooiste stranden en leukste stadjes op.

1. Corralejo

Corralejo, Fuertevenura
We beginnen in het noorden van Fuerteventura waar zich eens het kleine vissersdorpje ‘Corralejo’ bevond. Dat kleine vissersdorpje is inmiddels uitgegroeid tot de meest levendige en populaire badplaats van het eiland, waarvan de oude haven het ‘charmante hart’ vormt. Er is een gezellig autovrij centrum in Corralejo met verschillende pleintjes en straatjes vol kroegen, tapasbars en visrestaurants, sommige met hun terrassen direct aan zee.

Het gelijknamige Corralejo Natural Park bevindt zich net buiten de stad met uitzicht op het eiland ‘Los Lobos’. Door de status als ‘beschermd natuurgebied’ is dit enorme strand, met kilometers lange duinen zonder enige bebouwing, ook erg in trek bij surfers en andere watersporters vanwege de vaak sterke wind.

Naar Fuerteventura met Corralejo als uitvalsbasis? Kijk voor voordelige pakketvakanties hier bij Corendon, TUI en/of Prijsvrij.

2. Puerto del Rosario – Playa Chica

In het oosten bevindt zich de hoofdstad van Fuerteventura, ‘Puerto del Rosario’. De schoonheidsprijs zal de stad niet winnen, maar hij is wel in ontwikkeling. Zo groeide het eens kleine plaatsje uit van een ‘exporteur van geitenvlees’ tot de hoofdstad van Fuerteventura met het grootste winkelcentrum van de Canarische Eilanden: ‘Las Rotondas’. Op een loopafstand van vijf minuten, vanuit het winkelgebied, bevindt zich het strandje ‘Playa Chica’, dat maar weinig toeristen trekt. Het strandje is schoon, rustig, goed beschermd tegen de wind en erg kindvriendelijk, met poederwit zand.

Er zijn maar weinig aanbieders die reizen naar Puerto del Rosario aanbieden. Bij De Vakantiediscounter vind je enkele accommodaties en ook op Booking.com

Tip: Fuerteventura is ook uitstekend geschikt voor in de herfstvakantie!

3. Caleta de Fuste

Caleta de Fuste, Fuerteventura
Iets zuidelijker gelegen, ongeveer 15 kilometer onder de hoofdstad, vinden we het strand van ‘Caleta de Fuste’. Dit brede en ruime strand wordt omringd door palmbomen, laagbouw, winkeltjes, barretjes en andere horecagelegenheden waardoor het redelijk wat toeristen trekt. Vanuit hier kun je ‘de waterwereld’ inspecteren tijdens een boottocht, duikavontuur of een andere watersport. Ook biedt Caleta de Fuste door zijn centrale ligging veel mogelijkheden tot andere uitstapjes op Fuerteventura. Het stadje zelf is puur voor toerisme gebouwd en heeft wat minder charme dan bijvoorbeeld Corralejo.

De goedkoopste pakketvakanties naar Caleta de Fuste vind je hier bij TUI, Corendon en Sunweb. De appartementen van Broncemar liggen dicht bij het strand en het centrum.

4. Costa Calma

Costa Calma, Fuerteventura
Wanneer we zuidelijker richting het woestijnachtige natuurgebied bij badplaats Jandia gaan, stuiten we eerst op het badplaatsje ‘Costa Calma’. Deze plek staat bekend om haar lange en witte strand, omringd door begroeiing als palm- en dennenbomen, met een bescheiden concentratie hotels, winkeltjes en restaurants. Verwacht hier niet al teveel vertier, Costa Calma is voor rustzoekers. Er is weinig te beleven, maar de stranden zijn er zoals de naam al zegt: kalm en relaxed, met wit zand en blauw water. Costa Calma is zeer geliefd bij Duitse toeristen.

Kijk voor pakketvakanties Costa Calma hier bij TUI, Corendon of Prijsvrij.

5. Sotavento

Sotavento, Fuerteventura
Nog tussen Costa Calma en Jandia bevindt zich het strand van ‘Sotavento’. Dit lange, brede en goudkleurige strand is een paradijs voor zowel golf-, kite- en windsurfers als ook rustzoekers. Op het uitgestrekte witte zandstrand met lagune en helderblauw water waan je je haast in de Caribbean. Op enkele objecten na zijn er vrijwel geen gebouwen te vinden. Typisch is ook dat, ondanks het behoorlijke formaat, Sotavento een zekere ‘knusheid’ heeft. Hier geen massatoerisme of pakkettoeristen, dit is voor de echte liefhebber!

6. Esquinzo

Esquinzo, Fuertevenura
Op het zuidelijke banaanvormige schiereiland Jandia – dat grotendeels uit beschermde natuur bestaat – vind je het 3km lange strand van Esquinzo. Dit is een vrij nieuwe vakantiebestemming op Fuerteventura, met veel moderne all inclusive hotels en grote vakantieclubs. Deze bebouwing ligt echter op een heuvel met een stuk daaronder het strand Playa de Esquinzo, dat daarom vrij rustig is en ideaal voor gezinnen met kinderen. Verwacht hier echter geen uitgaansmogelijkheden en gezellig centrum vol restaurants, het meeste vertier speelt zich in de resorts zelf af.

All inclusive vakanties naar het rustige Playa de Esquinzo vind je o.a. hier bij TUI en De Vakantiediscounter.

7. Jandia – Morro Jable

Morro Jable, Fuertevenura
Op ongeveer 100 kilometer van het vliegveld, op het uiterst zuidelijke puntje van Fuerteventura, ligt het strand van ‘Morro Jable’ in het natuurgebied Jandia. Door de breedte en lengte van deze kilometers lange zandstranden is hier nooit enorm druk. Het zeewater kleurt hier van turquoise tot smaragdgroen; het zand is wit en fijn. Het stadje Morro Jable is de belangrijke toeristenplaats in het zuiden van Fuerteventura. In het eens zo slaperige vissersdorp vind je nu vele winkels, uitgaansgelegenheden, een lange boulevard en volop hotels. Toch heeft het stadje een deel van zijn authentieke karakter weten te behouden, met een aantal knusse visrestaurantjes direct aan zee. Net als Costa Calme is ook Morro Jable is vrij geliefd onder Duitse toeristen.

Fuerteventura pakketvakanties naar Morro Jable vind je het voordeligst hier bij TUI, Prijsvrij en De Vakantiediscounter. Tip: dit appartement kijkt uit het op het strand.

8. Playa del Viejo Rey

Aan de zuidwestkust van Fuerteventura, op het beginpuntje van de ‘bananenvorm’, bevindt zich het fraaie natuurlijke strand ‘Playa del Viejo Rey’. Hier geen grote hotels en restaurants, maar een kleinschalige surfersenclave (‘La Pared’) met een aantal surfscholen- en kampen. Het voor Fuerteventura-begrippen kleine strand ligt prachtig tussen de rotsen en is ook geliefd bij naturisten.

9. El Cotillo

El Cotillo, Fuerteventura
El Cotillo is een pittoresk vissersdorpje in het noorden van Fuerteventura. Het dorp ademt een relaxte sfeer wat vooral te danken is aan het feit dat het een populaire plek is bij surfers en hippies. Vlakbij de oude haven vind je Calle del Muelle de los Pescadores, een soort openlucht kunstgallerie met allerlei leuke winkeltjes en levendige tapasbarretjes. Ook heb je in El Cotillo de keus uit een aantal uitstekende visrestaurantjes met de meest verse vis die je je maar kunt voorstellen. Een heerlijk dorpje voor wie een meer authentieke, kleinschalige reizigerssfeer zoekt!

Direct ten noorden van El Cotillo ligt een ruig stuk kust met enkele fraaie, beschutte baaien en stranden. Vanaf het oude verdedigingsfort van El Cotillo heb je er het mooiste uitzicht op!

Kijk voor El Cotillo vakanties hier bij Corendon, De Vakantiediscounter en Prijsvrij.

Lees hier meer Vakanties 2021 tips.

Meer lezen:

De mooiste plekjes van Fuerteventura
Fuerteventura tips & reiservaringen
De mooiste stranden op Lanzarote
De mooiste stranden van Tenerife
De mooiste stranden van Gran Canaria

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑