Bluezzz spot dagelijks de droomparadijsjes op aarde


Afrika Santa Maria strand, Sal

Published on juli 2nd, 2016 | by admin

0

De mooiste eilanden & bezienswaardigheden van Kaapverdië

Voor de westkust van Afrika, ten zuiden van de Canarische Eilanden, vind je de eilandengroep Kaapverdië, bestaande uit 9 bewoonde eilanden. Een relatief betaalbare exotische winterzonbestemming! Lees hier over de mooiste eilanden en leukste bezienswaardigheden van de Kaapverdische Eilanden.

Door: Alma Kamphuis

Sal

Santa Maria strand, Sal
Dit is één van de populairste eilanden van Kaapverdië. Hier komen ook de meeste internationale vluchten aan. Het is vooral een fantastisch eiland om even helemaal weg te zijn en lekker te ontspannen. Op Sal vind je o.a. bij Santa Maria een prachtig strand. Het is lang en breed (maar liefst 3 kilometer lang!) en heeft allerlei voorzieningen, zodat je heerlijk kunt ontspannen. Het is wel één van de drukkere stranden. Wat je naast heerlijk ontspannen en zonnen nog meer op Sal kunt doen? Ga eens surfen: windsurfen, kitesurfen, maakt niet uit wat voor soort surfen. Er staat op Sal bijna altijd wel een goede wind. Je kunt hier ook heel goed duiken: er zijn heldere riffen en fantastische onderwatergrotten.

Santa Maria strand, Sal

Boa Vista & de Viana-woestijn

Boa Vista
Ongeveer 30% van het eiland Boa Vista bestaat uit de Viana- woestijn. De woestijn zelf is bijna geheel onbewoond. Je vind hier zandduinen en rode rotsen en is een geweldige plek om met een quad of fourwheeldrive te verkennen. In het zuiden zijn de duinen wel 50 meter hoog! Voor de rest is Boa Vista net als Sal een eiland met prachtige stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Je vindt er ook enkele scheepswrakken en een oude vuurtoren.

Viana-woestijn, Kaapverdië

Schildpadden en walvissen kijken

Vanaf Boa Vista kun je in de lente en het begin van de zomer bultruggen zien. Zij komen hier om zich voort te planten en vaak kun je ze met hun gigantische staart zien slaan op het wateroppervlak. Tussen juni en september kun je op Ervatoa Beach juist schildpadden zien die daar hun eieren leggen.

Strandvakanties naar Sal en Boa Vista zijn het goedkoopst bij TUI, De Vakantiediscounter, D-reizen en Kras.

Mt Fogo

Fogo, Kaapverdië
Deze berg op het eiland Fogo is met bijna 3000 m het hoogste punt van de Kaapverdische Eilanden. Het is een nog actieve vulkaan (voor het laatst in 1995 uitgebarsten) die je met een goed paar schoenen en een nog beter paar benen (en een gids!) kunt beklimmen. De tocht naar boven is pittig, maar het uitzicht vanaf de top (‘Pico Do Fogo’) is het helemaal waard. En naar beneden is weer een stuk makkelijker. Doordat het een vulkanisch gebied is, is de grond erg vruchtbaar. Op Fogo wordt dan ook de lekkerste wijn en koffie van Kaapverdië gemaakt.

Kaapverdië rondreizen die Fogo aandoen vind je o.a. hier bij Sawadee en Djoser, of kun je zelf samenstellen bij SNP Natuurreizen.

Nachtleven op São Vicente

São Vicente, Kaapverdië
Ja, ook op de rustige Kaapverdische Eilanden kun je prima uitgaan! Vooral op São Vicente en dan met name in de culturele hoofdstad Mindelo heb je een uitstekend nachtleven. Mindelo wordt gezien als de culturele hotspot van het eiland, dat de grootste haven van Kaapverdië heeft. In de cafés, restaurants en nachtclubs hoor je continu muziek. Op São Vicente vinden ook de twee grootste festivals van Kaapverdië plaats: het door Rio de Janeiro geïnspireerde Carnaval in februari en het strandmuziekfestival in augustus.

Kaapverdië rondreizen die São Vicente aandoen vind je o.a. hier bij Sawadee en TUI.

Santiago

Santiago, Kaapverdië
Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië en heeft een beetje van alle goede eigenschappen van de andere eiland. Het heeft prachtige zandstranden, woestijnachtige vlaktes, groene valleien en een bergachtig binnenland. Dit eiland is dan ook bij uitstek geschikt voor actieve wandelaars. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen: bijna alle endemische soorten van Kaapverdië vind je hier. Op Santiago vind je ook de hoofdstad van de Kaapverdische eilanden: Praia. Dit is een drukke Afrikaanse stad met een Middellandse Zee-randje. Hier zie je nog veel oude koloniale gebouwen en je kunt goed de cultuur proeven.

Een aanrader om Santiago op eigen tempo te verkennen is deze 8-daagse rondreis incl. huurauto.

Santo Antão

Santo Antão
Santo Antão is voor veel mensen dé reden om de Kaapverdische eilanden te bezoeken. En terecht! Dit eiland bestaat voornamelijk uit bergpassen, diepe ravijnen en valleien en hierdoor kun je er fantastisch hiken! Je kunt er alleen met de veerboot vanuit São Vicente komen en wanneer je in de dorre zuiden van het eiland aankomt, verwacht je niet hoe groen het noorden van het eiland is. Hier en in het westen kun je dus heel goed wandelen, maar zelfs als je niets met wandelen hebt, kun je de prachtige uitzichten bewonderen als je met de auto de spectaculaire kustwegen volgt.

Kaapverdië-reizen naar Santo Antão vind je o.a. hier bij TUI en SNP Natuurreizen.

Vakantie Kaapverdië boeken

Zonvakanties naar Kaapverdië zijn relatief betaalbaar: soms al vanaf €350 voor 8 dagen inclusief vlucht en verblijf. De goedkoopste Kaapverdië zon- en strandvakanties vind je hier bij TUI, De Vakantiediscounter en Kras.

Rondreizen waarbij je meerdere Kaapverdische Eilanden bezoekt kun je hier boeken bij Sawadee, Djoser, TUI en SNP Natuurreizen.

Meer lezen

De mooiste stranden van Afrika
De mooiste stranden, baaien & eilanden van Madagaskar
Het geheim van Afrika: de Bazaruto Archipel (Mozambique)
Vakantie op de Seychellen: welk eiland te kiezen?

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑